نماد آخرین خبر

کرونا/ اگر دیابت دارید چه اطلاعاتی را باید درباره کرونا بدانید؟

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
کرونا/ اگر دیابت دارید چه اطلاعاتی را باید درباره کرونا بدانید؟

صدا و سيما/ اطلاعات اوليه به دست‌آمده نشان مي‌دهد افراد ديابتيک يا داراي هر بيماري زمينه‌اي، بيشتر در معرض ابتلا به نوع شديد بيماري کرونا هستند.
 محققان در حال بررسي چگونگي اثر ويروس کرونا بر سيستم ايمني هستند و بر اين باورند که بيماران مبتلا به ديابت به نسبت افراد غيرديابتي در معرض خطر بيشتري نيستند؛ بلکه در صورت ابتلا علائم شديدتري را تجربه مي‌کنند. اين بيماران بيشتر دچار عفونت‌هاي مختلف از جمله عفونت‌هاي تنفسي مي‌شوند و امکان شديد بودن عفونت در آن‌ها بيشتر است، زيرا قند خون بالا توان سلول‌هاي ايمني را در مبارزه با عفونت کم مي‌کند؛ بنابراين افراد با قند خون بالا به علت ضعف در سيستم ايمني در مقابل عفونت‌هاي ريوي حساس‌تر هستند. البته هنوز اطلاعات کاملي در مورد وجود ارتباط احتمالي بين قند خون کنترل‌شده و کوويد ۱۹ وجود ندارد.

اگر ديابت نوع ۱ يا ۲ داريد موارد زير را رعايت کنيد:
دستانتان را قبل از آماده‌کردن غذا و خوردن آن، هنگام مراقبت از بچه‌ها و افراد بيمار، استفاده از توالت و حضور در مکان‌هاي عمومي به مدت حداقل ۲۰ ثانيه با آب و صابون بشوييد.
در فضا‌هاي عمومي ماسک بزنيد. البته لازم نيست از ماسک‌هاي N ۹۵ استفاده کنيد. زيرا اين نوع ماسک مورد نياز کادر درمان است.

حداقل فاصله يک و نيم متري را رعايت کنيد. در صورت بيمار شدن خود را در خانه قرنطينه کنيد.
همواره انسولين، گلوگومتر، نوار‌هاي تست کتون و قرص گلوگز را در خانه داشته باشيد.
اگر از دارو‌هاي کنترل‌کنندهٔ فشار خون نظير مهارکننده آنزيم مبدل آنژيوتانسين (ACE inhibitors) و مسدودکننده گيرنده آنژيوتانسين (ARBs) استفاده مي‌کنيد، آن‌ها را ادامه دهيد مگر آنکه پزشکتان نظر ديگري داشته باشد.
در صورت ابتلا به بيماري از دارو‌هاي تب‌بر مانند استامينوفن استفاده کنيد.

اگر ديابت داريد و به بيماري کرونا دچار شديد:
بهتر است افرادي که مبتلا به ديابت هستند، پيش از ابتلا به ويروس کرونا برنامه ريزي کنند که چه کاري بايد انجام دهند، به عنوان مثال شماره تلفن ارائه دهنده خدمات درماني خود را در دست داشته و از منابع کافي دارو‌ها و مواد مصرفي براي نظارت بر قند خون در خانه برخوردار باشند، به طوري که آن‌ها در صورت بيماري نيازي به بيرون رفتن نداشته باشند يا فقط زمان بازبودن داروخانه محلي اينکار را انجام دهند.
بيماران اگر به ويروس مبتلا شوند، ممکن است دچار کاهش کنترل قند خون خود در طي بيماري باشد. آن‌ها بايد براي بهبود جبراني ديابت خود، "قوانين روزانه" را که براي هر وضعيت استرس زا توصيه مي‌شود، تمرين کنند.
در صورت ابتلا بيماران بايد روزانه چند بار قند خون خود را کنترل کنند، دريافت مجدد نسخه براي دارو‌هاي خود (خصوصاً انسولين) و آنچه ممکن است لازم باشد در دارو‌ها يا رژيم غذايي خود انجام دهند و با ارائه دهنده خدمات درماني خود تماس بگيرند.
بيماري کوويد ۱۹ مي‌تواند با افزايش فشار خون، شرايط بي‌آبي (دهيدراتاسيون) را به وجود آورد؛ بنابراين به ميزان کافي آب بنوشيد و فشار خون خود را اندازه گرفته و به پزشک اطلاع دهيد.
قند خون خود را به طور مرتب بررسي کرده و اگر بالاتر از ۲۵۰ mg/dL بود ممکن است در معرض کتواسيدوزيس باشيد. شرايطي که بدن با سوزاندن چربي براي توليد انرژي، مقدار بسيار زيادي کتون مي‌سازد که ممکن است براي بدن سمي باشد. مهم است که در زمان ابتلا به کرونا ميزان کتون در خون کم باشد.

مديريت و بهبود احساسات خود را در اولويت قرار دهيد
از آنجايي‌که استرس باعث افزايش قند خون مي‌شود، با انجام دادن کار‌هاي مفرح، نفس عميق کشيدن يا صحبت کردن با يک دوست استرس خود را کنترل کنيد.
به ميزان کافي بخوابيد، در حد توان ورزش کرده و براي ارتباط با دوستان يا خانواده از تکنولوژي استفاده کنيد؛ و مهم‌تر از همه اينکه الان در برهه‌اي خاص از زندگي‌مان قرار داريم و اوضاع هميشه به همين منوال باقي نخواهد ماند.

قوانين روزانه بيمار براي مبتلايان به ديابت
آب کافي بنوشيد.
قند خون خود را کنترل کنيد.
دماي بدن خود را کنترل کنيد.
اگر انسولين تزريق مي‌کنيد، کتون بدن خود نيز کنترل کنيد.
توصيه‌هاي تيم مراقبت‌هاي بهداشتي خود را دنبال کنيد.
با رعايت رژيم غذايي، فعاليت و ورزش بيشتر در منزل و مصرف منظم دارو‌هاي ديابت و فشار خون، سعي کنيم کنترل قند خون در بهترين وضعيت باشد.
تا جايي که ممکن است از منزل خارج نشويم.
براي ويزيت‌هاي دوره‌اي و تجديد نسخه‌هاي دارويي، در حد امکان، يکي از افراد جوان و سالم خانواده به مطب پزشک يا درمانگاه مراجعه کند.
براي سوالات و مشکلات غيراورژانس پزشکي، در حد امکان، از طريق تماس تلفني طبق هماهنگي با پزشک معالج يا درمانگاه اقدام کنيم.
فعلا در ميهماني شرکت نکنيم و به سفر نرويم.
در صورت خروج از منزل، تا جايي که ممکن است، در محل‌هاي شلوغ حاضر نشويم.
با ديگران دست ندهيم و روبوسي نکنيم.
بهداشت فردي را رعايت کنيم؛ مهم‌ترين نکته، شست و شوي مناسب دست‌ها با آب و صابون و خشک کردن آن‌ها با دستمال کاغذي است. در صورت داشتن علامت‌هاي بيماري، از ماسک استفاده کنيم.
اعضاي خانواده ما نيز با دقت بيشتري اصول بهداشت فردي و اجتماعي را رعايت کنند و در صورت داشتن علائم بيماري مانند تب، سرفه و تنگي نفس، ضمن توصيه به پيگيري مطابق دستورالعمل‌هاي عمومي پيشگيري و درمان، با احترام از آن‌ها دوري کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar