نماد آخرین خبر

بیماری‌هایی که با مصرف نوشابه سراغ‌مان می‌آیند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بیماری‌هایی که با مصرف نوشابه سراغ‌مان می‌آیند

ايرنا/ در اين روزهاي جولان کرونا که آگاهي نسبت به پروتکل بهداشتي نقش بسزايي در جلوگيري از انتقال ويروس دارد، باورهاي بهداشتي اشتباه و همچنين رفتارهاي وسواس گونه مي‌تواند سلامت شهروندان را به خطر بيندازد.

متخصص بيماريهاي داخلي روز چهارشنبه افزود: بر اساس آمارهاي موجود، مصرف سرانه نوشابه در ايران بيش از ۳۳ ليتر است در حاليکه مصرف اين نوشابه ها در کشور هاي ديگر به ميزان ۱۱ تا ۱۲ ليتر در سال است و به عبارت ديگر هر ايراني سالانه سه تا چهار برابر استانداردهاي جهاني نوشابه استفاده مي کند.

مهدي محب زاده يکي از مشکلات تغذيه اي در کشور را مصرف بيش از حد مجاز و بالا تر از استاندارد جهاني نوشابه هاي گازدار دانست و اظهار داشت: نوشابه ماده اي بسيار اسيدي است، بدن ما بطور طبيعي کمي حالت قليايي دارد و مصرف ماده اي که اسيدي باشد اثرات سوئي بر سلامت بدن دارد و تعادل بدن را بر هم مي زند.

وي ادامه داد: اثر اسيد فسفريک دفع کلسيم از استخوان هاست که احتمال بروز پوکي استخوان را افزايش مي دهد و احتمال رسوب کلسيم اضافي در کليه ها وجود دارد و در طولاني مدت منجر به سنگ کليه مي شود، از سوي ديگر براي جذب کلسيم موجود در غذاها از طريق دستگاه گوارش نيز نياز به برقراري نوعي تعادل ميان ميزان کلسيم و فسفر است. وقتي اين تعادل براثر نوشيدن نوشابه گازدار حاوي اسيدفسفريک به هم مي خورد جذب کلسيم از دستگاه گوارش نيز دچار اختلال مي شود بنابراين بدن از يک سو از کلسيم ذخيره شده در استخوان استفاده مي کند و از سوي ديگر به راحتي نمي تواند کلسيم جذب کند و در نتيجه دچار نوعي فقر کلسيم و کاهش تراکم استخواني و در نتيجه باعث پوکي بافت استخوان مي شود.

اين پزشک اضافه کرد: خاصيت اسيدي نوشابه هاي گازدار سبب فرسايش ميناي دندان ها شده و ميزان قند بالاي اين نوشيدني ها، پوسيدگي دندان ها را تسريع مي کنند.

به گفته محب زاده، نوشابه ها بدليل داشتن کالري بالا باعث چاقي مي شوند، هر ليوان نوشابه حاوي ۳۰ گرم قند يعني ۱۲۰ کيلو کالري انرژي بوده و  اگر فردي روزانه فقط يک ليوان نوشابه بدون کاستن از ميزان مصرف ساير مواد غذايي بنوشد هر ماه نيم کيلو گرم به وزن وي اضافه خواهد شد و کافئين موجود در نوشابه سبب بي خوابي و افزايش تپش قلب و کم آبي بدن مي شود.

وي افزود: مصرف بيش از حد اين نوشيدني‌ها در طولاني‌مدت باعث مي‌شود سيستم گوارش به ميزان اسيدي که به طور مصنوعي همراه با نوشيدني وارد بدن مي‌شود، عادت کند و عمل هضم غذا به شکل مطلوب انجام نمي‌شود و ميزان بالاي شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس شده و نمي تواند نياز بدن به انسولين را حفظ کند.

محب زاده به مردم توصيه کرد مصرف نوشابه هاي گازدار را به حداقل برسانيد و بهتر است از سبد خانوار حذف شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره