نماد آخرین خبر

نکاتی که زنان باید درباره اهدای خون بدانند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
نکاتی که زنان باید درباره اهدای خون بدانند

ايسنا/ خون مايعي ارزشمند است و با وجود پيشرفت‌هاي گسترده در دانش پزشکي هنوز جايگزين مناسبي براي آن پيدا نشده است. خون به عنوان يک دارو قلمداد مي‌شود که علاوه‌بر تزريق در خونريزي‌ها، جراحي‌ها و بيماري‌هاي مختلف، فرآورده‌هاي متعدد سلولي و پلاسمايي از آن تهيه مي‌شود که هرکدام کاربرد ويژه‌اي براي درمان بيماران دارند.

سالانه ۱۵۰ هزار مادر در سراسر دنيا با تزريق خون و فرآورده‌هاي خون از مرگ حتمي ناشي از عوارض بارداري و زايمان نجات پيدا مي‌کنند.

هر فرد سالم در گروه سني ۱۸ تا ۶۵ سال با حداقل وزن ۵۰ کيلوگرم مي‌تواند اهداي خون انجام دهد. بانوان نيز تا قبل از دوره يائسگي مي‌توانند حداکثر سه بار در سال و در هر بار ۴۵۰ ميلي‌ليتر خون اهدا کنند.

درچه شرايطي ‌بانوان ‌نبايد ‌خون‌ اهدا کنند؟

_دوران حاملگي و تا ۶ هفته بعد از زايمان

_ در صورت داشتن سقط جنين و تا يکسال پس از آن

_ دوران شيردهي 

_ دوران قاعدگي تا رفع علائم و شدت آن

نکاتي که‌ پيش از اهداي‌خون بايد بدانيد

قبل از اهداي خون بهتر است ۲ ليوان آب بنوشيد و تا ۳ ساعت قبل از اهداي خون غذاي مختصري علاوه بر تغذيه معمول ميل کنيد. توجه کنيد که از فعاليت بدني شديد که منجر به خستگي شود پرهيز کنيد.

يک واحد خون اهدا شده تقريبا ۴۲۵ ميلي‌گرم آهن دارد که در حالت عادي بدن اين ميزان آهن را به مرور زمان جبران خواهد کرد که با دريافت خوراکي‌هاي حاوي آهن معمولا زمان جايگزيني آن تسريع مي‌شود. جگر، گوشت قرمز، ماهي، حبوباتي مانند عدس و نخود، آجيل و خشکبار و گياهان داراي برگ سبز ميزان مناسبي آهن دارند.

بنابر اعلام روابط عمومي سازمان انتقال خون، در هر بار اهداي خون پزشک به شما ۳۰ عدد قرص آهن مي‌دهد که بايد هنگام مصرف آن نکاتي را رعايت کنيد. از نوشيدن چاي يا قهوه از يکساعت قبل تا دو ساعت پس از مصرف قرص آهن خودداري کنيد. نبايد قرص آهن را با مواد حاوي کلسيم مانند لبنيات استفاده کنيد. مي‌توانيد براي جذب بهتر قرص آهن از ترکيبات حاوي ويتامين ث مانند مرکبات، توت فرنگي و... استفاده کنيد. 

داروهاي آنتي اسيد و ويتامين E باعث کاهش جذب مکمل مي‌شوند؛ بنابراين اين داروها با فاصله يک تا ۲ساعت پس از قرص فروس سولفات يا فروس فومارت بايد مصرف شوند. از مصرف قرص آهن با معده خالي خودداري کنيد و در جريان باشيد که تيره شدن رنگ مدفوع با مصرف قرص آهن طبيعي است. در صورتي که با مصرف قرص آهن با عوارض شديد يا جدي مواجه شديد، مصرف قرص را قطع و با پزشک مشورت کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره