اين مطالعه بر اساس تجربهاي بيش از ۱۵ سال انجام و حدود ۱۲ هزار شرکت کننده را که بيشتر بالاي ۵۰ سال بودند، شامل شده است.
در اين گزارش توضيح داده شده است که تعداد زيادي از شرکت کنندگان پزشک بين ۵۰ تا ۸۶ ساله بودند و بسياري از آنها در ابتداي آزمايش که شامل ۴ گروه بر اساس ميزان غلات خورده شده براي صبحانه بود، از فشار خون بالا رنج ميبردند.
کاهش فشار خون با غلات
دکتر «جنش کوچار»، يکي از شرکت کنندگان در اين تحقيق گفت: ما به طور قاطع نتيجه گرفتيم که کساني که هيچ نوع غلاتي براي صبحانه مصرف نکرده بودند، همچنان از فشار خون بالا رنج ميبرند، اين در حالي است که فشار خون افرادي که غلات را براي صبحانه به طور منظم مصرف ميکردند، به طور قابل توجهي کاهش يافته بود.
وي افزود: ما دريافتيم که هرچه سهم غلات در وعده غذايي بالاتر باشد، فشار خون پايينتر ميآيد.
اين مطالعه نشان داد که فشار خون در افرادي که هفتهاي يک بار غلات در صبحانه مصرف ميکنند، ۷ درصد کاهش مييابد، در حالي که فشار خون در افرادي که بين دو تا شش وعده غلات در هفته براي صبحانه مصرف ميکنند، ۱۲ درصد کاهش مييابد. افرادي که بيش از ۷ وعده غلات در هفته مصرف ميکنند، حدود ۱۹ درصد فشار آنان کاهش مييابد.
تاثير جو دوسر و پوسته سبوس بر فشار خون
همچنين تأکيد شده است که انواع غلاتي که منجر به کاهش فشار خون ميشود، شامل غلات کامل مانند جو دوسر و پوسته سبوس هستند، نه غلات تصفيه شده مانند دانههاي ذرت.
بيماري هاي ناشي از فشار خون بالا
دکتر کوشنار گفت: ما به طور قاطع نتيجهگيري کرديم که خوردن غلات کامل خطر ابتلا به فشار خون بالا را که ميتواند باعث بيماريهاي جدي قلبي مانند سکته قلبي و مغزي و همچنين بيماريهاي کليه شود، کاهش ميدهد.
وي افزود: واضح است که خوردن اين غلات همراه با سبک زندگي سالم منجر به محافظت اثرگذار در برابر فشار خون و در نتيجه بيماري قلبي و ساير بيماريها ميشود.
سبک زندگي سالم نيز شامل پرهيز از خوراکيهايي است که باعث افزايش فشار خون ميشوند، مانند مصرف زياد نمک در کنار انجام تمرينهاي ورزشي منظم.