سیرابی برای کدام قسمتهای بدن خوب است؟
باشگاه خبرنگاران/ سيرابي غذايي که بعضي ها به آن علاقه و برخي ديگر نسبت به آن تنفر دارند، اين غذاي مقوي ۲۴ اکتبر را به عنوان روز جهاني خود نامگذاري کرده است. بر خلاف باور عموم اين غذا، ايراني اصيل نبوده و علاوه بر فوايدي که دارد داراي مضرات فراواني هم است.
از جمله خواص سيرابي ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
۱_درمان کمخوني
۲_موثر در رشد و تقويت کودکان
۳_تقويت کننده معده و روده
۴_جلوگيري از پيشرفت بيماري MS
۵_تقويت سيستم ايمني بدن
۶_درمان بيماري رواني و عصبي
۷_درمان افسردگي
۸_درمان زخم معده
۹_ضد سرطان
سيرابي سرشار از ويتامين B۱۲ بوده که براي بانوان باردار بسيار مناسب است. در ۱۰۰ گرم از اين غذا ۰.۷۲ ميکروگرم از اين ويتامين نهفته است همچنين اين غذا به ساخت گلبولهاي قرمز بدن کمک کرده و باعث بهبود عملکرد بدن نيز ميشود. علاوه بر ويتامين B۱۲ سيرابي داراي ويتامين E و نياسين و زينک هم بوده که بسيار براي بدن مفيد است.
سيرابي داراي مقدار فراواني آهن، کلسيم و فسفر هم است که پروتئين و آمينواسيدهاي موجود در اين غذا موجب تامين کلسيم روزانه بدن کودکان ميشود. وجود کلسيم فراوان در اين غذا سلامت استخوانها و دندانها را تضمين ميکند. منيزيم نيز به تقويت و انقباض عضلات بدن کمک ميکند. سيرابي موجب رشد موها و تقويت آنها ميشود که ويتامين A موجود در سيرابي آن را تأييد ميکند.
براساس نظر متخصصان به دليل وجود ويتامين B در سيرابي مصرف اين غذا براي مادران باردار بسيار مفيد است. طبق باور عموم استفاده از سيرابي در طول بارداري باعث زيبايي جنين ميشود.
خريد سيرابي در فصل تابستان و پاييز به دليل آنکه دامها علف تازه خورده آمد سفيد است اما در فصل بهار و زمستان، چون گاو و گوسفندان علف خشک خورده اند رنگ اين غذا تيره است. سيرابي را تنها براي مدت ۱۲ ساعت براي مصرف ميتوان نگه داشت، بيشتر از اين زمان هرگز مصرف نشود.
مضرات سيرابي را بشناسيد
- به دليل استفاده از نمک فراوان در هنگام پخت، اين غذا موجب افزايش فشار خون ميشود.
- مصرف مداوم و فراوان سيرابي باعث افزايش چربي خون ميشود.
- اگر سيرابي تميز نباشد يا خراب و کثيف باشد موجب بروز انواع بيماري ميشود.
در ۱۰۰ گرم سيرابي، حدود ۷ گرم پروتئين، ۳ و نيم گرم چربي، ۵ ميلي گرم آهن، ۷ ونيم گرم سلنيوم، ۶ ونيم ميلي گرم زينک، ۹۰ ميلي گرم کلسيم وجود داشته که براي سلامت جسماني و تقويت استخوانها به عنوان يک غذاي مغذي و مفيد شناخته شده است. گفتني است که اين غذا نسبت به ساير گوشتها مانند گوشت گاو و مرغ کالري کمتري دارد.