درمان اصلی کرونا چیست؟
بهداشت نيوز/رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري با تأکيد بر اينکه اگر اقدامات لازم را انجام ندهيم، تعداد کشتهها باز هم افزايش پيدا خواهد کرد،گفت: هر کس علائم سرماخوردگي داشت، بايد بلافاصله خود را قرنطينه کند.
پيام طبرسي، رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري در برنامه چاپ اول شبکه خبر با اشاره به آخرين وضعيت کرونا در کشور، اظهار داشت: از 25 شهريور ماه که پيک بعدي شيوع کرونا آغاز شد با وضعيت نابساماني روبرو شديم؛ به طوري که تعداد بيماران و شدت بيماري افزايش پيدا کرد و به دنبال آن تعداد مرگ و ميرها نيز با افزايش روبرو بود.
وي با تأکيد بر اينکه اگر اقدامات لازم را انجام ندهيم، تعداد کشتهها باز هم افزايش پيدا خواهد کرد، گفت: 65 رئيس دانشگاه علوم پزشکي کشور با نوشتن نامهاي به وزير بهداشت خواستار تعطيلي دو هفتهاي کشور شدند و اين خواسته کساني است که 9 ماه با اين بيماري در مراکز درماني و بيمارستانها روبرو هستند.
رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري با اشاره به ساخت واکسن کرونا توسط شرکت فايزر، خاطرنشان کرد: خوشبختانه اين خبر اعلام شد و اين واکسن در مطالعه 44 هزار نفري که صورت گرفته، بيش از 90 درصد ايمنيزايي داشته است، اما بايد بدانيم که اين شرکت اعلام کرده است تا پايان 2020 تنها ميتواند 50 ميليون از اين واکسن را توليد کرده و تا سال 2021 نيز يک ميليارد دوز ميتواند آماده کند.
طبرسي با اشاره به اهميت 4-3 ماه آينده در خصوص کنترل کرونا در کشور، يادآور شد: ميتوانيم 2 هفته وقفه در روند افزايش بيماري ايجاد کنيم تا تعداد مبتلايان کاهش پيدا کند و بعد از آن به صورت هدفمند اقدام کنيم.
وي با بيان اينکه برخي از کشورهاي دنيا مانند انگليس و فرانسه نيز در مواجهه و مقابله با اين بيماري با شکست روبرو شدند، خاطرنشان کرد: اما آنچه که در اين کشورها ديده ميشود اين است که تعداد مرگ و ميرها بالا نيست؛با توجه به اين که تعداد کشتههاي ما بالاست،
رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري افزود:البته اين که چرا تعداد کشتهها بالاست ميتواند يکي از دلايل آن اين باشد که تعداد تستها افزايش يافته، به طوري که اکنون روزي 40 هزار تست انجام ميشود و اين عدد تا 100 هزار تست نيز خواهد رسيد.
*کرونا در ايران جهش يافته است
طبرسي با اشاره به اينکه ثابت شده ويروس کرونا جهش يافته و در ايران نيز چنين جهشي را مشاهده کردهايم، افزود: بيماريزايي کرونا افزايش يافته، اما درواقع ما نتوانستيم روشي در پيش گيريم تا افراد پرخطر را از اين بيماري دور کنيم؛ در حالي که در بسياري از نقاط دنيا سالمندان و گروههاي پرخطر از خانه خارج نميشوند، اما نتوانستيم چنين کاري را انجام دهيم و ميانگين مرگ و مير ما در افراد بيش از 65 سال به بالا و داراي بيماريهاي زمينهاي افزايش داشته و بايد به فوريت اين افراد را از جامعه جدا کنيم.
*سالمندان از خانه خارج نشوند
طبرسي در پاسخ به اين پرسش که «چطور ميتوانيم سالمندان و افراد داراي بيماري زمينهاي را از جامعه جدا کنيم؟»، گفت: راههاي مختلفي در دنيا به کار گرفته شده؛ مثلاً افرادي که داراي بيماريهاي زمينهاي هستند دورکاري ميکنند و بايد تا ميتوانيم افراد مسن را در منزل نگه داريم.
*ميهمانيهاي خانگي عامل انتقال است
وي ادامه داد: خوشبختانه ماسک زدن بيشتر شده اما بايد به اين نکته توجه کنيم که بسياري از افراد در ميهمانيهاي خانگي ماسک خود را برميدارند؛ در حالي که همين ميهمانيهاي خانگي عامل انتقال است؛در نتيجه بايد در دورهميهاي خود نيز از ماسک استفاده کنيم؛ به ويژه اينکه اگر در اين جمعها افراد داراي بيماريهاي زمينهاي و مسن هستند، بايد از ماسک استفاده کنيم.
وي با تأکيد بر استفاده عموم مردم از ماسک، ابراز داشت: افرادي که براي انجام کارهاي خود مجبور به خارج شدن از خانه هستند بايد به اين نکته توجه کنند که اگر در منزل خود افراد داراي بيماريهاي زمينهاي و گروههاي پرخطر وجود دارد درمنزل و مواجهه با آنها نيز از ماسک استفاده کند؛ ضمن اينکه هنوز مشکل حمل و نقل عمومي در شهرهاي بزرگ و تهران حل نشده و اين شرايط ميتواند عامل انتقال بيماري باشد.
رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري در خصوص «ميزان مؤثر بودن تعطيلي زودهنگام فعاليت مشاغل درعصر، »، يادآور شد: اين موضوع بي تأثير نيست اما بايد بدانيم بيشتر در زماني کاربرد دارد که ما بتوانيم دو هفته را تعطيل کرده و بعد از آن اين وقفهها را ايجاد کنيم.
طبرسي با تأکيد بر اينکه کرونا واقعا بيماري هزار چهرهاي است، خاطرنشان کرد: بايد بدانيم چنين بيماري تاکنون وجود نداشته؛ ضمن اينکه بيشترين علائم کرونا همان علائم سرماخوردگي است؛ يعني مانند سرماخوردگي ابتدا با بدن درد، گلودرد آغاز ميشودو بايد بدانيم هر کس علائم سرماخوردگي داشت، بايد بلافاصله خود را قرنطينه کند.
وي با بيان اينکه هنوز آنفلوآنزا در کشور شروع نشده است، ابراز داشت: بيشتر بيماراني که مراجعه ميکنند با علائم کرونا هستند؛ بنابراين بهترين کار اين است که اگر فردي دچار علائم خفيف بود، خود را قرنطينه کند.
رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري با اشاره به خصوصيات علائم کرونا، يادآور شد: 48 ساعت قبل از شروع علائم و تا 5 روز اول بيشترين زمان انتقال کروناست؛ ضمن اينکه بايد بدانيم درمان اصلي کرونا استراحت است و کسي که در اين دوران استراحت ميکند، سير بهبودي آن بيشتر خواهد بود.
طبرسي با اشاره به شيوع کم آنفلوآنزا در نيمکره جنوبي جهان، گفت: تجربهاي که در نيمکره جنوبي و در کشورهايي مانند استراليا و برزيل مشاهده شده اين است که امسال در اين کشورها بيش از 95 درصد شيوع آنفلوآنزا کاهش داشته است و خوشبختانه استفاده از ماسک بيشترين تأثير را در عدم ابتلا به آنفلوآنزا دارد.
وي در خصوص «توليد داروهاي گياهي در درمان کرونا در کشور» بيان داشت: داروهاي گياهي به عنوان داروي مکمل نقش دارند و تأکيد ميکنم نقش درماني آنها به صورت مکمل است؛ به طوري که ميتوانند در تقويت سيستم ايمني تأثيرگذار باشند.
رئيس بخش عفوني بيمارستان مسيح دانشوري متذکر شد:اما بايد بدانيم اگر انتظار داشته باشيم که فردي با علائم تنگي نفس شديد را درمان کند، اين کار را نميکند بلکه به عنوان يک مکمل عمل ميکند؛ در نتيجه در حال حاضر داروهاي سنتي به عنوان داروي مکمل مورد توجه قرار ميگيرد و کماکان بايد منتظر توليد داروي درمان اين بيماري باشيم.