نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سلامت

کرونا/ بهترین زمان مراجعه مبتلایان کرونا به پزشک

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کرونا/ بهترین زمان مراجعه مبتلایان کرونا به پزشک

ايسنا/  دکتر عليرضا زالي فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران معتقد است که مراجعه ديرهنگام مبتلايان به مراکز درماني يکي از مهمترين دلايل افزايش تعداد بيماران بدحال در هنگام مراجعه به مراکز درماني بوده و در اين رابطه مي‌گويد: بخشي از مبتلايان نيز به مراکز غيردولتي مراجعه مي‌کنند و تا رسيدن به مراکز ارجاعي تخصصي درماني کرونا مدت بيشتري زمان مي‌برد.
وي طولاني شدن مدت اقامت بيماران در بيمارستان‌ها را از ديگر تبعات اين مساله عنوان کرد و افزود: مدت اقامت بيماران در بيمارستان‌ها نسبت به پيک اول و دوم، حداقل بين ۱ تا ۲ روز افزايش داشته و طولاني‌تر شده است.
به گفته زالي، همچنين تعداد بيماراني که از اورژانس مستقيماً وارد بخش مراقبت‌هاي ويژه مي‌شوند، نسبت به دوره‌هاي قبل افزايش بيشتري داشته، به گونه‌اي که تقريبا حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد مراجعين روزانه به مراکز درماني استان تهران نيازمند دريافت خدمات مراقبت‌هاي ويژه در بدو امر هستند.

در اين رابطه سوالي که مطرح مي‌شود اين است که بهترين زمان مراجعه مبتلايان به مراکز درماني و بيمارستان‌ها چه زماني است؟
زالي در پاسخ به اين سوال با تاکيد بر اينکه افراد به محض شروع علايم بايد به پزشک و يا مراکز درماني مراجعه کنند، گفت: متاسفانه بيماري کوويد ۱۹ بيماري بسيار پيچيده و فريبنده‌اي است، لذا پزشک بايد در رابطه با سير درمان بيماري، بستري و يا ادامه درمان در منزل تصميم‌گيري کند.

وي با بيان اينکه علايم بيماري معمولا بين ۳ تا ۵ روز بعد از تماس با ويروس بروز پيدا مي‌کند، گفت: شروع علائم در ابتدا ممکن است خفيف باشد، ولي اگر بين بازه زماني ۵ تا ۱۰ روز بعد از استقرار علائم بيماري تخفيف پيدا کرده، ثابت بماند و يا تشديد نشود، تقريبا مي‌توان پيش‌بيني کرد که بعد از روز دهم امکان بدحال شدن بيمار خيلي غيرمحتمل است.

زالي با بيان اينکه بر خلاف بيماري آنفولانزا که شروع ناگهاني دارد، معمولا علايم کوويد ۱۹ به صورت تدريجي بروز مي‌يابد، اظهار کرد: اکثر علايم اين بيماري از اوايل هفته دوم شروع مي‌شود و فرق آن با بيماري آنفولانزا نيز همين است، بنابراين اگر در آغاز هفته دوم علايم تشديد شده و افزايش سطح علائم باليني به خصوص تنگي نفس و علائم تنفسي ايجاد شود، احتمال دارد که در هفته دوم شرايط بستري بيمار را تهديد کند.
اين پزشک متخصص با تاکيد بر اينکه توصيه اصلي ما اين است که بيماران از همان ابتدا و با بروز اولين علايم به پزشک مراجعه کنند، گفت: بيماران با بروز هرگونه علائم باليني جديد به پزشک مراجعه کنند و در اين ميان بهترين مکان براي مراجعه مراکز جامع سلامت است، چراکه در صورت مراجعه به اين مراکز امکان تماس مستمر با بيمار فراهم مي‌شود و مراقبين سلامت بيمار را مورد ارزيابي و پيگيري قرار مي‌دهند و اگر احتمالا بيمار بدحال شود از طريق مراکز جامع سلامت امکان ارائه تخت و بستري براي بيمار فراهم مي‌شود.

ضرورت ارزيابي و مانيتورينگ بيماران کرونا هر ۴۸ ساعت يکبار
همچنين دکتر نادر توکلي - معاون درمان ستاد کروناي تهران در رابطه با مراجعه ديرهنگام برخي بيماران کرونايي و اثرگذاري آن در بدحالي و پروسه درمان مبتلايان گفت: توصيه ما اين است که بيماران به محض بروز علايم به مراکز درماني و پزشک معالج مراجعه کرده و در صورت عدم نياز به بستري، حداکثر هر ۴۸ ساعت يکبار وضعيت خود را از طريق پزشک معالج پيگيري کنند، به عبارت ديگر ارزيابي روزانه وضعيت بيمار در اين بيماري اهميت بالايي دارد و در صورت بروز هرگونه تغيير در وضعيت باليني بايد مجددا به پزشک مراجعه شود.
وي تاکيد کرد: وضعيت و حدت بيماري بايد توسط پزشک قضاوت شود و حتي اگر علايم خفيف است، ارزيابي و مانيتورينگ بيمار در فواصل ۴۸ ساعته اهميت زيادي دارد. به عبارت ديگر پزشک معالج بر اساس شرايط بيمار در خصوص انجام تست، سي تي اسکن ريه، تجويز دارو و يا نياز به بستري و يا ادامه درمان در منزل تصميم مي‌گيرد.

توصيه جدي مبني بر مراجعه زودهنگام به پزشک
همچنين دکتر محمدرضا هاشميان - فوق تخصص مراقبت‌هاي ويژه در بيمارستان مسيح دانشوري در رابطه با اهميت زمان مراجعه بيماران به پزشک و مراکز درماني، گفت: توصيه جدي اين است که به محض شروع علايم تنفسي به پزشک مراجعه کرده و به صورت جدي پيگير وضعيت خود باشيد و به کوچکترين علايم تنفسي دقت کنيد.
وي با تاکيد بر اينکه سرفه و تنگي نفس اصلا شوخي بردار نيست، گفت: خيلي از بيماراني که الان در بخش‌هاي ويژه بستري هستند با پاي خودشان وارد بيمارستان شده‌اند و پيش از اين نسبت به علايم خود بي‌توجهي کرده‌اند.

بيماران داراي مشکلات زمينه‌اي نبايد تا زمان بهبودي کامل رها شوند
هاشميان با اشاره به اهميت علايم تنفسي در بيماران داراي مشکلات زمينه‌اي، اظهار کرد: اين دسته از بيماران نبايد تا زمان بهبودي کامل رها شوند، بايد به طور مرتب تحت نظر بوده و شرايطشان پيگيري شود، چراکه درگيري ريوي در بيماران داراي مشکلات زمينه‌اي و نقص ايمني مي‌تواند بسيار خطرناک باشد، بنابراين توصيه جدي اين است که افراد به خصوص بيماران‌هاي ريسک و داراي بيماري زمينه‌اي، مشکلات ريوي، کليوي، فشار خون و ديابت، سالمندان و افراد چاق، با مشاهده کوچکترين علايم تنفسي سريع به پزشک مراجعه کرده و پيگير وضعيت خود باشند.

عدم اطلاع افراد از بيماري‌هاي زمينه‌اي خود؛ مشکل جدي کرونا
اين عضو هيات علمي دانشگاه، مشکل جدي بعدي را عدم آگاهي افراد از وضعيت جسماني خود مطرح کرد و گفت: بسياري از مبتلايان از بيماري‌هاي زمينه‌اي خود همچون فشار خون، ديابت و ... بي اطلاعند، اين دسته از افراد با مشاهده درگيري ريوي پايين پس از سي تي اسکن به منزل رفته و خيلي پيگير وضعيت خود نيستند؛ در حاليکه درگيري ريوي در اين افراد به سرعت افزايش يافته و زماني متوجه مي‌شوند که ديگر کار از کار گذشته، اين مساله بخصوص در دوران کرونا مشهودتر شده و خيلي از بيماران پيش از مراجعه به بيمارستان از وضعيت و بيماري‌هاي زمينه‌اي خود اطلاع ندارند، همين مساله اهميت مراجعه به مراکز درماني به محض شروع علايم را دوچندان مي‌کند.

مراجعه ديرهنگام به پزشک و بستري ديرهنگام از عوامل افزايش آمار فوتي‌ها
وي مراجعه ديرهنگام بيماران به مراکز درماني در پيک سوم بيماري و گا‌ها و بستري ديرهنگام را مشکلي جدي و يکي از عوامل افزايش آمار فوتي‌ها بيان کرد و گفت: توصيه اکيد ما اين است که به خصوص افراد داراي بيماري زمينه‌اي به محض اطلاع از بيماري خود حتي اگر علايم تنفسي ندارند، حتما تحت نظر پزشک قرار گرفته و با دستور پزشک روند بيماري را طي کنند.
اين فوق تخصص مراقبت‌هاي ويژه با تاکيد بر اينکه مبتلايان داراي بيماري زمينه‌اي بايد سريعا سي تي اسکن انجام دهند، عنوان کرد: البته اين مساله به اين معنا نيست که هر بيمار بدون مشکل زمينه‌اي هم با کمترين علايم سي تي اسکن کند؛ چراکه همچنان ۹۰ درصد مبتلايان با درمان‌هاي علامتي و استراحت در منزل خوب مي‌شوند، ولي حتما بايد پيگير شرايط خود بوده و اصول قرنطينه خانگي را جدي و واقعي رعايت کنند؛ چراکه هم بيمار و هم ناقل هستند.

با مشاهده علايم هشدار کوويد سريعا به پزشک مراجعه کنيد
همچنين دکتر عليرضا فاطمي - متخصص عفوني بيمارستان شهداي تجريش نيز پيش از اين گفته بود: کماکان تب، بدن درد، سردرد، سرفه و علايم گوارشي از اصلي‌ترين علايم اين بيماري است. البته يکي از علايمي که از انتهاي بهار شايع‌تر شد، اختلال در حس بويايي و چشايي مبتلايان است که به افتراق کرونا از ساير بيماري‌هاي تنفسي کمک زيادي مي‌کند.
وي با بيان اينکه بيماران بايد به محض شروع علايم با پزشک مشورت کنند و در صورت بروز علايم هشدار بايد سريعا و مجددا به پزشک مراجعه کنند، با اشاره به برخي از علايم هشدار کوويد، مطرح کرد: ادامه تب تا بيش از ۵ روز، بروز سرفه به صورت مستمر و مداوم و بروز تنگي نفس چه در حال استراحت و چه در هنگام فعاليت از مهمترين علايم هشدار اين بيماري است که در اين موارد توصيه نمي‌شود که فرد همچنان به خود درماني و درمان‌هاي علامتي ادامه دهد.

وي با تاکيد بر مراجعه سريع به پزشک در زمان بروز علايم هشدار، گفت: شايد پزشک بعد از بررسي و معاينه بيمار، همچنان به ادامه درمان قبلي و استراحت در منزل توصيه کند، ولي در اين موارد حتما بايد پزشک در مورد ادامه درمان در بيمارستان و يا منزل تصميم‌گيري کند.

فاطمي در پايان يکي از چالش‌هاي بيماري کوويد ۱۹ را غيرقابل پيش بيني بودن روند و سير بيماري در افراد دانست و گفت: معمولا علايم و آثار بيماري در هفته اول ناشي از تکثير ويروس بوده و در هفته دوم علايم به دنبال پاسخ شديد سيستم ايمني بدن بروز مي‌کند؛ لذا معمولا درمان بيماراني که در هفته دوم بدحال مي‌شوند، با چالش بيشتري مواجه است؛ چراکه پزشک علاوه بر ويروس بايد با سيستم ايمني بدن فرد هم جنگيده و واکنش‌هاي خيلي شديد آن را مهار کند، لذا توصيه اکيد اين است که در هر زمان و ساعتي چه در هفته و روز‌هاي اول و چه در هفته دوم، بيمار با مشاهده هر کدام از علايم هشدار يعني تب بيش از چند روز، سرفه‌هاي مستمر و تنگي نفس، سريعا به پزشک و مراکز درماني مراجعه کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره