معجزهای به نام "شلغم"
ايسنا/ کارشناس ارشد گياهان دارويي با اشاره به خواص فراوان شلغم گفت: اين گياه از گروه صيفي جات درماني است که براي هر دردي درمان است.
هانيه ناصري با اشاره به طبع گرم و تر شلغم گفت: خواص شلغم آنقدر زياد است که مي توان آن را جزو گروه صيفي جات درماني قرار داد.
وي در تشريح برخي از خواص شلغم گفت: شلغم مقوي دستگاه گوارش است و روند درمان بيماريهاي معده و روده را بهبود ميبخشد.
وي به تاثيرات شلغم براي بهبود حافظه اشاره کرد و افزود: افرادي که حافظه ضعيف دارند حتما بايد شلغم مصرف کنند، چرا که ثابت شده شلغم حافظه را تقويت مي کند.
ناصري افزود: شلغم به علت داشتن ويتامين B1 درمان موثري براي کم خوني محسوب مي شود.
وي تصريح کرد: مصرف شلغم براي رشد و نمو استخوانها مفيد است، بنابراين زنان باردار و شيرده و بچه هاي در سنين رشد حتما بايد از آن استفاده کنند.
اين کارشناس ارشد گياهان دارويي افزود: همچنين زن بارداري که در مدت بارداري شلغم خورده باشد، بچه اش زودتر رشد کرده، زودتر حرف مي زند و در مقابل امراض مقاومت بيشتري خواهد داشت و همه اينها به دليل وجود "فوليک اسيد" طبيعي در شلغم است.
وي تصريح کرد: آب شلغم تازه همراه عسل اشتهاآور است و مصرف آن قند خون را پائين مي آورد. همچنين نوشيدن آن براي درمان جوش صورت مفيد است.
ناصري خاطرنشان کرد: شغلم پوره شده و اضافه شده در غذاهاي بيماران يا کساني که جراحي داشته اند نيز بسيار به روند درمان و بهبود ضعف بدني آنها کمک خواهد بود.
ناصري با اشاره به تاثيرات شلغم پخته در درمان سرفه گفت: افراد براي درمان گلودرد مي توانند آب پخته اين گياه را قرقره کنند.
ناصري به تاثيرات شلغم در درمان کم کاري غده تيروئيد هم اشاره کرد وافزود: افرادي که غده تيروئيدشان کم ترشح مي کند بايد حتما شلغم بخورند، زيرا شلغم بعلت داشتن يُد فراوان ترشحات غده تيروئيد را تنظيم مي کند.
اين کارشناس ارشد گياهان دارويي از شلغم به عنوان مهمترين گياه ضدسرطان ياد کرد و افزود: مصرف شلغم حتي گسترش سرطان را متوقف مي کند.
وي به تاثيرات اين گياه در درمان بسياري بيماريهاي پوستي هم اشاره کر و افزود: مصرف شلغم در درمان انواع کهير، اگزما و قارچ هاي پوستي موثر است.
ناصري افزود: شلغم پخته شده و ميکس شده با کمي نشاسته و عسل بهترين دارو براي برونشيت است.
اين کارشناس ارشد گياهان دارويي در ادامه مصرف شلغم را در پيشگيري از سرماخوردگي و بيماريهاي تنفسي موثر دانست و افزود: توصيه مي شود افراد در فصل زمستان براي پيشگيري از سرماخوردگي و بيماريهاي تنفسي حداقل چند بار در هفته شلغم مصرف کنند.
وي افزود: شلغم پخته بهترين صبحانه است، چرا که بدن را تميز کرده و مواد سمي را از بدن خارج مي سازد، همچنين افراد مي توانند از شلغم رنده شده در تمامي سالاد ها، سوپ ها و حتي آشها استفاده کنند.
ناصري يادآور شد: ترکيب شغلم خالي شده و پر شده با عسل و دارچين و قرار دادن آن به مدت 24 ساعت روي بخاري يا سماور و صرف آن قبل از صبحانه ميتواند يکي از بهترين راه هاي پيشگيري از سرماخوردگي و آنفلوانزاهاي اين فصل و تقويت سيستم ايمني بدن بيماران خاص باشد.