نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

خواص بی نظیر سکنجبین

منبع
مجله پزشکي دکتر سلام
بروزرسانی
خواص بی نظیر سکنجبین

مجله پزشکي دکتر سلام/شربت سکنجبين يکي از خوش طعم ترين شربت هاي طب سنتي محسوب مي شود که فوايد زيادي براي سلامتي دارد. با مصرف اين شربت مي توانيد مشکلات ادراري، نفخ شکم و معده درد را برطرف کنيد. به گزارش اي پرشين فود، در اين مقاله مزاياي درماني شربت سکنجبين توضيح داده شده است.
افرادي که از عوارضي مانند مشکلات ادراري، معده درد، نفخ شکم، ضعف بينايي و ساير عوارض رنج مي برند بهتر است کاهو را با سکنجبين بخورند. سکنجبين در واقع مخلوطي از سرکه و عسل است که به مقدار مشخصي مخلوط شده و مخلوط کردن آنها با يکديگر يک شربت خوشمزه و معطر توليد مي کند. در بعضي جاها که عسل پيدا نمي شد يا مي خواستند شربت ارزان تري درست کنند سکنجبين را از مخلوط سرکه و شکر درست مي کردند، اما هنوز هم آن را سکنجبين مي ناميدند و امروزه که عسل نسبت به گذشته گران تر يا نادرتر است به طور کلي اين شربت با قند درست مي شود.

خواص سکنجبين
شربت سکنجبين يکي از بهترين نوشيدني ها در طب سنتي است که صفراي اضافي بدن را دفع مي کند. سکنجبين توسط عسل و سرکه تهيه مي شود که باعث افزايش نفوذ مواد غذايي به سلول هاي بدن مي شود. اين شربت التهاب ناشي از گرما را کاهش مي دهد و در نهايت سموم بدن را با ادرار يا عرق خارج مي کند حتي مي تواند ملين مفيدي باشد.
اگر سکنجبين توسط کاسني و کمي گلاب تهيه شود اثرات مفيد آن بيشتر هم خواهد شد و فوايد زيادي براي افرادي که طبيعت گرم يا نفخ دارند به همراه خواهد داشت، اما براي افرادي که از زخم معده رنج مي برند ضرر دارد. سکنجبين مي تواند نفوذ غذا به سلول هاي بدن از جمله سلول هاي کبدي را افزايش دهد.
اگر کاهو را با سکنجبين يا سرکه بخوريد اشتها آور است. اگر آب کاسني پخته شده را با سکنجبين مي نوشيد بهترين دارو براي تب طولاني و مداوم محسوب مي شود. اسطوخودوس گياهي بي ضرر است که همه مي توانند از آن استفاده کنند فقط براي افراد مبتلا به صفرا مفيد نيست و باعث گيجي مي شود، بنابراين اين گروه از افراد بايد آن را با سکنجبين يا کتيرا بخورند.
   
باز کردن انسداد رگ ها
تسکين سردرد
محدوديت هاي استفاده از سکنجبين
افراد با معده هاي سرد و ضعيف
افراد داراي اعصاب ضعيف
افرادي که درد و مشکلات رحمي دارند
افرادي که دچار تکرر ادرار و ساير مشکلات مثانه هستند
افراد مبتلا به زخم معده
هنگام حالت تهوع سکنجبين عوارض دارد
توجه: افرادي که سرما خورده اند يا دچار لرزش و اضطراب عصبي هستند بايد مراقب باشند از سکنجبين استفاده نکنند.



بهترين زمان استفاده از سکنجبين
استفاده از سکنجبين در طبيعت گرم و فصل تابستان گزينه مناسبي است که به خصوص با کاهو براي کاهش گرما و ايجاد آرامش توصيه مي شود.
استفاده از کاهو و سکنجبين در طب سنتي
کاهو طبيعتي خنک و مرطوب و سکنجبين ماهيتي گرم و خشک دارد زيرا از ترکيبات سرکه و عسل تشکيل شده است که تا حدي جوشانده شده و اثرات گرم و خشک به جاي مي گذارد در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبين با اثرات سرد کاهو تا حدودي يکديگر را خنثي مي کند.
اگر کاهو به تنهايي و بدون سکنجبين مصرف شود طبيعت مرطوب و سرد آن ممکن است تاثير نامطلوبي روي افراد مسن يا داراي اضافه وزن داشته باشد، اما در صورت مصرف با سکنجبين اين عوارض را نخواهد داشت.
طرز تهيه سکنجبين
2 پيمانه سرکه طبيعي

5 پيمانه عسل
4 پيمانه آب بدون کلر يا به ميزان لازم با توجه به غلظت مورد نظر

نحوه تهيه:
نخست هر سه ماده را مخلوط کرده بجوشانيد و کف آن را بگيريد تا به يک چهارم برسد و به قوام برسد. برخي معتقدند اين ترکيب بايد به قدري بجوشد تا يک پنجم مخلوط باقي بماند.
توجه: براي تهيه سکنجبين مي توانيد از شربت نعنا يا نعناع فلفلي نيز استفاده کنيد تا بتوانيد از عطر و خاصيت آن لذت ببريد.
توجه: بهتر است سکنجبين با سرکه طبيعي، عسل و شربت نعناع يا نعناع فلفل در ظرف مسي با آب بدون کلر تهيه شود.


خيار سکنجبين
 


مقداري خيار را در شربت سکنجبين رنده و تکه هاي يخ را به آن اضافه کنيد که نوشيدني بسيار دلچسبي براي فصول گرم سال است. اين شربت بهترين گزينه براي رفع تشنگي در هواي گرم است.
عناصر:
شکر: يک کيلو
سرکه سفيد: 300 گرم
نعناع تازه: يک دسته کوچک
خيار: يک عدد کوچک
کاهوي رنده شده: يک قاشق شربت خوري
روش آماده سازي
شکر را با 5 تا 6 ليوان آب در قابلمه بجوشانيد و آن را صاف کنيد، سپس نعناع را شسته و با نخ دور آن را ببنديد و داخل شربت قرار دهيد، سپس شربت را بگذاريد تا بجوشد و سفت شود بعد سرکه را داخل شربت بريزيد و بعد از چند جوش خوردن آن را از روي حرارت برداريد. هنگام سرو مقداري خيار و کاهو رنده شده را در يک ليوان اضافه کرده و با آب و يخ سرو کنيد.
مترجم: الهه زارعي

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره