نماد آخرین خبر

پیشگیری از پوکی استخوان با پیاده روی

منبع
مهر
بروزرسانی
پیشگیری از پوکی استخوان با پیاده روی

مهر/ احمد موذن زاده، گفت: جمعيت سالمندان، مشکلات خاص خود را دارند که مي‌طلبد توجه ويژه اي به آنها شود.

وي بر ضرورت ارتقاي خدمات دوران سالمندي با هدف ارتقاي کيفيت زندگي سالمندان تاکيد کرد و افزود: حدود ۸ درصد جمعيت کشورمان را سالمندان تشکيل مي‌دهند که پيش بيني مي‌شود اين درصد در ۱۴۱۰ به ۱۵ و در ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد برسد. يعني در ۲۰ سال آينده از هر ۵ ايراني، يک نفر سالمند خواهد بود.

اين فيزيوتراپيست با اشاره به نرخ رشد جمعيت کشور که ۱.۶ درصد است، گفت: نرخ رشد جمعيت سالمندي کشور ۲.۵ درصد است که البته همچنان رو به افزايش مي‌رود.

وي ادامه داد: يکي از کشورهايي هستيم که به شدت در حال سالمند شدن است.

رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران، به بيماري‌ها و عارضه‌هاي دوران سالمندي اشاره کرد و گفت: ساييدگي مفاصل به خصوص اندام تحتاني، پوکي استخوان به ويژه در زنان بعد از يائسگي و البته در آقايان هم پوکي استخوان ديده مي‌شود و همچنين برخي بيماري‌هاي اسکلتي عضلاني که باعث مي‌شود فرد سالمند حس تعادل خودش را از دست بدهد و به زمين بخورد.

موذن زاده افزود: زمين خوردن و افتادن سالمندان با آسيب‌هاي زيادي براي آنها همراه است که مي‌توان به شکستگي‌ها به خصوص در ناحيه لگن اشاره کرد.

وي ادامه داد: سائيدگي مفاصل، از دست دادن حجم عضلات، کاهش قوام استخوان‌ها و…، از جمله عارضه‌هاي جسماني است که در دوره سالمندي اتفاق مي‌افتد.

موذن زاده تاکيد کرد: اگر مي‌خواهيم از شدت اين آسيب‌ها در دوران سالمندي کاسته شود، بايد سبک زندگي سالمندان را اصلاح و برنامه‌هاي ويژه اي براي آنها در نظر گرفته شود. به طوري که فعاليت فيزيکي و تغذيه مناسبي براي سالمندان تعريف شود.

وي با مهم خواندن پياده روي در ارتقاي سلامت افراد، گفت: روزانه ۴۰ تا ۴۵ دقيقه پياده روي که مرتب و منظم تکرار شود، بهترين روش براي پيشگيري از پوکي استخوان است.

موذن زاده با تاکيد بر استفاده از کفش مناسب و مسير هموار براي پياده روي سالمندان، تصريح کرد: بايد تلاش کنيم افراد سالمند زمين نخورند، زيرا با مشکلاتي براي آنها همراه مي‌شود. به طوري که ۲۰ درصد افراد سالمند که دچار شکستگي لگن مي‌شوند، يک سال بعد از چنين حادثه‌اي فوت مي‌کنند.

رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران به آسيب‌هاي اضافه وزن و چاقي در دوران سالمندي اشاره کرد و افزود: متاسفانه ۵۰ تا ۶۰ درصد سالمندان کشورمان از چاقي و اضافه وزن رنج مي‌برند و همين مسئله، کيفيت زندگي آنها را تحت الشعاع قرار داده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar