نور مستقیم خورشید موجب پیری زودرس پوست میشود

ايسنا/ بهاره ابراهيمي با بيان اينکه افرادي که در محيط هاي باز به طور مداوم قرار مي گيرند دچار آفتاب سوختگي شديد مي شوند، ادامه داد: افرادي که داراي تيپ هاي پوستي روشني هستند در تماس طولاني مدت و بدون محافظت با نور خورشيد دچار آفتاب سوختگي مي شوند و با تيره شدن پوست همراه هستند.
وي مطرح کرد: اثرات حاد مواجهه مستقيم با نور خورشيد، آفتاب سوختگي و برخي ضايعات ديگر مثل کهيرهاي آفتابي است و اثرات مزمن مواجهه طولاني مدت پيري زودرس پوست و احتمال بروز سرطان هاي پوستي را به همراه دارد.
اين متخصص پوست درباره راه هاي درمان آفتاب سوختگي تشريح کرد: در زمان آفتاب سوختگي بايد از کرم هاي نرم کننده و التيام بخش زيرنظر پزشک استفاده کرد چراکه ممکن است در صورت لزوم داروهايي مانند کروتون هاي موضعي و يا حتي خوراکي تجويز شود.
وي ادامه داد: پوست برخي افراد به ويژه افراد داراي پوست تيره ممکن است پس از برطرف شدن آفتاب سوختگي دچار لک شود و حالت تيرگي داشته باشد که پس از درمان برطرف خواهد شد.
ابراهيمي درباره علائم آفتاب سوختگي در افراد داراي پوست روشن تشريح کرد: نقاطي که در معرض تابش نور خورشيد بوده دچار قرمزي، ورم، سوزش و خارش و در موارد شديد موجب پوست ريزي، تاول و درد پوست مي شود.
وي با بيان اينکه ميزان محافظت کرم هاي ضدآفتاب با SPF ۴۰ به بالا در مقابل اشعه ماوراي بنفش ۹۷ درصد است، خاطرنشان کرد: کساني که در معرض آفتاب سوختگي هستند حتماً از کرم هاي ضدآفتاب با spf حداقل ۳۰ و حتي بالاتر و استفاده کرده و هر دو ساعت يکبار آن را تمديد کنند.
ابراهيمي با اشاره به آفتاب سوختگي گردن که موجب قرمزي و زبري پوست مي شود، اظهار کرد: در اين نوع آفتاب سوختگي پوست مي تواند دچار التهاب موضعي شود و گاه دچار بيماري هاي پوستي نظير سرطان مي شود.