نماد آخرین خبر

بیماری رزاسه، نشانه‌ها و روش‌های پیشگیری

منبع
خراسان
بروزرسانی
بیماری رزاسه، نشانه‌ها و روش‌های پیشگیری

خراسان/ رزاسه يک بيماري پوستي شايع است که گاهي با بيماري آکنه‌ ولگاريس که در جوان‌ترها بيشتر ديده مي شود،  اشتباه گرفته مي‌شود. در اين عارضه پوست در نواحي صورت، گوش‌ها، قفسه سينه و کمر ملتهب مي‌شود. افرادي که پوست روشن دارند به ويژه خانم‌هاي 30 سال به بالا بيشتر در معرض اين بيماري هستند. متخصصان پوست هنوز علت قطعي آن را شناسايي نکرده اند اما به‌نظر مي‌رسد ناشي از عوامل ارثي و محيطي باشد. نوشيدني‌ها و غذاهاي تند، هواي گرم، نور خورشيد، رطوبت يا باد، ورزش شديد، حمام داغ و سونا، برخي داروها، سرماخوردگي و استرس هم بر آن تاثير دارد. رزاسه يک بيماري پيش‌رونده است که درصورت درمان نشدن، حادتر مي‌شود. درمان‌هاي پزشکي، آن را کنترل و پيشرفت اش را مهار مي‌کند و با درمان‌هاي خانگي زير تا حد زيادي مي‌توانيم از مبتلا شدن به آن پيشگيري کنيم:

چه نشانه‌هايي دارد؟
 سابقه‌ سرخ شدن يا برافروختگي مکرر پوست
 متورم شدن رگ‌هاي خوني زير پوست
 سوزش يا سوزن سوزن شدن پوست

خشک شدن پوست
 ايجاد جوش و برآمدگي‌هاي قرمز روي پوست
 تورم صورت و گوشتي شدن بيني
 سوزش يا خارش چشم، التهاب پلک‌ها، گل مژه و قرمزي چشم

چه عواملي در پيشگيري مؤثر است؟
 از محصولات آرايشي و بهداشتي محرک پوست مثل صابون معطر، محصولات حاوي سديم لوريل سولفات، لوسيون‌هاي قابض منافذ پوست، تونرها و... بپرهيزيد. توصيه مي‌شود از صابون شوينده با pH خنثي و بدون الکل استفاده کنيد.
 از محصولات داراي برچسب noncomedogenic  يا غيرجوش زا استفاده کنيد. اين محصولات نه توليد چربي را مسدود مي‌کنند و نه خروجي غدد تعريق را مي‌بندند.
 از غذاهاي تند و پر ادويه  به‌خصوص غذاهاي حاوي دارچين، گوجه فرنگي، سس تند، فلفل کاين، فلفل قرمز و... اجتناب و بيشتر از غذاهاي گياهي مصرف کنيد.
 از کرم‌هاي ضدآفتاب فاقد عطر و ضد حساسيت با ترکيب زينک اکسايد حتي در روزهاي غيرآفتابي استفاده کنيد.
 در فصل سرد از روسري يا ماسک اسکي براي محافظت از صورت استفاده کنيد.
 از مالش يا لمس مداوم پوست صورت خودداري کنيد.
 در محيط داغ نظير سونا قرار نگيريد و به اندازه کافي آب بنوشيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره