

فارس/ نعمت الله مسعودي متخصص طب سنتي در گفتوگويي در پاسخ به اين پرسش که «در فصل پاييز براي سلامتي بدن چه تدابيري را بايد در نظر گيريم؟»،بيان داشت:فصل پاييز از لحاظ مزاجي سرد و خشک محسوب ميشود.
وي ادامه داد: فصول در طب سنتي از لحاظ تقويمي و اقليمي با همديگر فرق ميکنند. تعريف فصل پاييز اين است که صبحها و شبها سرد و در طول روز گرم است؛ در نتيجه معمولا نياز است در ابتدا و آخر روز لباس بيشتري بپوشيم؛ همچنين در طول روز نيز هوا آنقدر گرم نميشود تا نياز به سرد کننده باشد.
اين متخصص طب سنتي افزود: پاييز فصل برگ ريزان بوده و ضد مزاج روح است؛ مخصوصا ما اين حالت را در گياهان شاهد هستيم و در موجودات زنده و انسان نيز همين اثر را دارد.
مسعودي اضافه کرد: بنابراين بايد خيلي مراقب سلامتي خود باشيم؛ چراکه گفتهاند از سرماي پاييز خود را حفظ کرده و دقت کنيم گرماي آن نيز ما را تحت تاثير قرار ندهد؛ به دليل اينکه هر دو حالت براي سلامتي مضر است.
وي متذکر شد: خشکي حاصل از فصل تابستان با خشکي فصل پاييز جمع ميشود و ميتواند بيماريهاي خشکي را زياد کند؛ لذا در پاييز شاهديم که بيماريهايي همچون اگزما، افسردگي، درد مفاصل، تيرگي پوست،خارش، سوء مزاج خشک ريه که سرفهها و تحريکات ريوي به همراه دارد در اين فصل بيشتر است.
اين متخصص طب سنتي با تاکيد بر اينکه بايد از مصرف مواد غذايي که خشکي افزاست، پرهيز کنيم،گفت: بايد غذاهاي تند، ادويه دار، سرخکردني، پيتزا، سوسيس،کالباس و فلفل کمتر مصرف کنيم و به سمت مصرف غذاهاي گرم و تر مثل انواع آشها و خورشتها برويم.
مسعودي با اشاره به اهميت مصرف ميوه، خاطرنشان کرد:البته بايد توجه کرد تا در فصل پاييز در مصرف ميوه زياده روي نکنيم؛ چراکه اين زياده روي بسيار بد است و ميتواند بدن را مستعد عفونت کند.
وي متذکر شد: مخصوصا کساني که گوارش ضعيف و سو ء مزاج سردي دارند، بايد از زيادهروي در مصرف ميوه پرهيز کرده و بيشتر مراقب باشند.