
ممنوعیت استفاده از گلاب برای ضدعفونی

ايسنا/محققان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران بر اساس پژوهشهاي انجامشده ميگويند: «گلاب هيچ نقشي در ضدعفوني سطوح و دست ها در برابر ويروس کرونا ندارد. براي ضدعفوني از الکل و وايتکس، براساس دستورالعملهاي اعلام شده استفاده کنيد».
در پي شيوع ويروس کرونا در ايران و جهان، بسياري از شهروندان براي کاهش احتمال ابتلا به اين ويروس، ضدعفوني کردن دست ها و نيز سطوح محل تماس را در اولويت کارهاي روزانه قرار دادند.
براساس برخي توصيههاي طب سنتي، استفاده از گلاب به دليل نقش ضدعفوني که دارد باعث پيشگيري از ابتلا به بيماري کوويد 19 و همچنين بهبود علائم آن مي شود. پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران با بررسي شواهد موجود به اين پرسش پاسخ دادند که آيا محصولاتي مثل گلاب خاصيت ضدعفوني دارند؟
تاکنون در هيچ مطالعهاي نقش ضدعفونيکنندگي گلاب در برابر ويروسها به خصوص ويروس کرونا به اثبات نرسيده است. اگرچه گلاب از نظر خواص مفيد براي سلامتي بدن، خصوصا اعصاب و روان، اهميت دارد اما نقش ضدعفوني کنندگي آن از نظر علمي تاييد نشده است.
در برخي مطالعات مشاهده شده که عصاره گل محمدي با درجه غلظت بالا، درجاتي از خاصيت ضد باکتريايي از خود نشان داده است که البته در زمينه نيز بين نتايج مقالات مختلف تضاد وجود دارد. از طرفي بايد توجه داشت که عامل ايجاد کننده بيماري کوويد-۱۹، از جنس ويروس است.
بر اساس اعلام کميته اطلاعرساني و آموزش همگاني کرونا در دانشگاه علوم پزشکي تهران که به بررسي مستندات، شواهد و پاسخهاي علمي در مورد ويروس کرونا ميپردازد؛ گلاب هيچ نقشي در ضدعفوني سطوح و دست ها در برابر ويروس کرونا ندارد. توصيه مي شود براي ضدعفوني از الکل و وايتکس، براساس دستورالعملهاي اعلام شده استفاده کنيد.