با این خوراکی پاییزی از ابتلا به سرطان ریه پیشگیری کنید

بهداشت نيوز/ دکتر ميترا رزاتي، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران درباره راهکارهاي تغذيهاي جهت مقابله با آلودگي هوا در گفتوگو با خبرنگار بهداشت نيوز اظهار داشت: افراد جهت مصونيت و ايمني در مقابل آلودگي هوا بهتر است که غذاهاي حاوي آنتي اکسيدان طبيعي مصرف کنند.
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينکه ميوه و سبزيجات نارنجي مانند هويج و فلفل دلمهاي رنگي سرشار از ويتامينهاي A، C، E هستند و آنتي اکسيدان محسوب ميشوند، گفت: مصرف روزانه اين مواد غذايي جهت کاهش عوارض ناشي از آلودگي هوا بسيار حائز اهميت است.
وي ادامه داد: مصرف کدو حلوايي نيز در روزهايي که آلودگي هوا وجود دارد بسيار توصيه ميشود چرا که اين ماده غذايي، حاوي پيش ساز ويتامين A است و از سرطان ريه جلوگيري ميکند همچنين مصرف انواع جوانهها، مغزهاي گياهي، زيتون و روغن زيتون نيز به دليل سرشار بودن از ويتامين E در روزهاي آلوده جهت تقويت سيستم ايمني در مقابله با آلودگي هوا بسيار حائز اهميت است.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر اينکه افراد داراي مشکلات ريوي و قلبي بايد حتماً در طول روز در فصل پاييز و پاييز که آلودگي هوا وجود دارند از مرکبات مانند ليمو شيرين، نارنگي و پرتقال استفاده کنند گفت: اين مسئله سبب پيشگيري از ابتلاي آنها بيماريهاي ناشي از آلودگي هوا ميشود.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان کرد: يک باور نادرست در مورد راهکارهاي تغذيهاي جهت مقابله با آلودگي هوا مصرف شير است، هرچند که استفاده از شير و لبنيات به صورت روزانه جهت پيشگيري از پوکي استخوان بسيار حائز اهميت است ولي اينکه به بهانه آلودگي هوا شيربخوريم امري نادرست تلقي ميشود چرا که اين مسئله تاثيري در کاهش عوارض ناشي از آلودگي هوا ندارد.
وي تصريح کرد: استفاده از مواد غذايي حاوي آنتي اکسيدان و مايعات فراوان جهت کاهش عوارض ناشي از آلودگي هوا بسيار حائز اهميت است همچنين بايد افراد از مصرف قهوه، نسکافه و چاي به ميزان زياد پرهيز کنند چرا که اين مواد ادرارآور هستند و مي تواند سبب کم آبي بدن شود که کم آبي بدن در شرايط آلودگي هوا سبب تهديد سلامتي بدن و مضاعف شدن عوارض ناشي از آلودگي هوا ميشود.