

بهداشت نيوز/ با شروع اپيدمي ويروس کرونا در سراسر دنيا تمام متخصصين و محققين را براي درمان اين ويروس جديد به تکاپو وا داشت، از جمله توجهات به سمت نقش مکمل ها و ويتامين ها براي پيشگيري و افزايش سيستم ايمني بدن در برابر بيماري کوويد-19 معطوف شد. حال سوال اينجاست که آيا مصرف مولتي ويتامين يا تزريق نوروبيون براي ضعف و عوارض بعد از درمان کرونا توصيه مي شود؟
تاثير انواع ويتامين ها در بيماري کوويد-19
ويتامين C: به نظر مي رسد مصرف ويتامين C توسط بيماران داراي بيماري هاي شديد و بحراني مفيد باشد. اين ويتامين داراي اثر ضد التهابي است و موجب افزايش ايمني سلولي و يکپارچگي عروقي مي شود. مطالعات نشان داده اند که ويتامين C در درمان بيماران مبتلا به ذات الريه که حالت شديد بيماري کوويد-19 را تجربه مي کنند، اثرات مفيدي دارد. توصيه مي شود اين بيماران روزانه ويتامين C را به صورت مکمل و يا در رژيم غذايي مصرف نمايند. اما براي حالتي که بيماري شديد نيست محققين دليل کافي براي مصرف ويتامين C پيدا نکرده اند.
ويتامين D: يافته هاي جديد تأثير مکمل هاي ويتامينD را در کمک به سيستم ايمني بدن در مبارزه با کوويد-19 تأييد کرده است. به اين معني که ويتامين D به شدت روي پاسخ به عفونت تأثير مي گذارد.
ويتامين B12: کمبود اين ويتامين موجب کمخوني، احساس ضعف، افسردگي، زخم دهان و زبان، اختلالات روحي، کاهش حافظه، کاهش وزن، اختلال در راه رفتن و بوي بد دهان مي شود. بيماران مبتلا به کوويد-19 که کم خوني و بيماري هاي التهابي روده دارند بايد حتما ويتامين B12 را به صورت تزريقي يا خوراکي مصرف نمايند اما با توجه به شرايط پيش آمده به دليل ازدحام و تراکم احتمالي جمعيت در مراکز ارائه خدمات، توصيه محققين به مصرف نوع خوراکي است .
با توجه به شواهد موجود توصيه مي شود افراد از مولتي ويتامين ها براي افزايش سيستم ايمني بدن براي مبارزه با بيماري کوويد- 19 استفاده کنند. نکته مهم اين است که مصرف ويتامين ها بايد منطقي باشد زيرا مصرف زياد برخي ويتامين ها با عوارضي همراه است. مصرف ميوه جات و سبزيجات تازه در رژيم غذايي روزانه به عنوان منبع غني ويتامين ها توصيه مي شود.