نماد آخرین خبر

عوارض سی تی اسکن بی رویه برای تشخیص کرونا

منبع
خراسان
بروزرسانی
عوارض سی تی اسکن بی رویه برای تشخیص کرونا

خراسان/اين روزها با شيوع کرونا و افزايش آمار ابتلا به اين بيماري درخواست براي سي تي اسکن از ريه به عنوان يکي از روش‌هاي تشخيص کاربرد بيشتري هم پيدا کرده است و چه بسا در مواردي که کيت تشخيص PCR  کم باشد درخواست انجام سي تي اسکن بيشتر هم مي‌شود. اما نظر کارشناسان اين رشته متفاوت است و هشدارهايي براي سال‌هاي آينده داده شده که پزشکان با دقت بيشتر و بنا به نياز، اين روش تشخيصي را در نظر بگيرند و به اصرار افراد تن  ندهند. دکتر محمد اکبر نژاد، عضو هيئت مديره علوم پرتونگاري ايران در اين باره به باشگاه خبرنگاران مي‌گويد: «سي تي اسکن بي رويه مي‌تواند بعد از چند سال به دليل مضرات اشعه به صورت سرطان خود را نشان دهد و افراد بايد بدانند  انجام سي تي اسکن‌هاي بي رويه فقط باعث مي‌شود که دوز تجمعي اشعه در بدن  افزايش پيدا کند و در نهايت حداقل سه  تا چهار سال آينده با يک سونامي سرطان ناشي از سي تي اسکن‌هاي ريه مواجه شويم به همين دليل  بهترين راهکار اين است که افراد مشکوک به کرونا ابتدا به پزشک مراجعه کنند و بعد در صورت نياز سي تي اسکن انجام دهند زيرا افراد به تنهايي صلاحيت خود درماني ندارند.»
  ميزان مجاز دريافت اشعه
ميزان مجاز اشعه ايکس يا اشعه راديواکتيو که هر فرد مي‌تواند بدون مشکل خاصي دريافت کند، توسط دانشمندان محاسبه شده است. اين مقدار تجمعي است. به اين معني که مجموع مقدار اشعه اي که در طول يک سال به بدن شما تابيده مي‌شود بايد از ميزان خاصي کمتر باشد.
ميزان اشعه دريافتي را با مقياسي به نام ميلي سيورت (millisievert)  اندازه گيري مي‌کنند. در محيط زندگي مقداري اشعه به‌صورت طبيعي وجود دارد و هر فرد به طور طبيعي در هر سال 3 ميلي سيورت اشعه از محيط اطراف خود دريافت مي‌کند که به آن «اشعه زمينه اي» 
مي گويند. ميزان مجاز اشعه يونيزان دريافتي براي هر انسان در طول سال (به جز اشعه زمينه اي و موارد اورژانسي) يک ميلي سيورت است.
دکتر ساسان توانا فوق تخصص بيماري‌هاي ريه معتقد است فقط بايد براي بيماران با شرايط حاد يا کساني که بيماري زمينه‌اي دارند، استفاده شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar