نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

اگر کبد چرب دارید به این غذاها لب نزنید

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
اگر کبد چرب دارید به این غذاها لب نزنید

بهداشت نيوز/ احمدرضا درستي گفت: بيماري کبد چرب غير الکلي يک بيماري رايج است که متأسفانه در ظاهر افراد مشخص نيست در حالي که چربي بالاي کبد مانند هپاتيت سبب تغيير رنگ چشم‌ها مي‌شود و تنها با انجام آزمايش تشخيص آن امکان پذير است.

مدير گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي تهران اظهار کرد: بروز بيماري کبد چرب دربعضي از افراد مي‌تواند همراه با سرگيجه، ناراحتي گوارشي باشد اما در بيشتر مواقع مانند بيماري ديابت مي‌تواند به صورت پنهان باشد و خطرات آن همچنان برقرار باقي بماند.

وي با تاکيد بر نقش کبد به عنوان يکي از اعضاي اصلي بدن بيان کرد: ويتامين‌هاي محلول در چربي، اسيدهاي چرب و به طور کلي هر مواد مغذي حاصل از مواد غذايي ما توسط کبد ذخيره مي‌شوند براي مثال کبد ورزشکاران گليکوژل مورد نياز آنها را تأمين مي‌کند و يا در زمان روزه داري در طول ساعاتي که روزه هستيم بدن از طريق گلوکز حاصل از کارکرد کبد سوخت و ساز مورد نياز خود را تأمين مي‌کند بنابراين اگر عملکرد کبد درست نباشد فرد ضعيف مي‌شود.

درستي عنوان کرد: در صورت مصرف کربوهيدرات کبد که مسئوليت ذخيره مواد را برعهده دارد کربوهيدرات را ذخيره مي‌کند به اين ترتيب چربي افزايش مي‌يابد در چنين مواقعي کبد شبيه به پلاستيک شده و شروع به خفه شدن مي‌کند که در اصطلاح پزشکي به آن سيروز کبدي گفته مي‌شود، متأسفانه در بيماراني که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند کبد غيرقابل برگشت است و منجر به مرگ مي‌شود.

وي با اشاره به نقش تغذيه نامناسب در بروز کبد چرب اظهار داشت: کاهش مصرف غذاهاي فوري، ارزان و پرچرب، فست فودهايي که در روغن‌هاي اکسيدشده تهيه مي‌شوند همچنين نان‌ها و برنجي که با آرد سفيد تهيه شده اند؛ ميوه‌ها، لبنيات، سبزيجات و غلات سبوس دار در کنار افزايش مصرف نان‌هاي سبوس دار مانند نان جو، برنج قهوه‌اي (در صورت مصرف از برنج سفيد آن را به يک تا دو بار در هفته آن هم به صورت دم کرده محدود کنيد) نقش بسيار مهمي در بروز کبد چرب دارد.

اين متخصص تغذيه گفت: کله پاچه به عنوان يکي از غذاهاي بسيار مضرر براي کبد است، چرا که کبد مسئوليت ذخيره مواد مغذي را دارد، از آنجايي که کله پاچه از تري گليسيريد بالايي برخوردار است مي‌تواند چربي کبد را بالا ببرد. همچنين برخلاف تصور عموم مبني بر مصرف گوشت، مرغ و ماهي، بايد گفت در صورت زياده روي در مصرف هريک از اين فرآورده‌ها پروتئين و چربي فراواني به کبد مي‌رسد همچنين ميزان اسيداوريک در بدن بالا رفته که مي‌تواند در مفاصل رسوب و عملکرد کليه را نيز کاهش دهد.

درستي در آخر تاکيد کرد: مصرف سبزيجات پخته و خام مانند ريواس، کلم، کرفس، هويج، شلغم، لبو، سبزي خوردن، گوجه، کاهو، خيار؛ ميوه‌ها به صورت دو تا سه واحد در روز براي مثال انار به همراه دانه و ورقه‌هاي نازک آن و پرتقال به همراه پوست سفيد نازک آن؛ شير و لبنيات کم چرب؛ کاهش مصرف شيريني‌هايي مانند عسل، مربا، شيريني، نوشابه، نوشيدني‌هاي شيرين؛ خواب و فعاليت مناسب تا حد زيادي از بروز کبد چرب جلوگيري مي‌کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره