نماد آخرین خبر

علت ساییدگی دندان‌ها چیست؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
علت ساییدگی دندان‌ها چیست؟

باشگاه خبرنگاران/ پوسيدگي دندان‌ها و ساييدگي فک و لثه از جمله مشکلاتي است که برخي افراد گرفتار آن هستند و با افزايش سن اتفاق افتادن اين معضل به صورت طبيعي خواهد بود، اما رخ دادن چنين اتفاقي در سنين کم اتفاقي غير طبيعي است که بايد براي حل آن روند درمان در پيش گرفت.

پوسيدگي دندان‌ها به علت از بين رفتن ميناي دندان و در معرض قرار گرفتن اسيد‌هاي گوناگون اتفاق مي‌افتد. ترشحات ميکروب‌ها، اسيد‌ها و حل شدن ميناي دندان با آن‌ها موجب از بين رفتن و ساييدگي دندان و لثه مي‌شود.

اين اتفاق زماني رخ مي‌دهد که پس از مصرف مواد اسيدي و خوراکي‌هاي مضر مسواک نزده و دهان را با آب فراوان نشوييد. 

نازک شدن و از بين رفتن لايه درخشان روي دندان در واقع از بين رفتن ميناي دهان است که مشکلات فراواني را نيز به وجود مي‌آورد. از جمله انواع ساييدگي دندان‌ها مي‌توان به ابريژن، اتريشن، فرسايش و ابفرکشن اشاره کرد.

ابرژين:

اين نوع ساييدگي هنگامي اتفاق مي‌افتد که اشيا‌يي در برخورد با دندان‌ها قرار گرفته و آن را به ندرت خراب مي‌کند. براي مثال شکستن تخمه، آجيل از جمله عوامل اين نوع پوسيدگي هستند.

اتريشن:

دندان قروچه و ساييدگي دندان‌ها با يکديگر و دندان‌هاي‌هاي مقابل موجب ايجاد اين نوع پوسيدگي مي‌شود.

ابفرکشن:

ساييدگي خط لثه زماني رخ مي‌دهد که فرد دچار استرس، اضطراب، حالت جويدن و گاز گرفتن شود.
در اين حالت فرد دچار ساييدگي خط لثه شده و دندان‌هايش در معرض از بين رفتن دندان‌ها قرار مي‌گيرد.

فرسايش:

مصرف غذا‌ها و نوشيدني‌هاي اسيدي موجب پوسيدگي پلاک‌هاي دندان خواهد شد، مصرف قند زياد موجب توليد اسيد و در نتيجه از بين رفتن و فرسايش دندان‌ها مي‌شود.

راهکار‌هايي براي جلوگيري از پوسيدگي ميناي دندان

مصرف دهان شويه و مواد شوينده مرتبط با دهان و دندان موجب از بين رفتن ميکروب‌هاي دندان و ضد باکتري شدن آن‌ها مي‌شود در نتيجه  از پوسيدگي دندان‌ها جلوگيري مي‌کند، به علت وجود فلورايد در اين ماده شستشو دهنده استفاده از آن پس از مصرف مواد شيرين و اسيدي بسيار مفيد بوده و نقش چشمگيري خواهد داشت. طبق نظر متخصصان متاسفانه هيچ روشي براي  برگرداندن دندان‌هاي پوسيده وجود ندارد.

باندينگ دندان‌ها:

براي پوشش ناحيه از بين رفته مينا توسط مواد اسيدي و غيره مي‌توان از روش باندينگ‌ها استفاده کرد. در چنين حالتي دندانپزشکان و متخصصان آن دندان را پوليش کرده و از افزايش خرابي آن جلوگيري مي‌کنند. براي جلوگيري از خرابي ميناي دندان در مراحل بالاتر و غيرقابل درمان از روکش استفاده مي‌شود و در اين حالت دندان را مي‌تراشند و آن ناحيه را روکش مي‌کنند.

استفاده از شير، لبنيات، کلسيم، فسفر، سبزيجاتي از قبيل کلم بروکلي، برگ چغندر که حاوي ويتامين K فراواني است در سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها نقش موثري دارد. چاي داراي فلورايد زيادي است که موجب تقويت ميناي دندان و جلوگيري از پوسيدگي آن‌ها مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar