نماد آخرین خبر

کوفتگی عضلات و بدن‌درد جزو علایم کلیدی ابتلا به کروناست؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
کوفتگی عضلات و بدن‌درد جزو علایم کلیدی ابتلا به کروناست؟

خراسان/ درد عضلاني با لمس يا تکان دادن ماهيچه ملتهب بروز پيدا مي کند، اما درد مربوط به آسيب ديدگي ورزشي بيشتر در يک عضله خاص ايجاد مي شود  
به گفته مرکز کنترل و پيشگيري بيماري آمريکا  (CDC) درد ماهيچه اي ، يکي از نشانه هاي عفونت  ويروس کروناست. در بيانيه سازمان بهداشت جهاني درد و کوفتگي جزو علايم نامتداول و درد و فشار در قفسه سينه جزو علايم جدي طبقه بندي شده است. طبق گزارش منتشر شده توسط WHO در ماه فوريه که در آن علل ابتلا به  کوويد ۱۹ در چين را مورد تجزيه ‌و ‌تحليل قرار داده بود، مشخص شد (14.8 درصد) از بيماران مبتلا به کرونا درد مفصل را به‌عنوان علامت بيماري خود اعلام کردند که تعدادشان نسبت به بيماراني با علايم تب (87.9 درصد) و سرفه خشک (67.7 درصد) کمتر بود. اگرچه درد عضلاني شايع‌تر از گلودرد (9/13)، سردرد (13.6) و لرز (11.4) است، اما هنوز نسبت به ساير علايم، مانند خستگي (38.1 درصد) و تنگي نفس (18.6 درصد)  کمتر گزارش شده است. ادامه مطلب را در اين باره مطالعه کنيد :
 
 تشخيص درد
نکته‌ مهمي که در اين باره وجود دارد نحوه تشخيص درد ناشي از حمله و عفونت ويروس از درد عضلاني بعد از تمرينات بدني است. به گفته متخصصان در اين مسئله تشخيص تفاوت بسيار دشوار است و براي رسيدن به ريشه درد عضلاني لازم است پرسش هايي در‌باره تمرينات بدني اخير بيمار و علايم عفوني مانند تب، لرز يا سرفه که مي تواند به تشخيص کمک کند، مطرح مي شود. 
  توجه به بقيه علايم
مسعود ضيايي استاد بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند در همين رابطه به خبرگزاري بهار گفت:« درد عضلاني را ملاک قطعي براي تشخيص کرونا نمي داند. اين درد بايد در کنار ساير علايم مانند ضعف، بي اشتهايي، تب، سرفه و ... بررسي شود.»
  درمان دردهاي عضلاني
درد عضلاني ناشي از عفونت ويروس و آسيبي که ويروس به  فيبر عضله وارد مي‌کند، بخش بيشتري از بدن را در‌بر مي‌گيرد و با تحريک پاسخ التهابي موجب آسيب غير طبيعي به بافت مي شود. اين درد با لمس يا تکان دادن ماهيچه‌ ملتهب بروز پيدا مي کند، اين در حالي است که درد مربوط به ورزش يا آسيب ديدگي بيشتر در يک عضله خاص ايجاد مي شود. مدت زمان تسکين آن‌ها هم تفاوت دارد. مشکلات عضلاني طي هفته ها تا چند ماه پس از برطرف شدن عفونت از بين مي رود، در حالي که تسکين  درد عضلاني ناشي از ورزش  دو تا سه روز هم زمان مي برد. اما زماني که صحبت از درد عضلاني ناشي از  کوويد ۱۹  يا عفونت ويروسي ديگري باشد، نحوه درمان کمي متفاوت است. درد عضلاني پس از انجام تمرينات بدني با به کارگيري روش هايي مانند قرار دادن کمپرس سرد، غلت زدن، کشش سبک، ماساژ و فعاليت هوازي ساده، کاهش  خواهد يافت. استراحت، نوشيدن مايعات، توجه به علايم عمومي و مصرف مسکن هايي مانند استامينوفن يا NSAID (داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي) مانند آسپرين و ايبوپروفن براي تسکين درد عضلاني ناشي از کرونا توصيه مي‌شود. اما اگر اين موارد درد شما را آرام نکرد بايد به پزشک مراجعه کنيد و تحت درمان قرار بگيريد.

نويسنده : مهديس مراديان / خبرنگار

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar