غذاهایی که فکرش را نمیکردید پر از قند و چاقکننده باشند
ايرنا/ به زبان ساده، قند افزوده به هر قندي گفته ميشود که به غذا اضافه ميشود، در حالي که قند طبيعي، قندي است که به طور طبيعي در آن ماده غذايي وجود دارد. شايد تصور کنيد که اگر قند و شکر را از رژيم غذاي خود حذف کنيد، بدن شما عاري از قند افزوده است در حالي که چندين ماده غذايي که در دسته شيرينيها و دسرها هم قرار نميگيرند، ميتوانند به طرز حيرت انگيزي داراي قند اضافه شده باشند. بر اساس مطالعهاي که در سال ۲۰۱۶ در مجله BMJ منتشر شده است، غذاهاي فرآوري شده که بسياري از آنها حتي شيرين هم نيستند ، ۹۰ درصد کل قندهاي افزوده مصرف شده از سوي افراد را تشکيل ميدهند. در اينجا هفت ماده غذايي رايج که بمبهاي قندي مخفي هستند، آورده شده است.
۱ - ماست طعمدار
به طور حتم همه ماستها در دسته مواد غذايي قندي قرار نميگيرند. در هنگام خريد، مواد تشکيل دهنده محصول را بخوانيد. اگر قند، جز سه ماده اصلي آن ذکر شده، محصول را به قفسه برگردانيد. اگر تمايل به مصرف ميوههاي طعمدار داريد، بهترين کار اين است که خودتان دست به کار شويد. دارچين، ميوههاي تازه شيرين نشده، توتهاي پوره شده، آجيلهاي تست شده و دانههاي مغذي همه افزودنيهاي عالي به ماست ساده براي ايجاد طعم بدون قند هستند.
۲- سوپ کنسرو شده
شما در مورد سوپ کنسرو شده حاوي نمک زياد شنيدهايد. اما آيا ميدانيد ميتوان ميزان زيادي قند در يک کنسرو سوپ گوجه فرنگي پيدا کرد؟ توليدکنندگان از شکر به منظور کم کردن اسيد گوجه فرنگي براي متعادل کردن طعم سوپ استفاده ميکنند. بنابراين قبل از خريد، به ويژه خريد انواع سوپ گوجه فرنگي، برچسبهاي روي کنسرو را با دقت بررسي کنيد.
۳- سس سالاد
سس همان چاشني است که ميتواند يک سالاد سالم را به يک ماده غذايي پر چربي و قند افزوده تبديل کند. پس به خاطر داشته باشيد که اين تنها ميزان چربي نيست که هنگام خريد يک سس بايد به آن توجه کنيد. خوب است بدانيد که وقتي توليدکنندگان چربي را از محصولات خارج ميکنند ، غالباً قند بيشتري اضافه ميکنند تا جايگزين طعم از دست رفته شود. بهتر است آب مرکبات، آبغوره، سرکه، سبزيجات معطر و روغنهاي گياهي را جايگزين سسهاي فروشگاهي کنيد.
۴ - سس گوجه فرنگي
سسهاي گوجه فرنگي خريداري شده در شيشه راحت هستند اما ميتوانند منابعي از شکر داشته باشند که غالباً به آن اضافه ميشود تا طعم اسيدي گوجه فرنگي را از بين ببرد و سس را براي مدت طولانيتري تازه نگه دارد. اگر ميل به مصرف سس گوجه فرنگي داريد، بهتر است روش خانگي آن را امتحان کنيد. کنسرو گوجه فرنگي را در تابه ريخته و ادويههاي مورد علاقه خود را به آن اضافه کنيد تا يک سس سريع بدون قند آماده شود. ممکن است اين سسي باشد که از نمونههاي فروشگاهي آن لذيذتر شود.
۵- آبميوه
همه آبميوهها در دسته خوراکيهاي کاملا سالم قرار نميگيرند. برخي از انواع آبميوههاي بستهبندي شده در قفسه فروشگاهها سرشار از قند افزوده هستند. هنگام خريد بر مواد تشکيل دهنده دقت و در صورت وجود قند از خريد آن، صرف نظر کنيد. آبميوه مورد نظر خود را ميتوانيد از فروشگاههاي عرضه آبميوه تازه تهيه کنيد يا در خانه دست به کار شويد و آبميوه بگيريد.
۶- گرانولا و غلات صبحانه
آيا عادت به خوردن غلات يا گرانولا در وعده صبحانه داريد؟ بايد بدانيد که در هر روز، حجم قابل توجهي قند اضافه شده به بدن شما وارد ميشود. اگر تمايل به مصرف اين محصولات داريد، به ميزان قند درج شده روي آن توجه کنيد. شما همچنين ميتوانيد مقداري آجيل کامل و ميوه خشک شده را جايگزين آنها کنيد.
۷- ميوه خشک شده
هر چند ميوههاي خشک شده طبيعي، بسيار سالم هستند و بر مصرف آنها تاکيد ميشود، اما هر مشت از انواع بسته بندي شده آنها که حاوي قند افزوده هستند ميتواند حاوي ۲۰ تا ۳۰ گرم قند افزوده باشد. ميزان اين قند در ميوههاي خشک شده که به طور طبيعي ترش هستند، بيشتر است. در زمان خريد، به نکته «بدون شکر» بودن توجه کنيد.