نماد آخرین خبر

تزریق واکسن آنفلوآنزا برای چه کودکانی توصیه می‌شود؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تزریق واکسن آنفلوآنزا برای چه کودکانی توصیه می‌شود؟

ايسنا/ فوق تخصص بيماري‌هاي عفوني اطفال و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي البرز گفت: اکثر کودکاني که به دليل ابتلا به کرونا به بيمارستان مراجعه مي‌کنند، به دليل حضور در اجتماعات و تجمعات بوده است که يا خود کودک در تجمع حضور داشته و يا پدر و مادر در اجتماعي شرکت داشتند.

 دکتر رضا ارجمند گفت: در اوايل شيوع بيماري، بستري و مرگ و مير در کودکان نسبت به بزرگسالان بسيار کمتر ديده مي‌شد، اما اين به آن معنا نبود که کودکان دچار نوع بي‌علامت و کم علامت بيماري نمي‌شوند، بنابراين ممکن بود خيلي از موارد ابتلا به کوويد ۱۹ در کودکان تشخيص داده نشود.

 به گزارش ايسنا، وي عنوان کرد: خوشبختانه علائم بيماري کرونا در کودکان اغلب به شکل خفيف است و اين بيماري همچنان براي اين سنين با خطرات کمتري همراه است.

فوق تخصص عفوني اطفال بيان کرد: متاسفانه اکثر کودکاني که به دليل ابتلا به کرونا به بيمارستان مراجعه مي‌کنند، به دليل حضور در اجتماعات و تجمعات بوده است که يا خود کودک در تجمع حضور داشته و يا پدر و مادر در اجتماعي شرکت و سپس ويروس را به کودک شان منتقل کرده‌اند.

 ارجمند در پاسخ به اين که سوال کرونا در کودکان چه علائمي دارد، عنوان کرد: از علائم شايع مي‌توان به موارد زير اشاره کرد: 

تب: همچون بالغين، تب به طور شايعي در کودکان نيز ديده مي‌شود.

علائم دستگاه تنفسي: کودکان مبتلا به نوع خفيف بيماري علائمي نظير آبريزش بيني، سرفه يا گلودرد را تجربه مي‌کنند.

علائم گوارشي: بعضي از کودکان دچار استفراغ، اسهال يا درد شکم مي شوند. بي ميلي کودک نسبت به غذا خوردن نيز در ابتلا به کرونا مشاهده مي‌شود. 

درد: ممکن است کودک در اثر ابتلا به کرونا دچار درد عضلاني يا سردرد شود.

وي خاطر نشان کرد: در مواردي PCR  (تست مولکولي تشخيصي) ويروس کرونا در کودکان  مبتلا ممکن است منفي باشد، اما بررسي آنتي بادي مي‌تواند با نتايج مثبت همراه باشد و معمولا کودک سابقه تماس با فرد مبتلا را دارد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي البرز، تاکيد کرد: درصورت مشاهده علائمي چون گيجي يا خواب آلودگي، اسهال و استفراغ شديد، فشار يا درد قفسه سينه، درد گردن، اختلال در تنفس يا خستگي تنفسي، احساس تنگي نفس، از دست دادن هوشياري و درد شديد شکم در کودک مشکوک به بيماري کوويد -۱۹  کودک بايد تحت مراقبت‌هاي پزشکي قرار بگيريد.

ارجمند  در پاسخ به اين سوال که آيا  کودکان بايد در برابر آنفلوانزا واکسينه شوند و از اين واکسن استفاده نمايند پاسخ داد: تمام کودکان بالاي سن شش ماهگي در صورتي که حساسيت شديد به پروتين تخم مرغ نداشته باشند، مي‌توانند واکسن آنفولانزا را دريافت کنند ولي وقتي بيماري‌هاي زمينه‌اي در کودک وجود داشته باشد که ممکن است ابتلا به آنفلوانزا با عوارض بيشتري همراه  شود، تزريق اين واکسن  قوياً توصيه مي‌شود.

وي ادامه داد: اين بيماري‌هاي زمينه‌اي شامل مواردي مثل سابقه بيماري ريوي مزمن از جمله آسم، بيماري قلبي، کليوي، متابوليک  از جمله ديابت ، اختلالات تشنجي ، بيماري‌هاي نقص ايمني، کودکاني که مجبور به مصرف طولاني مدت اسپيرين هستند و همو گلوبينوپاتي‌ها از جمله کم خوني سيکل سل هستند.

ارجمند تصريح کرد: تزريق اين واکسن درکودکان زير ۹ سال در صورتي  که بار اول است آن را دريافت مي کنند،  بايد بعد ازتزريق دوز اول،  يک ماه بعد، تکرار شود و براي افرادي که در سال هاي قبل اين تزريق را داشته اند، بايد هر سال تکرار شود و اينطور نيست که يک بار تزريق در طول عمر، فرد را از دوره هاي بعدي بي نياز و براي هميشه در برابر ابتلا به آنفلوانزا مصون نمايد.

اين فوق تخصص عفوني اطفال در پايان با تاکيد بر ضرورت شست و شوي مرتب دست‌ها، حفظ فاصله اجتماعي با افراد و استفاده از ماسک در زمان حضور در جامعه،  به والدين توصيه کرد جز در مواقع ضروري کودکان را از خانه خارج نکنند و تا جاي ممکن در اجتماعات حاضر نشوند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar