

ايسنا/ يک متخصص گوش، حلق و بيني بيني درباره ارتباط گوش درد و کرونا گفت: در ايام کرونايي بيماراني به علت گوش درد و گلودرد مراجعه ميکنند و ما در گوش و گلو دليلي نميبينيم و در روزهاي بعد علائم ديگر کرونا را پيدا ميکنند و مراجعه با کاهش شنوايي و وزوز گوش در اين روزها زياد شده که ميتواند از علائم کرونا باشد.
دکتر"مريم عاميزاده" درباره دردهاي گوش اظهار کرد: علت گوش درد ميتواند هم ناشي از بيماريهاي گوش مانند درد لاله گوش و عفونت گوش مياني و هم ارجاعي از مناطق اطراف گوش از جمله از ناحيه فک، دندان و حنجره باشد.
وي با اشاره به تعريف گوش خارجي، مياني و داخلي افزود: گوش خارجي شامل لاله، مجرا و پرده گوش است و ممکن است هر عاملي موجب عفونت در اين ناحيه شود و بيشتر عوامل رطوبت و تغيير اسيدي اين ناحيه موجب عفونت مي شود.
عاميزاده تصريح کرد: کساني که عادت دارند موقع حمام داخل گوش را بشويند، مستعد عفونت ميشوند و اولين علامت بيماري، خارش است و اگر در ابتداي بيماري مراجعه شود درمان خيلي بهتر است تا زماني که به درد گوش و تورم برسد و کساني که دائم در استخر و در محيط مرطوب زياد هستند، مستعد اين بيماري هستند.
وي درباره وزوز و صداي گوش بيان کرد: صدا و ضربان دار بودن را به عنوان صداي گوش در نظر ميگيريم که فشار خون بالا، چربي خون و ... در صداي دو طرفه گوش موثر است و فردي که براي نخستين بار با صدا در يک گوش مواجه ميشود، بايد مورد بررسي تومورها و کاهش شنوايي قرار بگيرد.
اين متخصص گوش، حلق و بيني اظهار کرد: صداي گوش ميتواند از يک طيف مربوط به بيماران افسردگي که دارو مصرف ميکنند تا تومورهايي که روي عصب شنوائي قرار ميگيرد ايجاد شود.
وي درباره درمان وزوز گوش گفت: وزوز گوش با دارو و وسائل تربيت شنوايي درمان ميشود و در مواردي که صداي گوش و طرفه و کم است ميتوان مثلا با باز کردن راديو با صداي کم مانع شنيدن صداي گوش شد.
عامي زاده افزود: براي جلوگيري از عفونت گوش نبايد در محيط مرطوب قرار بگيريم و نبايد آب داخل گوش برود؛ براي جلوگيري از عفونتهاي مياني گوش بايد از سرماخوردگي جلوگيري کرد که با رعايت پروتکلهاي بهداشتي اين مسله محقق ميشود و با توجه به شرايط کنوني، امسال سرماخوردگي معمولي بسيار کمتر خواهم داشت.
وي تصريح کرد: معاينه مکرر دندانها براي جلوگيري از عفونتها موثر است و اگر فک مشکل دارد، بايد درمان شود و تومورهاي ناحيه حنجره نيز بايد درمان شود.
اين متخصص گوش، حلق و بيني درباره تاثير استفاده از هدفون و هنذفري بر گوش گفت: هدفون و هنذفري جسم خارجي هستند و اگر به طور مداوم از اين اجسام استفاده شود، در طولاني مدت ممکن است روي شنوايي اثر بگذارد اما در شرايط کنوني که والدين دغدغه دارند، استفاده از اين وسائل در کلاسهاي آنلاين که مدت ۳۰ دقيقه است و بعد استراحت ميدهند، مشکلي ايجاد نميکند.
عاميزاده در ادامه درباره خارشهاي شديد گوش و ته کام بيان کرد: خارش گوش همراه با خارش کام معمولا به دليل حساسيت است.
وي تصريح کرد: هيچ ارتباطي بين بزرگي لوزه و خارش گوش وجود ندارد و اگر خارش گوش و گلو همراه باشد، حساسيت مطرح ميشود و در اين صورت برداشتن لوزه کمکي نميکند.
اين متخصص گوش، حلق و بيني بيان کرد: بايد از دستکاري گوش خودداري کرد و اگر کسي سابقه عفونتهاي مجراي گوش دارد، زمان استحمام مجراي گوش از پنبه و وازلين و يا قالبهايي که هست، استفاده کند تا آب وارد گوش نشود.
وي افزود: برخي موارد درد گوش ناشي از عفونتهاي سرماخوردگي و بيشتر در کودکان شايع است که قابل درمان است که بايد از سرماخوردگي جلوگيري کرد و در دردهاي ارجاعي گوش، فرد به جراح فک و ... ارجاع داده ميشود تا درمان انجام شود.
عامي زاده تصريح کرد: استفاده از گوش پاک کن و جسم خارجي را براي تميز کردن مجراي گوش به هيچ عنوان توصيه نميکنيم و اگر براي تميز کردن مجراي گوش اين کار را انجام ميدهيم، به دليل اينکه ديد کافي نداريم، جرم را ميفرستيم عقبتر و انباشته و اين کار عاملي براي عفونت مجراي گوش ميشود. ضمن اينکه جرم گوش در مقدار کم اثر حفاظتي براي مجراي گوش دارد.
وي درباره شست و شوي گوش گفت: همه مشکلات با شست و شوي گوش حل نميشوند و برخي مواقع براي دريافت علت مشکل و عفونت گوش بايد مجرا تميز شود تا مجرا و پرده گوش را چک کنيم و در اين موارد شست و شو براي معاينه است و نه درمان.
اين متخصص گوش، حلق و بيني درباره ارتباط گوش درد و کرونا اظهار کرد: در ايام کرونائي بيماراني به علت گوش درد و گلودرد مراجعه ميکنند و ما در گوش و گلو دليلي نميبينيم و در روزهاي بعد علائم ديگر کرونا را پيدا ميکنند و مراجعه با کاهش شنوائي و وزوز گوش در اين روزها زياد شده که ميتواند از علائم کرونا باشد.
وي افزود: رسيدن هواي سرد به گوش موجب بيماري نميشود؛ اگر در فردي اين اتفاق ميافتد بايد از سرما محافظت کند اما براي افراد عادي موردي وجود ندارد.
عاميزاده در بخش ديگري از سخنانش گفت: سِن افراد در وزوز گوش موثر است و ممکن است اين مورد آغاز پيرگوشي و افت شنوايي باشد و مورد ديگر اينکه ديابت بيماريها را خفيفتر نشان ميدهد و در مواردي عليرغم پيشرفت بيماري، درد زياد نيست پش بهتر است با درد خفيف به پزشک مراجعه کنيم.
وي با اشاره به اينکه اينکه در زمان خواب صداي ضربان قلب ميشنويم طبيعي است، تصريح کرد: اگر اين صدا همراه با درد گوش باشد، بايد علتهاي دنداني بررسي شود و در صورتي که آب وارد گوش شود و فرد دچار درد گوش بشود، جزو افرادي است که مجراي گوشش حساس است و نبايد آب داخل گوش برود.
عاميزاده بيان کرد: در زمان درد گوش بايد به پزشک مراجعه تا علت مشخص و درمان انجام شود و در صورت خود درماني، مراجعه دير و درمان سختتر ميشود؛ با مراجعه در ابتداي درد، درمان خيلي زود انجام ميشود.