خواص بی نظیر به؛ میوه زیبایی و ضد سرطان
مجله پزشکي دکتر سلام/ميوه به با نام علمي “Cydonia oblonga” ميوه اي باستاني و بومي مناطق مختلف آسيا و مديترانه است و کشت آن در يونان بوستان و روم بسيار رواج داشته جايي که آن را به عنوان نمادي از عشق و باروري مي شناختند. اگرچه امروزه اين ميوه به ميزان قابل توجهي کمتر ديده مي شود، اما به از بستگان نزديک ميوه هاي معروف مانند سيب و گلابي به شمار مي آيد. براي چندين دهه در طب عاميانه مورد استفاده قرار گرفته است، اما تحقيقات علمي در مورد مزاياي آنها هنوز در مراحل اوليه قرار دارد. به گزارش هلث لاين، در اينجا فوايد به براي سلامتي به همراه چند نکته ساده براي گنجاندن آن در رژيم غذايي ذکر شده است.
به سرشار از مواد مغذي است
به حاوي فيبر و چندين ويتامين و مواد معدني ضروري براي بدن است و تقريبا در هر رژيم غذايي مي توان آن را مصرف کرد. يک عدد به به وزن تقريبي 92 گرم موارد زير را براي بدن فراهم مي کند:
کالري: 52
چربي: 0 گرم
پروتئين: 0.3 گرم
کربوهيدرات: 14 گرم
فيبر: 1.75 گرم
ويتامين C: 15 درصد ارزش روزانه ميزان توصيه شده مواد مغذي
ويتامين B1: 1.5 درصد از ميزان توصيه شده مواد مغذي
ويتامين B6: 2 درصد از ميزان توصيه شده مواد مغذي
مس: 13 درصد ميزان توصيه شده مواد مغذي
آهن: 3.6 درصد ميزان توصيه شده مواد مغذي
پتاسيم: 4 درصد ميزان توصيه شده مواد مغذي
منيزيم: 2 درصد ميزان توصيه شده مواد مغذي
همانطور که مشاهده مي کنيد به مقادير متوسطي از ويتامين C و مس به علاوه مقادير کمي ويتامين B، آهن، پتاسيم و منيزيم مورد نياز بدن را تامين مي کند. اگرچه از نظر ترکيبات خاصي غني نيست، اما حاوي انواع مختلفي از مواد مغذي مورد نياز بدن است.
به حاوي آنتي اکسيدان هاي قوي است
بسياري از مزاياي مرتبط با گياهان را مي توان ناشي از آنتي اکسيدان هاي فراوان ميوه دانست. آنتي اکسيدان ها استرس متابوليک و التهاب را کاهش مي دهند و از سلول هاي شما در برابر آسيب راديکال هاي آزاد که مولکول هاي ناپايدار هستند محافظت مي کنند.
به حالت تهوع ناشي از بارداري را کنترل مي کند
برخي از علائم رايج اوايل دوران بارداري حالت تهوع و استفراغ است. برخي تحقيقات نشان مي دهد ميوه هاي تسکين دهنده ممکن است به بهبود اين علائم کمک کنند. با وجود نتايج اميدوار کننده در اين زمينه، اما تحقيقات بيشتري لازم است.
به مشکلات گوارشي را برطرف مي کند
به از مدت ها قبل در طب سنتي و عاميانه براي درمان انواع اختلالات گوارشي استفاده مي شده است، تحقيقات اخير حاکي از آن است که عصاره اين ميوه مي تواند از بافت روده در برابر آسيب هاي مربوط به بيماري هاي التهابي روده مانند کوليت اولسراتيو محافظت کند.
در مطالعه اي روي موش هاي مبتلا به کوليت اولسراتيو در مقايسه با گروه کنترل در گروهي که عصاره و آب ميوه به را دريافت کردند آسيب بافت روده بزرگ به طور قابل توجهي کاهش يافته است البته هنوز هم مطالعات بيشتري در فاز انساني مورد نياز است.
به زخم معده را درمان مي کند
تحقيقات اوليه حاکي از آن است که ترکيبات گياهي موجود در انواع ميوه ها مي توانند به پيشگيري و درمان زخم معده کمک کنند. در يک مطالعه آزمايشگاهي آب به رشد هليکوباکتر پيلوري، باکتري شناخته شده در ايجاد زخم معده را مهار کرده است. در همين حال يک مطالعه روي موش ها نشان داد عصاره به در برابر زخم هاي معده ناشي از مصرف الکل محافظت مي کند. اگرچه اين نتايج دلگرم کننده است، اما تحقيقات بيشتري در اين زمينه لازم است.
به علائم ريفلاکس اسيدي را کاهش مي دهد
چندين مطالعه نشان مي دهد به مي تواند به مديريت علائم ريفلاکس معده کمک کند که معمولا به عنوان ريفلاکس اسيد شناخته مي شود. يک مطالعه 7 هفته اي روي 80 کودک مبتلا به ريفلاکس اسيد نشان داد مکمل روزانه شربت ميوه به اندازه داروهايي که به طور سنتي براي کاهش علائم اين بيماري استفاده مي شود، موثر است. در يک مطالعه روي 137 زن باردار دوز 10 ميلي گرم شربت به که بعد از غذا مصرف شد نيز به همان اندازه داروي سنتي در تسکين علائم ريفلاکس اسيد موثر عمل کرد با اين وجود مطالعات بيشتري لازم است.
به از برخي واکنش هاي آلرژيک محافظت مي کند
ميوه به ممکن است با سرکوب فعاليت سلول هاي ايمني خاص مسئول واکنش هاي آلرژيک علائم مختلف آلرژي را کاهش دهد. مطالعات و آزمايش روي موش ها نشان مي دهد عصاره و دانه ميوه به به احتمال زياد از درماتيت آلرژيک جلوگيري کرده و آن را درمان مي کند. با اين حال هنوز مشخص نيست آيا تاثير مشابهي را روي افراد دارند يا خير. در حالي که برخي از کارشناسان حدس مي زنند محصولات مرتبط با ميوه به مي تواند جايگزين ايمني براي داروهاي آلرژي سنتي باشد، اما تحقيقات بيشتري در اين زمينه لازم است.
به از عملکرد سيستم ايمني بدن حمايت مي کند
ميوه به ممکن است از سيستم ايمني بدن شما پشتيباني کند. چندين مطالعه در آزمايشگاه نشان مي دهد اين ماده داراي خواص ضد باکتري است که مي تواند از رشد بيش از حد برخي از باکتري هاي مضر مانند اشريشيا کلي و استافيلوکوکوس اورئوس جلوگيري کند. علاوه بر اين، يک عدد به 15 درصد از ميزان توصيه شده مواد مغذي ويتامين C را داراست که براي سيستم ايمني سالم و عملکرد آن ضروري است.
به همين ترتيب يک ميوه به 6 تا 8 درصد فيبر مورد نياز روزانه بدن را تامين مي کند مصرف به اندازه آن مي تواند از باکتري هاي سالم ساکن در دستگاه گوارش که در مجموع به عنوان ميکروبيوم روده شناخته مي شوند، پشتيباني کند. به علاوه حفظ ميکروبيوم روده سالم ممکن است باعث کاهش التهاب و بهبود مقاومت در برابر عفونت هاي ناشي از باکتري هاي مضر در دستگاه گوارش شود.
چگونه ميوه به را مصرف کنيم؟
برخلاف ميوه هاي پرطرفدار اين ميوه به ندرت به صورت خام مصرف مي شود حتي زماني که رسيده باشد ميوه هاي خام گوشت بسيار سخت و طعم ترش و گس مانندي دارند، بنابراين بيشتر افراد ترجيح مي دهند آن را به صورت پخته مصرف کنند.
بعد از برش دادن ميوه آن را درون قابلمه اي با آب و مقدار کمي شکر قرار دهيد و بگذاريد تا بافت ميوه نرم شود، همچنين مي توانيد ادويه هايي مانند وانيل، دارچين، زنجبيل و باديان ختايي را به آن اضافه کنيد مي توانيد به پخته شده را به تنهايي بخوريد يا از آن در کنار جو دوسر، ماست يا گوشت بو داده استفاده کنيد. همچنين اين ترکيب به تارت ميوه و شيريني ها طعم بي نظيري مي بخشد. حتي مي توانيد مرباي به درست کنيد، اما به محتواي شکر آن توجه داشته باشيد.
در پايان
به يک ميوه باستاني با عطر و طعم منحصر به فرد و چندين مزيت براي سلامتي است، ممکن است به درمان اختلالات گوارشي، آلرژي و افزايش قند خون کمک کند اگرچه تحقيقات بيشتري در اين زمينه لازم است. برخلاف ساير ميوه ها به خام زياد طرفدار ندارد در عوض نوع پخته يا مرباي آن گزينه انتخابي اغلب افراد محسوب مي شود، همچنين مي توان اين ميوه را خشک کرد و به صورت دمنوش يا چاي استفاده کرد.