نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

زیان‌های باورنکردنی پخت و پز با زغال برای سلامت انسان

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
زیان‌های باورنکردنی پخت و پز با زغال برای سلامت انسان

باشگاه خبرنگاران/ يک مطالعه پزشکي اخيار نشان داده است که پخت غذا با استفاده از هيزم به روش سنتي، سلامت انسان را در معرض اختلالات جدي بهداشتي قرار مي‌دهد که اين موضوع باوري رايج را که مي‌گويد پخت غذا با اجاق‌هاي قديمي بهتر از استفاده ازاجاق هاي کاز سوز يا برقي است را رد مي‌کند.

خطرات پخت و پز با استفاده از هيزم از آسيب به خود آشپز‌ها و افراد نزديک به آن‌ها هنگام پخت و پز و به طور کلي آسيب به کره زمين متغير است.

اين مطالعه تصاوير گرفته شده با روش "توموگرافي رايانه اي" را بررسي کرده است که نشان مي‌دهد کساني که غذاي خود را روي اجاق چوب تهيه مي‌کنند بيشتر دچار اختلالات ريوي مي‌شوند.

تقريباً ۳ ميليارد نفر در جهان از روش پخت و پز روي آتش چوب، گياه خشک يا زغال استفاده مي‌کنند که کارشناسان هشدار داده اند اين روش پخت و پز سالانه باعث جان باختن ۴ ميليون نفر مي‌شود و بسياري از مردم، علي رغم وجود جايگزين گاز، همچنان به پخت و پز به روش‌هاي سنتي و آلوده کردن کره زمين اصرار دارند.

زيان‌هاي باورنکردني پخت و پز با زغال براي سلامت انسان

کارشناسان معتقدند به احتمال زياد بسياري از افراد به دليل عوامل مالي يا عادت‌هاي اجتماعي که تغيير در آن‌ها دشوار است، به اين روش‌هاي قديمي پخت غذا پايبند هستند، حتي اگر دود ساطع شده باعث آسيب به ريه شود.

اين مطالعه در انستيتوي علوم و فناوري"پريار" هند با مشارکت محققان برجسته دانشگاه آيووا انجام شده و تاثيرات اين روش پخت و پز بر روي سلامتي ۲۳ نفر، چه کساني که غذاي خود را با گاز مي‌پزند و چه افرادي که همچنان به هيزم عادت دارند را بررسي کرده است.

در مرحله بعد، محققان غلظت آلاينده‌ها را در خانه‌هاي افرادي که در اين مطالعه حضور داشتند، اندازه گيري کردند و سپس آزمايشاتي را در زمينه کيفيت تنفس در ريه‌ها با تصاوير گرفته شده با استفاده از روش توموگرافي کامپيوتري انجام دادند.

نتايج نشان داد که افرادي که از هيزم در پخت و پز استفاده مي‌کنند در مقايسه با افرادي که با اجاق گاز آشپزي مي‌کنند، غلظت آلاينده‌ها و مواد سمي بيشتري در ريه آن‌ها وجود دارد.

اين مطالعه همچنين متوجه وجود هواي محبوس در ريه کساني شده است که از اجاق چوب سوز براي پخت و پز استفاده مي‌کنند که اين مسئله به سيستم تنفسي آسيب مي‌رساند و منجر به ناتواني بدن در تکميل روند تبادل هوا مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar