از جمله مهمترين عوارض کمبود کلسيم در بدن پوسيدگي دندانها، پوکي استخوان، راشيتيسم و برخي بيماريهاي خطرناک ديگر است؛ بنابراين بسيار مهم است که خيلي زود به کمبود آن پي ببريم و درصدد جبران آن برآئيم. در اين گزارش با عوارض مختلف کمبود کلسيم آشنا خواهيد شد.
گرفتگي عضلات
کلسيم نقشي اساسي را در رشد و نمو عضلات ايفا ميکند و هنگامي که بدن ما کمبود کلسيم دارد، عملکرد طبيعي عضلات ما شروع به ضعيف شدن ميکند که اين موضوع به صورت اسپاسم، گرفتگي عضلات، لرزش، درد زير رانها و بازوان و غيره بروز خواهد کرد؛ در واقع گرفتگي و اسپاسم عضلات بيشترين و شايعترين نشانه کمبود کلسيم است.

بازار
ضربان قلب نامنظمهنگامي که سطح کلسيم بدن کاهش مييابد عضلات قلب به شکل صحيح کار نميکنند، از اين رو، انقباض عضلات قلب با ضربان آن متناسب نخواهد بود که اين موضوع منجر به ضربان قلب نامنظم ميشود. اين يک اتفاق بسيار خطرناک است و تنها زماني که سطح کلسيم بدن کاهش يافته رخ ميدهد.
احساس خستگي مداوم
کمبود ميزان کلسيم بدن بر سلامت عقل و جسم تاثير ميگذارد؛ افرادي که از کمبود کلسيم رنج ميبرند بيش از سايرين احساس خستگي خواهند کرد. بر اساس پژوهشي که در مجله فيزيولوژي کاربردي منتشر شده است، ساختاري به نام شبکه سارکوپلاسمي( SR) در سلولهاي عضلاني وجود دارد که مسئول آزدسازي کلسيم است. هنگامي که کلسيم به شکل صحيح آزاد نشود فرد احساس خستگي ميکند.
ناخنهاي سست و ضعيف
ريش ريش شدن ناخنها يکي از شايعترين عوارضي است که خيلي سريع پس از کمبود کلسيم ظاهر ميشود. اگر مشاهده کرديد که ناخن هايتان به آساني ميشکند يا مستعد ترک خوردن است و رشد صحيحي ندارد، اين موضوع نشان ميدهد که شما دچار کمبود کلسيم هستيد.
دندانهاي ضعيف و پوسيده
کلسيم يکي از مهمترين عوامل و عناصر مرتبط با سلامت دندان هاست، در نتيجه کمبود اين عنصر ارزشمند باعث تضعيف دندانها شده و بدن در حالت کمبود کلسيم سعي ميکند تا آن را از دندانها دريافت کند که اين عمل موجب پوسيدگي دندانها، سستي ريشهها و تحريک لثه ميشود.
عامل افسردگي
کمبود کلسيم در بدن نه فقط بر سلامت جسم انسان تاثير ميگذارد که حتي ممکن است بر سلامت روان و عقل فرد نيز تاثير منفي گذاشته و موجب افسردگي شود.