هرآنچه باید در مورد مصرف پای مرغ بدانید

مجله پزشکي دکتر سلام/اگرچه پاي مرغ اغلب دور ريخته مي شود، اما غذاهاي متداولي در سراسر جهان از جمله مکزيک، آفريقاي جنوبي، آسيا، جامائيکا و ترينيداد با پاي مرغ تهيه مي شوند. مزاياي مصرف پاي مرغ بيشتر به سبب محتواي بالاي کلاژني آن است. با اين حال، بهتر است از سرخ کردن و افزودن سس به آن بپرهيزيد.
مواد مغذي پاي مرغ
پاي مرغ بيشتر از بافت همبند پوست، غضروف، تاندون و استخوان تشکيل شده است و حاوي مقادير مناسبي از ويتامين ها و مواد معدني است.
يک وعده غذايي يا به عبارتي 2 عدد پاي مرغ (70 گرمي) حاوي:
کالري: 150
پروتئين: 14 گرم
چربي: 10 گرم
کربوهيدرات:14 گرم
کلسيم: 5 درصد ارزش روزانه
فسفر: 5 درصد
ويتامين آ: 2 درصد
فولات يا ويتامين ب9: 15 درصد
حدود 70 درصد از محتواي کل پروتئيني پاي مرغ کلاژن است. يک پروتئين ساختاري که شکل، قدرت و مقاومت پوست، تاندون ها، عضلات، استخوان ها و رباط ها را فراهم مي کند.
همچنين، منبع خوبي از ويتامين 9B است که به سنتز DNA و پيشگيري از ناهنجاري هاي هنگام تولد کمک مي کند.
محتواي چربي پاي مرغ بيشتر ناشي از پوست آن است که معمولاً به هنگام پخت حذف مي شود. با اين حال، پاي مرغ اغلب به صورت سرخ شده يا با سس سرو مي شود، که ممکن است کربوهيدرات، چربي و کالري آن را به ميزان قابل توجهي افزايش دهد.
سلامت پوست بدن با مصرف پاي مرغ
شواهد نشان مي دهد که مصرف کلاژن ممکن است باعث رطوبت رساني و بهبود خاصيت ارتجاعي و چگالي پوست شود.
مطالعه 6 ماهه بر روي 105 زن مبتلا به سلوليت (در حد متوسط) نشان داد که مصرف منظم کلاژن به طور قابل توجهي باعث کاهش سلوليت پوست مي شود.
نتايج حاصل از 11 مطالعه بر روي 805 نفر نيز نشان داد که مصرف کلاژن براي بهبود زخم و جواني پوست مفيد است.
علاوه بر اين، مطالعات حيواني نشان داد که کلاژن باعث افزايش آب رساني پوست و کاهش چين و چروک ناشي از اشعه ماورا بنفش شود که نوعي اشعه ماورا بنفش است که باعث آفتاب سوختگي مي شود.
اثربخشي کلاژن ممکن است با افزايش سطح هيالورونيک اسيد عملي شود يک مولکول نگهدارنده آب که تصور مي شود به جلوگيري از پيري پوست کمک مي کند.
مصرف پاي مرغ به کاهش درد مفاصل کمک کند
کلاژن موجود در پاي مرغ درد مفاصل را تسکين دهد.
تحقيقات نشان مي دهد که کلاژن با تحريک بازسازي بافت، علائم آرتروز را کاهش دهد. اين نوع آرتروز، غضروف شما را ساييده يا تجزيه مي کند و باعث مي شود که استخوان ها روي يکديگر ماليده شده و درد، تورم و مشکلات حرکتي ايجاد کنند.
يک مطالعه 3 ماهه بر روي 191 فرد مبتلا به آرتروز زانو به اين نتيجه رسيد که دوز روزانه کلاژن حاصل از غضروف مرغ به طور قابل توجهي مارکرهاي درد، سفتي و اختلال عملکرد جسمي را کاهش مي دهد.
و يک مطالعه 12 هفته اي بر روي 139 ورزشکار مبتلا به زانو درد نتايج مشابهي را نشان داد. کساني که روزانه 5 گرم کلاژن مصرف مي کردند، بهبود قابل توجهي در شدت درد در طول فعاليت هاي خود نشان دادند و نيازشان به درمان هاي بيشتر کمتر شد.
مصرف پاي مرغ به جلوگيري از تحليل استخوان کمک کند
مصرف کلاژن ممکن است باعث بهبود تشکيل و تراکم استخوان در زنان يائسه شود.
مطالعه اي يک ساله بر روي 102 زن نشان داد که مصرف 5 گرم کلاژن در روز نوعي کلاژن دگراده باعث افزايش تراکم و سنتز مواد معدني در استخوان و کاهش تخريب آن مي شود.
همچنين در مطالعه اي بر روي 39 زن، کساني که مکمل کلاژن مصرف مي کردند- درمقايسه با گروه کنترل- کاهش قابل توجهي در افت تراکم مواد معدني استخواني نسبت به گروه شاهد نشان دادند.
محققان علت اين امر را به کلاژن نسبت مي دهند زيرا يکي از مواد تشکيل دهنده اصلي توده استخواني است.
ساير مزاياي پاي مرغ
به کنترل قند خون کمک مي کند. يک مطالعه حيواني نشان داد که پروتئين هاي موجود در پاي مرغ ممکن است با تحريک پپتيد شبه گلوکاگون 1 (GLP-1)- هورمون فعال کننده توليد انسولين- به بهبود سطح قند خون کمک کند.
سلامت قلب را تقويت مي کند. کلاژن به همراه الاستين، جزء حياتي عروق و رگ هاست. تحقيقات نشان مي دهد که نسبت مناسب الاستين به کلاژن براي جلوگيري از بيماري هاي قلبي بسيار مهم است.