کرونا/ سیتی اسکن، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد
باشگاه خبرنگاران/يک متخصص بيماريهاي عفوني گفت: تکرار آزمايشهاي موسوم به سي تي اسکن، درصد احتمال مبتلا شدن بيماران را به سرطان بالا ميبرد.
عليرضا فاطمي، متخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در خصوص انجام تست، پي سي آر و سي تي اسکن براي تشخيص بيماري کرونا گفت: در روزهاي شيوع همه گيري بيماري کوويد ۱۹ با توجه به کمبود آزمايش تست پي سي آر، برخي پزشکان و پرستاران براي تشخيص به موقع اين بيماري در بيمارستانها و مراکز درماني، آزمايش سي تي اسکن را بر روي افراد متقاضي انجام ميدادند.
فاطمي با اشاره عوارض سي تي اسکن غيرضروري براي سلامت بدن، گفت: زمان زيادي را در طول اشعه ايکس قرار ميگيريد، تا سي تي اسکن اطلاعات بيشتري را جمع آوري کند. بنابراين در دوزهاي بسيار بالاتر ممکن است شما را در خطر بالقوه سرطان قرار دهد.
او با تاکيد براينکه هر روش تصويربرداري بايد در جايگاه صحيح خود استفاده شود، افزود: بهتر است افراد براي تشخيص کرونا ابتدا تست پي سي آر انجام دهند و از انجام آزمايش سي تي اسکن بدون تجويز پزشک خودداري کنند. افراد نبايد در يک بازه زماني و به صورت مکرر آزمايشهاي کرونا به خصوص سي تي اسکن را انجام دهند.
اين متخصص بيماريهاي عفوني تصريح کرد: با توجه به انجام آزمايش و تست پي سي آر هيچگونه نيازي به تست سي تي اسکن براي بيماريابي نيست.
فاطمي يادآوري کرد: راديوگرافي قفسه صدري و سيتياسکن جايگاه ويژهاي در تشخيص بيماري کرونا دارند، اما قرار نيست بر مبناي احساس نياز و ترسي که در افراد از کرونا ايجاد شده است براي همه بيماران از اين روشهاي تشخيصي استفاده شود.