بایدها و نبایدهای مصرف خامه صبحانه
باشگاه خبرنگاران/ همه در وعده صبحانه از پنير، کره، شير، عسل، مربا، تخممرغ و خامه استفاده ميکنيم. اينها خوراکيهاي رايج صبحانه ما هستند و اغلب در وعده صبحانه يک يا چند قلم از اينها را مصرف ميکنيم.
از ميان اين خوراکيها اغلب افراد، تمايل بيشتري به مصرف خامه دارند. بايد توجه داشت که مصرف بيش از حد خامه ميتواند زنگ خطري براي آغاز يا تشديد بيماري باشد.
به گفته متخصصان تغذيه، اين فرآورده لبني به دليل ميزان چربي بالا در گروه چربيها دسته بندي ميشود و به همين دليل مصرف آن را براي همه افراد توصيه نميشود. اين متخصصان معتقدند براي تامين ويتامين ها و انرژي لازم بدن، بهتر است از مواد تغذيه اي ديگري استفاده شود.
افرادي که دچار فشار خون، اضافه وزن، ديابت و همچنين کبد چرب هستند اصلا نبايد خامه مصرف کنند زيرا اين محصول به دليل حجم بالاي چربي که دارد، منجر به افزايش وزن و بالا رفتن قند خون ميشود.
علاوه بر اين افراد بيمار، کساني هم که بيماري خاصي ندارند، بايد حداقل در هفته دو بار از خامه در وعده صبحانه استفاده کنند.
با اين وجود مصرف خامه براي همه افراد مضر نيست؛ براي مثال در کودکان و نوجواناني که با کمبود رشد مواجه هستند، مصرف خامه ميتواند بسيار مفيد باشد چرا که در حجم کم، انرژي زيادي به بدن وارد ميکند و با وجود برخي ويتامينهايي که دارد، ميتواند در رشد بدن بسيار تاثيرگذار باشد.