کرونا و شیوع عارضه ترکخوردگی دندان

ايسنا/ استرس و تنهايي ناشي از همهگيري کوويد ۱۹ بر سلامت روان بسياري از مردم تاثير منفي داشته است و اکنون دندانپزشکها ميگويند عواقب ويروس کرونا دامن بهداشت و سلامت دهان و دندان افراد را نيز گرفته است.
در طول شش ماه گذشته موارد ترک خوردگي دندان در ايالات متحده به شدت افزايش يافته است و دندانپزشکان ميگويند که اين معضل ناشي از استرس اپيدمي ويروس کروناست.
دکتر "پل کوشگريان"، جراح دهان و دندان در سانديگو به شبکه خبري "سيانان" گفت: پيش از شيوع همهگيري، او روزانه حدود يک دندان ترک خورده يا شکسته را درمان ميکرده اما اخيرا روزانه دو تا پنج نفر با اين مشکل به او رجوع ميکنند.
همچنين "دِرِک پيک"، يک متخصص ديگر بهداشت دهان در ايالت آيوا در همين باره ميگويد که در مقايسه با سال گذشته، مرکز درماني او با دو برابر موارد ترک خوردگي دندان در روز مواجه است هرچند در مجموع تعداد بيماران (به دليل قرنطينههاي خانگي) کمتر شدهاند.
به گفته دکتر کوشگريان، در واقع اين ويروس کرونا نيست که دندانها را شکننده ميکند بلکه اضطراب ناشي از تمام وقايعي که در اطرافمان ميگذرد و سطح استرس را در همه بالا برده، عامل آن است.
دکتر کوشگريان ميافزايد که بالا گرفتن موارد ترک خوردگي دندان احتمالا به خاطر افزايش دندانقروچه ناشي از استرس است.
دندانقروچه فشار دادن دندانها يا ساييدن آنها بر يکديگر است. علت اين معضل همچنين مي تواند طرز ايستادن يا نشستن فرد باشد. با توجه به اين که بسياري به ناچار از خانه کار ميکنند، پزشکان بايد منتظر عواقب ايستادن يا نشستن غلط مردم نيز باشند.
با توجه به ماهيت کوويد ۱۹ و توصيههاي دولتها براي ماندن در خانه، شايد جاي تعجب نيست که خيليها از وحشت ابتلا به بيماري، کمتر به دندانپزشک رجوع ميکنند.
پزشکان هشدار ميدهند که با مرور زمان، مشکلات دهان و دندان جديتر و در نتيجه درمان آن پرهزينهتر ميشود. دندانپزشکان ميگويند که دندانقروچه را ميتوان با استفاده از محافظتهاي ويژه درمان کرد اما مردم در کنار مسواک زدن و استفاده روزانه از نخ دندان، بايد همچنين اهميت مديريت استرس را نيز مدنظر قرار دهند.