سیستم ایمنی بدنتان را با «کفیر» قوی کنید!

مجله دلتا/ حتما شما هم آوازه اين نوشيدني را که سرچشمه آن کوههاي قفقاز است شنيدهايد. قفقازيها به داشتن عمر طولاني معروفند و به گفته خودشان اين موهبت را مديون نوشيدني کفير ميدانند. اما دوغهاي موجود در ايران که با نام کفير به فروش ميرسد تفاوت چنداني با دوغهاي معمولي ندارد. علاوهبراين روشهاي نادرست تهيه اين نوشيدني هم ميتواند مشکلاتي را به همراه داشته باشد.
کفير چيست؟
کفير نوشيدني تخميري حاصل از شير و دانههاي کفير است که از قارچ کفير بدست ميآيد و سرمنشا آن کوههاي قفقاز در روسيه است. داراي عطر و طعم خوشي بوده و ميتواند همراه با عسل و ساير ميوهها مصرف شود. همچنين مصرف کفير روي حرکت روده، سهولت در هضم، تقويت ايمني، کاهش شدت و مدت اسهال، اختلال خواب، افسردگي و اختلالات زياد فکري ميتواند مؤثر باشد و به بازسازي فلور ميکروبي غشاهاي مخاطي سراسر دستگاه گوارش کمک ميکند. مهمترين کشوري که اين فرآورده را توليد ميکند، روسيه است و درواقع بيشترين توليد صنعتي «کفير» را دارد.
ارزش غذايي کفير
ارزش بالاي تغذيهاي و سلامتبخش کفير، متعدد است. اين نوشيدني سرشار از ويتامينهاي گروه ب مانند نياسين ، پيردوکسين و اسيد فوليک بوده و تخميري است که از مجموعهاي از باکتريهاي زنده و مفيد براي بدن تشکيل شده است به طوريکه دانشمندان راز سودمندي کفير را براي سيستم ايمني و گوارش وجود اين باکتريها ميدانند. به اين باکتريها «پروبيوتيک» اطلاق ميشود. همچنين مخمرهاي موجود در آن قادر به ساخت اسيد فوليک بوده که کوآنزيم يک سري واکنشهاي حياتي جهت رشد سلولها است. کمبود اسيد فوليک در خانمها به ويژه خانمهاي باردار شايع است. بنابراين اين محصول معجزهآسا در پيشگيري و درمان بيماريها بسيار مفيد است.
مهمترين خواص کفير عباتند از:
درمان يبوست
جلوگيري از پوکي استخوان
درمان اسهال
درمان بيماريهاي گوارشي
مؤثر در زيبايي پوست
مقاوم کردن سيستم ايمني بدن
هضم راحتتر شير و جذب بهتر مواد مغذي موجود در آن
ضد سرطان
ترشح بذاق دهان
تحريک ترشح شيره معده
درمان سندرم خستگي
مقوي براي زنان باردار، شيرده و مسن
درمان آلرژي ها
مضرات کفير
بسياري از دوغهاي توليدي با نام کفير آلوده هستند و دچار گازدارشدن و تورم بستهبندي (در دوغهايي که روي بستهبندي آنها واژه «بدون گاز» نوشته شده است) ميشوند. متاسفانه گاهي افزودنيهاي غيرمجازي براي جلوگيري از گازدارشدن به آنها اضافه ميشود که اين خود ميتواند مضرات کفير را بيشتر از سود آن کند. براساس استاندارد ملي ايران در خصوص دوغهاي گازدار نه دوغهاي بدون گاز که اکثر دوغهاي بازار را تشکيل ميدهد، گاز موجود در دوغها گاز تخميري يا تزريقي است و نه طبيعي. گاز تخميري از تخمير ميکروبها به دست ميآيد و گاز تزريقي با دستگاه تزريق ميشود. گفتن اينکه گاز موجود در آنها طبيعي است کاملا اشتباه است. بنابراين بهتر است بدانيد گازداربودن نوشيدنيهايي که بايد بدون گاز باشند، به معناي کيفيت و مزيت آنها نيست بلکه نشان از فساد آنها دارد. البته نوشيدنيهاي کفير نيز مانند دوغ بايد تا زمان مصرف در يخچال نگهداري شوند.