کرونا/ با رعایت این 4 اصل قطعا کرونا نمیگیرید!

بهداشت نيوز/ يک متخصص عفوني با بيان اينکه طبق آمارها ميزان ابتلا و مرگ و مير مردان در اثر ابتلا به کرونا نسبت به زنان بيشتر بوده است، گفت: سيستم ژنتيکي ايمني و مقاومت ها در خانم ها بالاتر است و حتي در نوزادان هم مي بينيم که نوزاد دختر تاب و تحملش در برابر استرس ها بيشتر از پسران است.
دکتر مهرنازبانو اشرف گنجويي با اشاره به اينکه مهم ترين مسأله با توجه به اپيدمي کوويد 19 اين است که حتي الامکان ارتباطات افراد و تجمعات کم شود و افراد در صورت نداشتن کار ضروري بيرون نروند، به بهداشت نيوز گفت: ضمن اينکه مي توانيم در خانه بمانيم ولي بايد فعاليت هاي بدني را در خانه داشته باشيم تا چاق نشويم زيرا چاقي ،خود عاملي مؤثر در ابتلاي بيشتر به کوويد 19 است.
کارهايي که باعث مي شود در قرنطينه چاق نشويد؛ ورزش آنلاين، تغذيه مناسب و نظافت منزل
وي افزود: بسياري از خانم ها قبل از شيوع کرونا به کلاس هاي ورزشي مي رفتند اما در شرايط فعلي که اين مسأله محدوديت دارد، مي توانند از تمرينات و کلاس هاي ورزشي آنلاين مانند پيلاتس و يوگا استفاده کنند و ضمن حفظ سلامتي و شادابي، کالري هم بسوازنند.
او خاطرنشان کرد: از طرفي خانم ها در بحث تغذيه خود خصوصا در اين روزها که فعاليت کمتري دارند و خانه هستند، بايد دقت داشته باشند، يعني از مصرف زياد غذاهاي حاوي کربوهيدارت ها پرهيز کنند تا دچار اضافه وزن نشوند.
خانم ها براي حفظ سلامت و چاق نشدن مي توانند از تمرينات و کلاس هاي ورزشي آنلاين مانند پيلاتس و يوگا استفاده کنند.
اين متخصص بيماري هاي عفوني گفت: فعاليت هاي داخل خانه از جمله نظافت منزل در سوزاندن کالري هاي مضر بسيار مؤثر است و خيلي از خانم هاي شاغل هم که به صورت دورکاري و از خانه کارشان را انجام مي دهند، مي توانند زمان هايي را براي فعاليت ها و کارهاي منزل اختصاص دهند زيرا اين فعاليت ها به نوعي ورزش به حساب مي آيد.
خانم ها کمتر از آقايان کرونا مي گيرند!
گنجويي با اشاره به اينک طبق آمارها ميزان ابتلا و مرگ و مير مردان در اثر ابتلا به کرونا نسبت به آقايان بيشتر بوده است، اظهار داشت: عوامل مختلفي در اين رابطه دخيل است، يکي اينکه به لحاظ سيستم ژنتيکي، ايمني و مقاومت ها در خانم ها بالاتر است و حتي در نوزادان هم مي بينيم که نوزاد دختر تاب و تحملش در برابر استرس ها بيشتر از پسران است حتي تلفات ما در نوزادان پسر بيشتر از دختران است.
وي ادامه داد: فعاليت هاي اجتماعي مردان بيرون منزل و استفاده از وسايل نقليه عمومي در مردان بيشتر از زنان است، بنابراين در خطر بيشتر ابتلا هستند از طرفي مصرف سيگار هم در مردان بيشتر است که خطر ابتلا را بالا مي برد.
او تأکيد کرد: در مجموع خانم ها به واسطه حس مادري که در وجودشان است، هم در بحث خودمراقبتي و هم مراقبت از ديگران و اعضاي خانواده بهتر تر از آقايان هستند. همچنين خانم ها حس مسئوليت پذيري بيشتري از آقايان دارند و حتي در بيماران خودم مي بينم که خانم ها در خصوص تغذيه، خواب و استفاده از دارو دقيق تر به توصيه هاي ما گوش مي دهند و بيشتر رعايت مي کنند.
اگر دو ماسک بزنيم کرونا نمي گيريم؟
اين متخصص عفوني در خصوص تأثير استفاده از دو ماسک همزمان، براي پيشگيري از ابتلا به کرونا هم گفت: اگر ماسک ما مناسب و نفود ناپذير باشد، زدن يک ماسک کافي است. وقتي شما دو ماسک مي زنيد، تعريق و رطوبت بيشتري در ماسک ايجاد مي شود و وقتي ماسک مرطوب شود عملا قابل استفاده نيست و نفوذناپذيري اش از بين مي رود.
وي اضافه کرد: در نتيجه اگر يک ماسک را درست استفاده کنند يعني کاملا بالاي بيني را بپوشاند و زير چانه بيايد و منافذش بسته شود، زدن يک ماسک به طور صحيح، کارايي اش به مراتب بيشتر از اين است که دو ماسک بزنيم.
آيا بعد از گذشت 8 ماه بدنمان مقاوم شده و ديگر کرونا نمي گيريم؟
دکتر گنجويي با تأکيد بر اينکه همه ي ما در معرض خطر هستيم و اصلا اينطور نيست که برخي فکر کنند چون تا الان به کرونا مبتلا نشده اند، بدنشان مقاوم بوده و ديگر مبتلا نمي شوند، عنوان کرد: بسياري از افراد را مي بينيم که پس از گذشت 8 ماه ،تازه مبتلا شده اند و درگيري شديد ريوي پيدا کرده اند.
او توصيه مهمي براي عدم ابتلا به کرونا به مردم داشت: اگر نکات بهداشتي را خوب رعايت کنيم و جدي بگيريم و در کنارش اضطراب نداشته، تغذيه و خواب خوب داشته باشيم، قطعا تا يک يا دو سال ديگر هم به اين بيماري مبتلا نخواهيم شد. اکثر همکاران ما ماه هاست در اين فضاهاي آلوده کار مي کنندو خوشبختانه مبتلا نشده اند رعايت موارد مذکور است.
با رعايت جدي پروتکل ها، خواب مناسب، تغذيه خوب و نداشتن استرس تا دو سال ديگر هم کرونا نمي گيريد.
پيشگيري از کرونا؛ جريمه هاي نقدي يا آموزش هاي پايه؟
اين متخصص بيماري هاي عفوني در رابطه با تدابير و جريمه هاي نقدي براي پيشگيري از شيوع کرونا هم گفت: تدابيري که وزارت بهداشت و مسئولين، اخيرا براي ترغيب مردم به رعايت پروتکل هاي بهداشتي در نظر گرفته اند، خوب است اما بهتر بود اين برنامه ها زودتر اجرايي مي شد.
وي آموزش پايه را در رعايت پروتکل هاي بهداشتي بسيار مؤثر دانست و اظهار داشت: به نظر من بهتر است آموزش را ريشه اي کار کنيم زيرا استفاده از ماسک، شستن دست ها، نريختن زباله ها و پيشگيري از بسياري از رفتارهاي نادرست در جامعه نياز به کار پايه اي دارد و آموزش در سطح مهدکودک ها و دبستان بسيار اثرگذار است.
دکتر مهرناز بانو اشرف گنجويي گفت: اگر بتوانيم رفتارهاي درست اجتماعي را در آموزش و پرورش نهادينه کنيم و حتي به صورت کتاب، فيلم و تئاتر به بچه ها آموزش دهيم، فرد وقتي وارد جامعه مي شود به طور اتوماتيک وار رفتارهاي درست را اجرا مي کند و نياز به زور و جريمه نيست.