خواص شگفت انگیز خارک برای سلامتی
باشگاه خبرنگاران/ مونا ناصر، متخصص تغذيه در مصاحبه با روزنامه "النهار" لبنان بر فوايد متعدد ميوه خارک تاکيد کرد.
اين متخصص تغذيه ۷ فايده مهم را براي خارک ذکر کرده که به شرح زير است:
سرشار از مواد معدني
خارک علاوه بر آنتي اکسيدانها حاوي ويتامينها و مواد مغذي مختلفي است.
سرشار از فيبر است
فيبر موجود در خارک به جلوگيري از يبوست و کنترل سطح قند خون کمک ميکند.
آنتي اکسيدانهاي مختلف
خارک حاوي انواع مختلفي از آنتي اکسيدان اعم از فلاونوئيدها، کاروتنوئيدها و اسيد والونيک است. اين آنتي بيوتيکها از بيماريهاي قلبي، آلزايمر، ديابت و سرطان محافظت ميکنند.
پيشگيري از آلزايمر
خارک باعث کاهش التهاب و جلوگيري از تشکيل پلاک در سلولهاي مغزي ميشود که از بيماري آلزايمر جلوگيري ميکند.
زايمان طبيعي را تسهيل کنيد
مصرف خارک زايمان طبيعي زنان باردار را تسهيل ميکند؛ بنابراين توصيه ميشود در هفتههاي آخر بارداري اين ميوه زياد مصرف شود.
جايگزين شکر سفيد
خارک جايگزين شکر سفيد است؛ بنابراين توصيه ميشود از آن به عنوان دسر استفاده کنيد؛ زيرا سرشار از فيبر، مواد مغذي و آنتي اکسيدان است.
تقويت سلامت استخوانها
خارک ميتواند به حفظ سلامت استخوانها کمک کرده و آنها را از هرگونه مشکل سلامتي محافظت کند.
بافت سازي
خارک به دليل آنکه حاوي ويتامين B۶ است در بازسازي سلولها و ساخت بافتهاي مورد نياز نقش مهمي دارد.