نماد آخرین خبر

تلخ‌ترین عارضه‌ی ابتلا به کرونا در سالمندان

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
تلخ‌ترین عارضه‌ی ابتلا به کرونا در سالمندان

باشگاه خبرنگاران/ طي هفته‌هاي اخير روند افزايشي شيوع ويروس کرونا در جهان شدت يافته و سازمان جهاني بهداشت اعلام کرده است با آغاز ماه سپتامبر به طور ميانگين روزانه بيش از ۵ هزار و ۴۰۰ نفر در اثر ابتلا به کوويد ۱۹ در حال قرباني شدن هستند. با اين حال، تمامي اقشار به يک ميزان در مقابل اين ويروس آسيب پذير نيستند. تحقيقات نشان داده است کودکان و جوانان کمترين آسيب پذيري را در مقابل کرونا دارند. اين در حالي است که کهنسالان و افرادي که داراي بيماري‌هاي زمينه‌اي هستند بيشترين آسيب پذيري را در اين همه گيري داشته و بخش قابل توجهي از قربانيان را به خود اختصاص داده اند. از اين رو، دانشمندان تمرکز بيشتري بر روي سالمندان انجام داده اند.

يکي از راهکار‌هاي موثر براي کاهش تلفات افراد مسن در همه گيري کرونا، شناسايي سريع افراد مبتلا و آغاز درمان آن‌ها پيش از تشديد علائم بيماري است. از همين رو، متخصصان در تحقيقات خود به شناسايي علائم ابتلا به کرونا در ميان کهنسالان پرداختند. سازمان جهاني بهداشت اعلام کرده است: تب، سرفه‌هاي خشک و مداوم، و نيز خستگي و بي حالي سه علامت رايج ابتلا به کروناست. با اين حال، تحقيقات نشان مي‌دهد رايج‌ترين علامت ابتلا به کرونا در کهنسالان هيچ کدام از اين علائم نيست.

بر اين اساس، دانشمندان کالج سلطنتي لندن اعلام کردند: تحليل‌هاي مختلف نشان مي‌دهد در افراد بالاي ۶۵ سال رايج‌ترين علامت ابتلا به کوويد ۱۹ روان آشفتگي (Delirium) است. روان آشفتگي در حقيقت اختلال کليِ اعمالِ شناختي و عدم هوشياري است. اختلال در جهت‌يابي، عدم آگاهي نسبت به زمان و مکان، توهم، هذيان، خشم و عصبانيت، اضطراب و ترس از ويژگي‌هاي اين اختلال است. اين حالت پس از اعمال جراحي، سوختگي، بي‌خوابي، عفونت، تب، تصادف شديد، سقوط از ارتفاع، شکستگي يا خونريزي شديد يا پس از ترک مواد مخدر ممکن است توسط بيمار تجربه شود. با اين حال به تازگي کشف شده است که بيماران سالمند مبتلا به کرونا نيز به طور گسترده روان آشفتگي را از خود نشان مي‌دهند.

دانشمندان در اين تحقيقات به بررسي علائم بيماري در بيش از ۸۰۰ بيمار بالاي ۶۵ سال پرداختند. از اين ميان، ۳۲۲ بيمار کرونايي به دليل شدت بيماري در بيمارستان بستري شده بودند. متخصصان مشاهده کردند افراد آسيب پذير مسن به طور گسترده تري نسبت به ديگر بيماران کرونايي داراي علائم روان آشفتگي هستند. اين تحقيقات همچنين نشان داد يک نفر از هر پنج بيماري که در بيمارستان بستري شده است تنها علامتي که از کرونا نشان داده روان آشفتگي بوده است.

محققان مي‌گويند به دليل آسيب‌هاي رواني که روان آشفتگي مي‌تواند براي بيماران کهنسال داشته باشد، بي ترديد تلخ‌ترين علامت ابتلا به کرونا براي اين قشر همين موضوع است. خستگي و بي حالي، و تنگي نفس از ديگر علائم ابتلا به کروناست که به صورت رايج در ميان افراد سالمند ديده مي‌شود.

انگليس يکي از بدترين آمار مبتلايان و قربانيان ويروس کرونا را در ميان کشور‌هاي اروپايي دارد. با اين حال، درصد قابل توجهي از جان باختگان کرونا در اين کشور را افراد سالمند تشکيل مي‌دهند. تاکنون بيش از ۴۵۵ هزار تن در انگليس به ويروس کرونا مبتلا شده اند. از اين ميان، بيش از ۴۲ هزار تن جان خود را از دست داده اند. دولت انگليس در حال همکاري با دانشگاه آکسفورد براي توسعه يک واکسن موثر براي مقابله با کروناست. اين کشور اميدوار است بتواند واکسيناسيون عمومي در مقابل کوويد ۱۹ را از ماه ژانويه آغاز کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar