نماد آخرین خبر

صفر تا صد تست کرونا در آزمایشگاه‌ها؛ از نمونه برداری تا هزینه تشخیص کووید ۱۹

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
صفر تا صد تست کرونا در آزمایشگاه‌ها؛ از نمونه برداری تا هزینه تشخیص کووید ۱۹

باشگاه خبرنگاران/ بسياري افراد مشکوک به کرونا هستند و نمي‌دانند براي تست تشخيص کوويد ۱۹ بايد به کجا مراجعه و چه ميزان هزينه پرداخت کنند.

اين روزها و در آستانه فصل سرما بسياري از افراد گرفتار علائم سرماخوردگي و مشکوک به کرونا هستند، غربالگري و تست رايگان کرونا هم فقط براي افراد بالاي ۶۰ سال، بانوان باردار و چند گروه خاص  انجام مي‌شود، از اين رو ممکن است افراد زيادي علامت دار يا مشکوک باشند و تست کرونا ندهند و ناگهان با حال بد به بيمارستان مراجعه کنند.

اين در حالي است که فرد آلوده به کرونا اگر نکات بهداشتي را رعايت نکند تا ۴۳۰ نفر را مي تواند به کرونا مبتلا کند و تشخيص به موقع و قرنطينه در افراد مشکوک به کرونا بسيار اهميت دارد، اگر افراد مشکوک به کرونا بودند مي توانند به يکي از آزمايشگاه هاي خصوصي تشخيص کرونا مراجعه کنند و  تست کرونا بدهند.

از طرفي برخي افراد از سر بي اطلاعي به آزمايشگاه مراجعه مي کنند و يک تست خون يا سرولوژي مي دهند و وقتي تست منفي مي شود اذعان مي کنند که به کرونا مبتلا نشده اند اين در حالي است که تست مولکولي تنها راه تشخيص کرونا محسوب مي شود.

چه کساني براي تست کرونا به آزمايشگاه هاي خصوصي مراجعه کنند؟

 سيامک ميراب سميعي مديرکل آزمايشگاه هاي مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان  و آموزش پزشکي درباره انجام تست کرونا در آزمايشگاه‌هاي خصوصي  اظهار کرد: بيماراني که پزشک انجام آزمايش تشخيص مولکولي کوويد-۱۹ را برايشان ضروري تشخيص داده و آن را تجويز کرده است مي توانند براي نمونه برداري و انجام آزمايش مستقيماً به آزمايشگاه‌هاي خصوصي مورد تائيد آزمايشگاه مرجع سلامت مراجعه کنند.

سميعي درباره سالمندان و بيماران ناتواني که توان خروج از منزل را براي مراجعه به آزمايشگاه تشخيص کرونا ندارند، گفت: در صورتي که قادر به مراجعه نباشند، مي‌توانند از آزمايشگاه درخواست کنند تا امکان انجام نمونه برداري خارج از آزمايشگاه و ارسال آن را هماهنگ کند. آزمايشگاه بايد از کارکنان نمونه بردار خود براي اين منظور استفاده کند.

    تست کرونا

    آزمايشگاه هاي تشخيص کرونا مورد تاييد وزارت بهداشت هستند؟

    مديرکل آزمايشگاه هاي مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان  و آموزش پزشکي درباره اينکه آزمايشگاه‌ها چه شرايطي براي دريافت مجوز بايد طي کنند، گفت: آزمايشگاه‌هايي که متقاضي انجام آزمايش تخصصي تشخيص مولکولي کوويد-۱۹ هستند پس از ارسال درخواست خود به معاونت درمان دانشگاهي که تحت نظارت آن هستند، به وسيله ارزيابان نظارتي مديريت امور آزمايشگاهي دانشگاه از نظر رعايت اصول تضمين کيفيت و امنيت و ايمني زيستي ارزيابي و در صورت تائيد به آزمايشگاه مرجع سلامت معرفي مي شوند.

    سميعي ادامه داد: آزمايشگاه مرجع سلامت هماهنگي لازم براي تائيد صلاحيت فني آن‌ها در انجام اين آزمايش را که از طريق ارسال نمونه‌هاي مجهول با انستيتو پاستور ايران که آزمايشگاه مرجع کشوري اين ويروس است انجام خواهد داد. فقط آزمايشگاه‌هايي که در اين دو ارزيابي موفق باشند مجاز به پذيرش و انجام آزمايش تشخيص مولکولي کوويد-۱۹ خواهند بود. آزمايشگاه‌هاي مجاز مورد ارزيابي نظارتي و مهارت آزمايي دوره‌اي قرار مي گيرند و در صورت موفق نبودن، بسته به مورد، به طور موقت يا دائم از فهرست آزمايشگاه‌هاي مجاز حذف مي شوند.

    تست تشخيص کرونا

    چند آزمايشگاه تشخيص کرونا در کشور داريم؟

    مديرکل آزمايشگاه هاي مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان  و آموزش پزشکي با اشاره به تعداد آزمايشگاهي تشخيص کرونا که تاکنون مجوز تست کرونا گرفته اند، بيان کرد: بر اساس آمار اواخر هفته گذشته، تعداد کل آزمايشگاه‌هاي دولتي و غير دولتي که تا کنون مجوز انجام آزمايش تخصصي تشخيص مولکولي کوويد-۱۹ را دريافت کرده اند حدود ۲۲۰ آزمايشگاه در سراسر کشور است.

    تشخيص کرونا

    تست کرونا چگونه انجام مي شود؟

    سميعي درباره اينکه گفته مي شود نمونه برداري در برخي از آزمايشگاه‌ها کيفيت لازم را ندارد و جواب‌ها صحيح نيست،‌اظهار کرد: 
    نمونه برداري يکي از مهمترين مراحل انجام آزمايش محسوب مي شود و در صورتيکه اين کار به درستي انجام نشود مي تواند منجر به نتايج منفي کاذب شود. نمونه دستگاه تنفسي فوقاني سواپ نازفارنکس و سواپ اورو فارنکس، هر دو) که با استفاده از سواپ استريل نازک داکرون با دسته پلاستيکي يا آلومينيومي گرفته مي شود، نمونه اصلي مورد نياز براي آزمايش است.

    مديرکل آزمايشگاه هاي مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان  و آموزش پزشکي ادامه داد: نمونه بايد توسط پزشک، پرستار، کارشناس آزمايشگاه و ساير کارکنان که براي اين کار آموزش ديده و تجربه کافي داشته باشند، گرفته شود. براي نمونه برداري بايد از سواپ مخصوص نمونه گيري از ناحيه نازوفارنکس و اوروفارنکس استفاده شود. 

    سميعي تاکيد کرد: مراکز و آزمايشگاه‌هاي دولتي و خصوصي ملزم به رعايت دستورالعمل‌هاي استاندارد نمونه برداري هستند و اين موضوع در ارزيابي‌هاي نظارتي مورد توجه قرار مي گيرد. بيماراني که احساس مي کنند نمونه برداري آن‌ها مطابق شرايط فوق انجام نشده است مي توانند شکايت يا ابهام خود را به معاون درمان دانشگاهي که آزمايشگاه زير نظر آن است منعکس کنند يا ازطريق شماره تلفن ۱۹۰ آن را به اطلاع دفتر بازرسي، ارزيابي عملکرد و پاسخگويي به شکايات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي برسانند.

    نحوه تست کرونا

    هزينه تست کرونا چقدر است؟

    مديرکل آزمايشگاه هاي مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان  و آموزش پزشکي درباره تعرفه تست در آزمايشگاه‌هاي خصوصي و دولتي بيان کرد: تعرفه انجام آزمايش تشخيص مولکولي کوويد-۱۹، شامل همه خدمات مربوطه از جمله نمونه برداري، در حال حاضر حدود ۵۹۰ هزار تومان است و آزمايشگاه‌هاي مجاز به اخذ وجهي بيشتر از اين مقدار نيستند.

    سميعي ادامه داد: اين تعرفه در بخش دولتي حدود ۲۴۰ هزارتومان است که البته تجويز و انجام آزمايش تشخيص مولکولي کوويد-۱۹ در بخش دولتي تابع دستورالعمل‌ها و اولويت‌هاي ابلاغي است و به همين علت، چون مطابق دستورالعمل‌هاي ابلاغي وزارت بهداشت است، آزمايش رايگان انجام مي شود.

    مديرکل آزمايشگاه هاي مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان  و آموزش پزشکي اظهار کرد: آزمايش تشخيص مولکولي يا PCR در حال حاضر تنها روش آزمايشگاهي براي تشخيص قطعي کوويد-۱۹ است. مهمترين گام در شناسايي و برخورد با موارد تخلف، ثبت و رسيدگي به شکايات تعرفه‌اي است که به روش‌هايي که در پاسخ به سوال قبل عنوان شد ممکن خواهد بود.

    بايد توجه داشت که تست تشخيص کرونا براي افراد سالم و بدون علامت توصيه نمي شود و تنها هزينه به فرد تحميل مي شود و افراد مشکوک به کرونا هم با مشورت پزشک تست انجام دهند و تا زمان اعلام نتيجه تست در منزل بمانند و نکات بهداشتي را رعايت کنند.

    به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
    instagram.com/akharinkhabar