نماد آخرین خبر

اهمیت خواب خوب در دوران محدودیت‌های کرونایی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
اهمیت خواب خوب در دوران محدودیت‌های کرونایی

ايسنا/ در شرايط همه‌گيري کرونا و به دنبال آن، اعمال محدوديت‌هاي قرنطينه‌اي و تردد در شهرها، اغلب ما ممکن است با بي‌نظمي در برنامه خواب شبانه‌روزي‌مان مواجه شويم و اين در حالي است که خواب آشفته يا کمبود خواب به نوبه خود سيستم ايمني بدن را تضعيف مي‌کند.

 به دليل اهميت کيفيت خواب براي حفظ سلامت عموميِ افراد توصيه مي‌شود که حتي در چنين شرايطي نيز با رعايت برخي نکات بهداشتي از داشتن خواب خوب به ويژه خواب شبانه کافي غافل نشويم.

براي مثال توصيه مي‌شود که ساعت خواب و بيداري ثابت خود را در تمام طول هفته و حتي آخر هفته‌ها حفظ کنيد. اين کار ساعت بدن شما را تنظيم کرده و کمک مي‌کند شب‌ها راحت‌تر به خواب رفته و در طول شب نيز از خواب بيدار نشويد.

همچنين اگر شب‌ها براي خوابيدن به مشکل مي‌خوريد از چرت زدن به ويژه در بعدازظهرها خودداري کنيد. اگرچه چرت زدن مي‌تواند انرژي شما را در طول روز حفظ کرده و به سرحال بودن شما منجر شود اما در صورتي که براي خواب شب به مشکل برخورده و به راحتي به خواب نمي‌رويد بايد حتي چرت‌هاي کوتاه روزانه را ترک کنيد.

علاوه بر اين کارشناسان توصيه مي‌کنند از نور روشن براي کمک به مديريت ريتم شبانه‌روزي خود استفاده کنيد. در عصر و شب از کاربردِ چراغ‌هاي با نورِ زياد خودداري کنيد و هنگامِ صبح، خود را در معرض نور آفتاب قرار دهيد. اين عوامل باعث مي‌شود که ريتم‌هاي شبانه‌روزي شما کنترل شود.

ورزش را نيز فراموش نکنيد. ورزش سنگين بهترين گزينه است اما حتي ورزش سبک و در فضاي خانه هم از نداشتن هيچ نوع فعاليتي بهتر است. در هر ساعت از روز که بخواهيد مي‌توانيد ورزش کنيد اما اين امر نبايد به بهاي کم کردن از زمان خواب مورد نيازتان تمام شود.

يک نکته مهم ديگر اين است که از مصرف غذاهاي سنگين و استعمال دخانيات و کافئين در عصر و شب خودداري کنيد. سيگار و کافئين مي‌توانند خواب را مختل کنند. خوردن وعده‌هاي غذايي سنگين يا پرادويه مي‌تواند باعث ناراحتي ناشي از سوء هاضمه شود که خوابيدن را دشوار مي‌کند. اگر مي‌توانيد دو يا سه ساعت قبل از خواب از خوردن وعده‌هاي غذايي سنگين و حجيم خودداري کنيد. در صورتي که هنوز گرسنه بوديد، ۴۵ دقيقه قبل از خواب يک ميان وعده سبک را امتحان کنيد.

ارتباط عادات خواب خوب با کاهش خطر نارسايي قلبي

در همين رابطه نتايج يک مطالعه جديد نيز نشان داده است افرادي که هفت تا هشت ساعت در طول شب مي‌خوابند، خر و پف نمي‌کنند و در طول روز هم احساس خستگي شديدي ندارند، کمتر احتمال دارد به نارسايي قلبي دچار شوند.

دانشمندان آمريکايي در اين مطالعه ۴۰۸ هزار و ۸۰۲ نفر از افراد سالم ۲۷ تا ۷۳ ساله را بين سالهاي ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ مورد مطالعه قرار دادند و اطلاعاتي در مورد عادات خواب آنان جمع آوري کردند. هر يک از اين افراد براساس چندين فاکتور رتبه گرفتند از جمله سحرخيز بودن، هفت تا هشت ساعت خواب در شب، خر و پف نکردن، ابتلا نبودن به بيخوابي و احساس خواب آلودگي در طول روز.

به گزارش نيويورک تايمز، به گفته محققان به طور ميانگين در يک دوره ۱۰ ساله، ۵۲۲۱ مورد نارسايي قلبي ثبت شد. در مقايسه با افرادي که در اين ارزيابي رتبه صفر يا يک گرفتند، افرادي که رتبه دو بدست آوردند ۱۵ درصد کمتر در معرض نارسايي قلبي بودند. همچنين افرادي که رتبه سه کسب کردند ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر بودند و اين رقم در افرادي که رتبه چهار بدست آوردند ۳۸ درصد پايينتر بوده است. همچنين افرادي که موفق به کسب امتياز پنج شدند ۴۲ درصد کمتر در معرض ابتلا به نارسايي قلبي بوده‌اند.

در اين بررسي محققان آمريکايي همچنين فاکتورهايي همچون استعمال سيگار، مصرف الکل، فعاليت بدني، ديابت، فشار خون بالا و عوامل ديگر را در نظر گرفتند.

اگر با انجام اين نکات بهداشتي هنوز هم در خوابيدن به مشکل برمي‌خوريد، شک نکنيد که بايد با پزشک يا متخصص خواب مشورت کنيد. همچنين مي‌توانيد روال خواب خود را در يک دفترچه يادداشت کنيد تا براي شناساييِ بهترِ الگوي خوابتان و مواردي که ممکن است خوابتان را با مشکل مواجه کند به پزشک کمک کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar