نماد آخرین خبر

۸ علت درد پاشنه پا

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
۸ علت درد پاشنه پا

باشگاه خبرنگاران/پاها، اساس سيستم کلي بدن هستند و اگر کف پا يا پاشنه پاي شما درد کند، اين درد به تمامي ‌بدن شما منتقل مي‌شود.
 آيا هر از گاهي درد پاشنه پاي خود احساس درد مي‌کنيد بدون اينکه علت آن را بدانيد؟ دانستن علت، شروع درمان است. در اين گزارش مهمترين دلايل درد پاشنه پا و زمان مراجعه به پزشک را توضيح مي‌دهيم.

درد پاشنه چيست؟
درد معمولاً زير پاشنه يا درست پشت آن يعني محل اتصال تاندون آشيل به استخوان پاشنه وجود دارد و گاهي اوقات درد مي‌تواند بر کنار پاشنه پا تأثير بگذارد.
دردي که در زير پاشنه پا ايجاد مي‌شود به نام فاسئيت کف پا شناخته مي‌شود و اين مهمترين علت درد پاشنه است. اما درد پشت پاشنه، «تاندنيت آشيل» است همچنين درد مي‌تواند در قسمت داخلي يا خارجي پاشنه و پا تأثير گذارد. در بيشتر موارد درد ناشي از آسيب نيست و معمولاً در ابتدا خفيف است، اما ممکن است شديد شده و گاهي اوقات مانع حرکت شود. درد معمولاً بدون درمان برطرف مي‌شود، اما در برخي موارد ممکن است درد ادامه داشته و مزمن شود.


 
دلايل درد پاشنه پا چيست؟
درد پاشنه پا لزوما به دليل آسيب ديدگي يا زمين خوردن بروز نمي‌کند، اما ممکن است بر اثر استرس مکرر و خستگي رخ دهد. از جمله مهمترين دلايل درد پاشنه پا موارد زير است:

ورم کف پا
ناحيه کف پا تاندوني است که از استخوان پاشنه تا نوک پا امتداد مي‌يابد و وقتي فاسياي کف پا بيش از حد کشيده شود، معمولاً در استخوان پاشنه گير مي‌کند. گاهي اوقات ممکن است مشکل در وسط پا ايجاد شود، بيمار ممکن است از درد زير پا به ويژه پس از استراحت طولاني مدت رنج ببرد. همچنين برخي بيماران ممکن است در صورت سفت بودن تاندون آشيل دچار گرفتگي در عضلات ساق پا شوند.

بورسيت در پاشنه پا
بورسيت پاشنه پا التهاب پشت بورس است و مي‌تواند به دليل فشار زياد بر روي پاشنه‌ها يا فشار کفش باشد. درد معمولاً در عمق پاشنه يا پشت آن احساس مي‌شود و گاهي ممکن است تاندون آشيل متورم شود و درد روز به روز بدتر مي‌شود.

برجستگي‌هاي ناحيه پاشنه

اين مشکل بيشتر در بين نوجوانان مشاهده مي‌شود، زيرا استخوان پاشنه کاملاً بالغ نشده است و اين معمولاً به دليل آسيب ديدگي کف پا (صافي کف پا) بروز پيدا مي‌کند. اما اين مشکل در زنان ممکن است همزمان با پوشيدن کفش پاشنه بلند قبل از بلوغ کامل ايجاد شود.


سندرم تونل تارسال
در اين حالت عصب بزرگ پشت دچار گزگز و کرختي مي‌شود و اين نوع نوروپاتي (بي حسي عصبي) مي‌تواند در مچ پا يا خود پا رخ دهد.

شکستگي‌هاي استرسي
اين مشکل يک نوع شکستگي است که به دليل فشار‌هاي مکرر رخ مي‌دهد و معمولاً بر اثر ورزش يا فعاليت سنگين دستي ايجاد مي‌شود. دوندگان به طور خاص در برابر شکستگي استرس در متاتارس (زير پنجه پا) آسيب پذير هستند. پوکي استخوان هم مي‌تواند دليل ديگري براي اين مشکل باشد.

استئوميليت يا اسپونديليت
اين يکي از علل شايع در بين کودکان، نوجوانان و ورزشکاران است و به دليل استفاده بيش از حد از استخوان‌هاي پاشنه پا ايجاد مي‌شود و گروه‌هاي سني ۷ تا ۱۵ سال بيشترين آسيب را از اين بيماري مي‌بينند.

تاندينوپاتي آشيل
از اين بيماري به عنوان تاندينيت ياد مي‌شود که مزمن بوده و با کاهش کارايي تاندون آشيل همراه است، زيرا گاهي اوقات به دليل پارگي‌هاي ريز و ميکروسکوپي تاندون، تاندون آشيل به درستي کار نمي‌کند و در اين صورت نمي‌تواند به درستي بهبود يابد و خود را ترميم کند.

ساير دلايل درد پاشنه پا
ساير دلايل درد پاشنه پا نيز عبارتند از: پارگي تاندون آشيل که عبارت از پارگي تاندون پاشنه پشت مچ پا است،کوفتگي استخوان، روماتيسم مفصلي، التهاب مزمن پد پاشنه پا، کيست استخواني، که کيسه‌اي پر از مايع در حفره استخوان است، نقرس، که در نتيجه مقادير بالاي اسيد اوريک خون به وجود مي‌آيد و باعث جمع شدن نمک‌هاي اسيد اوريک در اطراف مفاصل مي‌شود و در نتيجه، درد و التهاب شديد را هنگام حملات نقرس به همراه دارد و نوروما، تورم عصب جلوي پا که معمولاً بين پايه انگشتان دوم و سوم است.


نوروپاتي محيطي
گروهي از اختلالاتي است که در صورت آسيب ديدن اعصاب در سيستم عصبي محيطي رخ مي‌دهد و معمولاً باعث درد و بي حسي در دست‌ها و پا‌ها مي‌شود. اين بيماري مي‌تواند علاوه بر ديابت، بر اثر ضربه، عفونت، اختلالات متابوليکي و قرار گرفتن در معرض سموم ايجاد شود.

علائم درد پاشنه پا
علائم درد پاشنه پا معمولاً به تدريج بروز مي‌کند و آسيب ديدگي در ناحيه آسيب ديده وجود ندارد. در اغلب موارد از طريق پوشيدن کفش‌هاي تخت اتفاق مي‌افتد، زيرا کفش‌هاي تخت مي‌توانند باعث کشيدگي ناحيه کف پا تا حدي شوند که اين ناحيه ملتهب شود.
در بيشتر موارد، درد زير پا به طرف جلوي پاشنه است و ممکن است بهبود يابد و علايم پس از مدتي از بين مي‌روند و البته گاهي دوباره بازگشته و بدتر مي‌شوند.

چه زماني بايد به دليل درد پاشنه به پزشک مراجعه کرد؟
هنگاميکه اين علائم در پاشنه وجود داشته باشد بايد به پزشک مراجعه کنيد:
- درد شديد همراه با تورم نزديک پاشنه
- بي حسي يا گزگز در پاشنه پا و همچنين درد و تب
- نمي‌توانيد به طور عادي راه برويد و يا اينکه پاي خود را به سمت پايين خم کنيد
- نمي‌توانيد روي انگشتان پا بايستيد
- تداوم درد پاشنه بيش از يک هفته

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره