خوردن قره قروت در این شرایط ممنوع

بهداشت نيوز/ خوشمزهترين ماده غذايي در بين خوراکيها قره قروت است که از لبنيات گرفته ميشود. اين ماده خوراکي از خواص بي نظيري برخوردار است. قره قروت از حرارت دادن آب ماست، کشک يا دوغ به مدت زياد به دست مي آيد.
يکي از مهمترين فوايد قرهقروت اين است که برخلاف بقيه ترشيها پايه لبني دارد. بسياري از افراد به دليل مزه ترش آن است که به خوردن آن علاقمند هستند. قرهقروت مانند ديگر لبنيات براي پيشگيري از پوکي استخوان بسيار مفيد است. زيرا حاوي پروتئين، کربوهيدرات و چربي زيادي است.
بايد بدانيد هر ۱۰۰ گرم قرهقروت حاوي۲۴۰ کيلوکالري مقداري است که ميتواند بخشي از انرژي مورد نياز روزانه بدن را تأمين کند. پروتئين موجود در اين فرآورده نقش ساختاري و استحکامي در بدن به ويژه عضلات دارد، به رشد و نمو هم کمک ميکند.
قند موجود در قرهقروت از نوع لاکتوز است که از بهترين قندهاي طبيعي است و انرژي کمتري نسبت به قند معمولي دارد. لاکتوز در طي فرآيند توليد قرهقروت شکسته شده و به قند سادهتر تبديل ميشود، بنابراين مصرف قرهقروت براي افرادي که دچار عدم تحمل لاکتوز شير هستند، مشکلي ايجاد نميکند.
ساير املاح و مواد مغذي موجود در اين فرآورده نيز در فعالسازي آنزيمها و ويتامينها، مقاومت بدن در برابر بيماريهاي عفوني نقش موثري دارند. از آنجايي که قرهقروت حاوي اسيدهاي آلي است، ضدعفوني کننده لوله گوارش بوده و باعث جلوگيري از رشد باکتريهاي مضر در لوله گوارش ميشود.
روشهاي آبگيري مختلفي براي قرهقروت وجود دارد که ۲ نوع عمده آن شيوه گرمادهي و غربالي است. اگر آبگيري به شيوه گرمادهي انجام شده باشد، ميتوان گفت که ميزان موادي مانند کلسيم در يک حجم واحد از محصول بيشتر است، اما اگر اين آبگيري به روش غربالي صورت بگيرد، ممکن است اين مواد همراه آب اضافي غربال شده باشند و نميتوان در اين مورد با اطمينان صحبت کرد.
از ويژگيهاي ديگري که براي اين خوراکي ميتوان گفت، ميزان کلسيم نسبتاً مناسب آن است که حتي در برخي موارد توصيه ميشود که والدين آن را براي کودکان جايگزين تنقلات ترشمزه و مضر ديگر کنند.
مضرات مصرف قره قروت
البته از آنجايي که براي تهيه قره قروت نمک زيادي مصرف ميشود، خوردن آن براي افراد داراي فشار خون بالا خطرناک است. ميزان اسيديته قره قروت مسئله ديگري است و زياده روي در مصرف آن به ميناي دندان آسيب خواهد زد و باعث خرابي و پوسيدگي دندانها ميشود.
اسيدي کردن خون از مهمترين مضرات زياده روي در مصرف قره قروت بوده که باعث مشکلاتي نظير ناراحتيهاي قلبي عروقي، مشکلات مغزي از جمله ضعف حافظه و نيز مشکلات گوارشي، ناراحتيهاي معده ميشود.
اسيد لاکتيک موجود در قره قروت، فعاليت نرونهاي مغزي را به شدت کاهش ميدهد و چون اين ماده غذايي حاوي مقادير بسيار زياد اسيد لاکتيک بوده، افراط در مصرف آن براي مغز انسان بسيار مضر است.
با مصرف زياد و بي رويه آن افراد ممکن است به انواع بيماريهاي قلب و عروق، خورده شدن ديواره سرخرگها و سياهرگها، ضعف حافظه، آلزايمر، ديابت، سرطان، ضعف سيستم ايمني بدن، بيماريهاي سيستم عصبي مانند بيماري خطرناک MS، پوکي استخوان، خرابي و فساد دندانها، لقي دندانها، ضعف اعصاب و تشنج دچار شود.