نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

آنفلوانزا گرفته‌اید؟ این 14 کار را نکنید

منبع
تبيان
بروزرسانی
آنفلوانزا گرفته‌اید؟ این 14 کار را نکنید

تبيان/ درست است که اين روزها گفته مي‌شود هر بيماري کرونا است مگر اينکه خلافش ثابت شود؛ اما بدانيد که آنفلوانزا مثل هر سال وجود دارد بنابراين با بروز کوچک‌ترين مشکل وحشت نکنيد چون ممکن است آنفلوانزا گرفته باشيد. البته واقعيت اين است که برخلاف سرماخوردگي که در عين آزاردهنده بودن خطرناک نيست، بايد آنفلوانزا را جدي گرفت. چون ممکن است دردسرساز شود. به همين دليل بايد حواستان به بدن و سلامتي‌تان باشد.
همگي به‌خوبي مي‌دانيم که براي خلاص شدن از شر اين بيماري بايد مايعات بيشتري مصرف کرد، غذاي سالم و مقوي خورد و به‌خوبي استراحت کرد؛ اما در کنار اين کارها و براي اينکه روند بهبودي زودتر طي شود لازم است برخي کارها را انجام ندهيد. در ادامه به اين نبايدها اشاره مي‌کنيم. لطفاً با ما همراه باشيد.

براي اينکه زودتر به سرکار برگرديد خودتان را به دارو نبنديد
به گفته متخصصين بهداشت و سلامت آمريکا کسي نمي‌داند که در سال جاري آنفلوانزا چگونه شروع مي‌شود. اما آنچه مسلم است ويروس آنفلوانزا بشدت مسري است و با سرعت بالايي انتشار پيدا مي‌کند. بنابراين اگر تلاش مي‌کنيد که براي بازگشت به سرکار يا انجام فعاليت‌هاي عادي علائمتان را با مصرف قرص و داروهاي رنگارنگ پنهان نکنيد سخت در اشتباهيد. حين مبارزه با يک عفونت ويروسي نبايد براي از سرگيري کار و فعاليت عجله داشت. اين کار به نفع خودتان و ديگران نيست. چون افراد ديگري را نيز در معرض بيماري قرار مي‌دهيد. با وجود اينکه برخي از کارفرماها براي دادن مرخصي خساست به خرج مي‌دهند اما اگر شما دچار آنفلوانزا شده‌ايد در منزل بمانيد. چون اين کار به نفع همه است. از عصاره‌هاي روغني براي تسکين علائم سرماخوردگي و آنفلوانزا استفاده کنيد.

براي رفتن به مراکز درماني اصرار نکنيد
به گفته مرکز کنترل و پيشگيري از بيماري‌هاي ايالات متحده آمريکا، آنفلوانزا براي برخي افراد کاملاً جدي و حتي خطرناک است. اين افراد عبارت‌اند از:
کودکان زير 5 سال
افراد بالاي 65 سال
خانم‌هاي باردار
افراد مبتلا به بيماري‌هاي مزمن
افراد دچار نقص ايمني بدن
مبتلايان به آسم
بيماران قلبي و ديابتي‌ها.
اگر جزو اين گروه افراد نيستيد بدنتان قادر است که با آنفلوانزا مقابله کند. بنابراين بهتر است در اين روزهاي اپيدمي کرونا براي مواردي مانند آنفلوانزا به اورژانس و مراکز درماني مراجعه نکنيد. در منزل بمانيد و با استراحت و تغذيه مناسب با آنفلوانزا مقابله کنيد.

به ديگران نزديک نشويد
اگر آنفلوانزا گرفته‌ايد فعاليت‌هاي خود را کاهش دهيد اما از شما خواهش مي‌شود به دوستان و عزيزانتان نزديک نشويد و آن‌ها را در آغوش نگيريد. ويروس آنفلوانزا بسيار مسري است. همچنان توصيه مي‌شود در منزل بمانيد اما به دور از نزديکانتان. نيازي نيست خودتان را قرنطينه کنيد. صرفاً بيش از اندازه به افراد ديگر نزديک نشويد و از دست دادن، روبوسي، در آغوش کشيدن، استفاده از لوازم مشترک و غيره بپرهيزيد.

در شستشوي دست‌ها خساست به خرج ندهيد
شما مي‌توانيد به راحتي حتي با خاموش و روشن کردن يک لامپ اطرافيانتان را آلوده کنيد. احتمالاً نمي‌دانيد که ويروس آنفلوانزا تا 24 ساعت روي سطوح سخت زنده مي‌ماند. براي پيشگيري از سرايت بيماري به اطرافيان حتماً دست‌ها را به طور مرتب بشويد. با همين کار ساده نه تنها مانع از انتشار ويروس آنفلوانزا مي‌شويد بلکه يکي از اقدامات اساسي براي پيشگيري از ابتلا به کروناويروس را نيز به‌خوبي انجام مي‌دهيد.

تا ديروقت جلوي تلويزيون ننشينيد
زماني که احساس مريضي داريد و در خانه استراحت مي‌کنيد تماشاي فيلم و سريال لذت‌بخش است. اما بهتر است اين کار را در طول روز انجام دهيد و شب تا ديروقت جلوي تلويزيون نباشيد. براي کاهش دوره بيماري بهتر است شب‌ها خيلي زود به رختخواب برويد و استراحت کنيد. نتايج پژوهشي که در سال 2019 و در Journal of Experimental Medicine به چاپ رسيده نشان مي‌دهد که داشتن خواب خوب شبانه کارايي برخي سلول‌هاي ايمني (سلول‌هاي T) را بيشتر مي‌کند. يادتان باشد که سيستم ايمني بدن نياز به زمان دارد تا قدرت خود را بازيابد. استراحت و خواب خوب اين فرصت را به دستگاه ايمني داده و باعث تقويت آن مي‌شود. بنابراين تا جايي که مي‌توانيد بخوابيد تا بدنتان شانس بيشتري براي ترميم و احياي سلول‌هاي خود داشته باشد.

تصور نکنيد که براي مصرف داروي تاميفلو دير شده است
حتماً مي‌دانيد که براي درمان آنفلوانزا مصرف آنتي‌بيوتيک بي‌فايده است؛ اما بايد بدانيد که نتايج بررسي‌هاي متخصصان که در سال 2015 در The Lancet ارائه شده است نشان مي‌دهد که مصرف داروهاي ضدويروس مانند تاميفلو مي‌تواند مؤثر باشد. البته اين دارو بايد با نظر پزشک مصرف شود. اگر داروهاي ضدويروس در دو روز نخست بيماري مصرف شوند تأثير بيشتري دارند. اما اين داروها در برخي افراد حتي اگر ديرتر نيز مصرف شوند مؤثر هستند.

شرکت در جلسات کاري يا مهماني را فراموش کنيد
درست است که حوصله‌تان سر مي‌رود اما بخصوص در اين روزها که کروناويروس بيداد مي‌کند، حتي اگر علائم آنفلوانزايتان خفيف است باز هم زندگي اجتماعي را فراموش کنيد. ريزقطرات آلوده به ويروس در حين سرفه کردن تا حداقل 2 متر در هوا پخش مي‌شوند. علاوه براين خستگي و يا مصرف برخي نوشيدني‌ها و غذاهاي نامناسب در مهماني‌ها باعث ضعيف‌تر شدن سيستم ايمني مي‌شود و در نتيجه بدن براي مقابله با ويروس به مشکل برمي‌خورد.

مايعات را فراموش نکنيد
به عقيده متخصصان براي جلوگيري از دهيدراته شدن ناشي از تب لازم است که به طور مرتب مايعاتي مانند آب، چاي بدون کافئين، دمنوش‌هاي مناسب و هر نوشيدني سالم بدون قند بنوشيد. نتايج پژوهش‌هاي متعدد نشان مي‌دهند که آب مي‌تواند به طور موقت مخاط را تميز و پاک کند و باعث شود که احساس احتقان و گرفتگي بيني کمتري داشته باشيد.

در مصرف دارو زياده‌روي نکنيد
همه ما براي تسکين درد و کاهش تب خيلي زود به سراغ قرص استامينوفن مي‌رويم. اما اگر داروهاي ديگري مانند داروي ضدسرفه، قرص خواب يا داروي ضداحتقان بيني مصرف مي‌کنيد بايد حواستان بيشتر جمع باشد. چون اين داروها که برخي علائم آنفلوانزا را تسکين مي‌دهند نيز حاوي استامينوفن هستند. در نتيجه مصرف همزمان باعث مي‌شود که دوز دارو دو برابر شده و ممکن است به کبدتان آسيب وارد شود.

از پزشک نخواهيد که آنتي‌بيوتيک تجويز کند
سرماخوردگي و آنفلوانزا منشأ ويروسي دارند و آنتي‌بيوتيک‌ها صرفاً براي عفونت‌هاي باکتريايي مؤثر عمل مي‌کنند. بنابراين نه تنها کمکي به درمان شما نمي‌کنند بلکه مضر نيز هستند. يادتان باشد زماني که نياز به آنتي‌بيوتيک نداريد اما اقدام به مصرف آن مي‌کنيد احتمال افزايش مقاومت باکتري‌ها به آنتي‌بيوتيک‌ها بيشتر مي‌شود. متأسفانه اين باکتري‌ها نابود نمي‌شوند و در بدنتان باقي مي‌مانند. بنابراين ممکن است بعدها باعث بروز بيماري‌ها و عفونت‌هاي جدي شوند و شما مجبور شويد داروهاي قوي مصرف کنيد و يا حتي بستري شويد.

تحرک بدني شديد را فراموش کنيد
زماني که دچار آنفلوانزا مي‌شويد داشتن فعاليت بدني جزئي و ملايم باعث تقويت دستگاه ايمني بدن مي‌شود اما انجام ورزش‌هاي سنگين مي‌تواند شرايط بيماري را بدتر کند. در اين صورت نيز بيماري به جاي بهبودي بدتر مي‌شود. بنابراين لازم است که بخوابيد و به‌خوبي استراحت کنيد. اگر عاشق ورزش هستيد شدت حرکات را کاهش دهيد و به پياده‌روي کوتاه بسنده کنيد.

داخل دست‌هايتان عطسه يا سرفه نکنيد
بدون شک بهتر است داخل دست‌هايتان عطسه يا سرفه کنيد تا اينکه قطرات آب دهانتان که آلوده به ويروس است را در هوا پخش کنيد. اما بعد از اين کار دست به هر چيزي که بزنيد آلوده به ويروس خواهد شد. بهتر است بدانيد که ويروس آنفلوانزا ممکن است ساعت‌ها روي اشياء صاف باقي بماند و افراد ديگر را نيز آلوده کند. بهترين کار اين است که داخل دستمال يا آرنجتان عطسه يا سرفه کنيد.

در کنار يک فرد سيگاري ننشينيد
حتماً مي‌دانيد که دود سيگار براي سلامتي ريه‌ها مضر است خواه خودتان سيگاري باشيد، خواه در معرض دود سيگار ديگران قرار بگيريد. بدانيد که اين آسيب زماني که بيمار هستيد دو برابر بيشتر است. نتايج پژوهشي که در سال 2017 انجام شده است نشان مي‌دهد که دود سيگار باعث ضعيف شدن ايمني بدن در برابر ويروس‌ها مي‌شود. قرار داشتن در معرض دود سيگار باعث تحريک ريه‌ها شده و گرفتگي بيني و سرفه را تشديد مي‌کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره