فوایدی که با دانستن آن حتما میوه خشک میخورید!

باشگاه خبرنگاران/ ميوه خشک ميان وعدهاي سالم به شمار ميآيد و ممکن است بسياري از افراد به آن علاقه داشته باشند، در واقع روش تهيه ميوه خشک به اينصورت است که با از بين بردن آب موجود در ميوهها و سپس قرار دادن در محيط گرم به منظور خشک شدن حاصل خواهد شد.
هرچند زياده روي و مصرف مداوم ميوه خشک موجب افزايش چند برابري وزن ميشود. اين ميوهها به صورت آبنباتي با روکش شکري يافت ميشوند و از انواع آن ميتوان به آناناس، انبه، موز، سيب و کرنبري اشاره کرد.
ميوههايي از قبيل خرمالو، کشمش، آلو، انجير، زر آلو از رايجترين آنها به شمار ميآيند. ميوه خشک معمولا ماندگاري طولاني تري نسبت به باقي ميوههاي در يخچال دارد.
مقدار مواد مغذي موجود در ميوه خشک شده با ميوه معمولي برابري کرده و مواد معدني موجود در آن تشکيل شده از فيبر، انواع ويتامين و مواد معدني است.
آلو خشک شده
فيبر و سوربيتول موجود در اين نوع ميوه خشک شده موجب طبيعي شناخته شدن آن ميشود. فيبر، پتاسيم، بتاکارون يا ويتامين A و ويتامين K از جمله مواد مغذي موجود در آلو خشک شده است. آلو خشک شده از ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي و سرطان جلوگيري ميکند.
افرادي که ميوه خشک مصرف ميکنند نسبت به ديگران داراي وزن کمتر و جذب ويتامين بيشتري در طول روز هستند؛ اين نوع ميوه داراي ترکيبات گياهي مفيدي مانند انواع آنتي اکسيدان است و باعث کنترل فشار خون، بهبود عملکرد قند خون، کاهش علائم التهابي و کلسترول خون و احساس سيري خواهد شد.
خرما
خرما منبع مفيدي از فيبر، پتاسيم، آهن و ترکيبات مفيد گياهي است و از غنيترين منبع آنتي اکسيدانها به شمار ميآيد. اين ميوه قند پاييني داشته و مصرف آن در طول بارداري مورد توصيه متخصصان قرار گرفته است.
قند ميوههاي خشک شده شامل کشمش ۵۹ درصد، خرما ۶۶_۶۴ درصد، آلو ۳۸ درصد، زرد آلو ۵۳ درصد و انجير داراي ۴۸ درصد قند طبيعي است. افراد داراي قند خون بالا و مبتلا به ديابت براي مصرف ميوههاي خشک با پزشک معالج خود مشورت کنند.
همچنين سيب خشک شده، يکي از بهترين گزينهها براي هضم بهتر غذا بوده و معمولا براي کساني که قصد کاهش وزن دارند، مفيد است. در واقع سيب نسبت به ديگر ميوهها کالري کمتري داشته و سيب خشک براي تقويت توليد نوروترانسميتر (پيام رسانهاي عصبي) نقش زيادي دارد و به کاهش فشار خون کمک خواهد کرد.
مقدار ويتامين C در اين ميوهها در هنگام خشک شدن کاهش زيادي پيدا ميکند. آنتي اکسيدان موجود در ميوههاي خشک شده موجب جريان عملکرد خون، هضم آسان تر، کاهش آفت اکسيداتيو و جلوگيري از ابتلا به بسياري از بيماريها و مشکلات ميشود.