بلاهایی که نوشیدنیهای خیلی سرد سرمان میآورند

باشگاه خبرنگاران/ مصرف نوشيدني خيلي سرد همراه با يخ زياد، منجر به ضعيف شدن تدريجي کبد و در نهايت بروز کبد چرب مي شود.
محمدتقي انوشه، متخصص تغذيه و رژيم درماني اظهار کرد: به همان اندازهاي که مصرف نوشيدنيهاي خيلي داغ و با دماي بالا براي سيستم گوارشي بدن انسان مضر و زيان بار است، استفاده از نوشيدنيهاي خيلي سرد و يخ نيز ضرر دارد.
انوشه ادامه داد: افرادي که از نوشيدنيهاي خيلي سرد و با تکه هاي يخ در رژيم غذايي خود استفاده ميکنند، دچار انواع اختلالات گوارشي ميشوند. در صورت بروز اختلال در روده و معده، هضم و جذب غذا دچار اختلال شده و فرد را با مشکلات گوارشي متعدد روبه رو ميکند
او افزود: استفاده از نوشيدنيهاي خيلي سرد و حاوي تکههاي يخ، کبد را دچار مشکل ميکند. افرادي که به "کبد چرب" مبتلا هستند به دليل همين عادت غذايي غلط است.
اين پزشک متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: سفت شدن چربيهاي موجود در کبد و ايجاد اختلال در کبد که در نتيجه استفاده از نوشيدنيهاي خيلي سرد پيش ميآيد، فرد را به انجام درمانهاي مستمر نيازمند ميکند اما با تغيير برخي عادت غذايي غلط، ميتوان از بروز چنين مشکلاتي پيشگيري کرد.
او بيان کرد: افرادي که زمينه بيماري ميگرن و سردردهاي مشابه دارند، به هيچ عنوان نبايد از نوشيدنيهاي خيلي سرد و خنک استفاده کنند، در صورت استفاده با حملات ميگرني و سردردهاي مکرر روبرو خواهند شد.
اين پزشک متخصص تغذيه و رژيم درماني افزود: افرادي که سيستم ايمني بدني ضعيفي دارند و بدن آنها با کوچکترين سردي و گرمي دچار اختلال و بيماري ميشود نيز بايد از مصرف نوشيدنيهاي خيلي سرد خودداري کنند.
انوشه يادآوري کرد: توصيه پزشکان متخصص در حوزه علم تغذيه براي مصرف نوشيدني و آب خنک، دمايي بين ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتيگراد است که نه خيلي گرم باشد که مصرف آن براي افراد سخت و ناخوشايند است و نه خيلي خنک باشد که آنها را دچار عوارض فوق کند.
او اضافه کرد: افرادي که عادت دارند در پايان شب و پيش از خواب، از آب خنک استفاده کنند، در نظر داشته باشند که مصرف آب خيلي سرد علاوه بر ايجاد اختلال در کبد و چرب شدن آن، در خواب و استراحت آنها نيز اختلال ايجاد خواهد کرد.
اين پزشک متخصص تغذيه و رژيم درماني تصريح کرد: مصرف نوشيدنيهاي خيلي سرد براي همه سنين مضرات مطرح شده را به دنبال دارد. متاسفانه اين عادت غذايي غلط بيشتر در ميان جوانان شايع است.
او گفت: ساختار بدن گروه سني جوانان طوري است که ديرتر از ساير گروهها متوجه عوارض عادات غذايي غلط ميشود و اين مسئله معضلي است که جوانان بايد با هوشمندي و اهميت دادن به اصلاح عادات غذايي خود رفتار کنند.