از خواص بی نظیر دانه کتان چه میدانید؟
باشگاه خبرنگاران/ کشاورزان مصري از زمان باستان دانه کتان را کشت ميکردند. براي قرنها اين گياه نقش ويژه در طب سنتي در آسيا ايفا کرده است. اين دانه سرشار از اسيد چرب امگا ۳، فيبر و پروتئين است.
همچنين دانه کتان غني از يک آنتي اکسيدان قوي به نام ليگنانس است که ميتواند خطر ابتلا به برخي سرطانها را کاهش دهد. اعتقاد بر اين است که مصرف اين دانه ميتواند در کاهش وزن، افزايش سلامت دستگاه گوارش، و محافظت از قلب تاثير گذار باشد.
تحقيقات بر روي زناني که در دوره پسايائسگي قرار داشته اند، نشان داد داشتن رژيم غذايي حاوي دانه کتان ميتواند خطر ابتلا به سرطان سينه را کاهش دهد. مصرف اين دانه همچنين ميتواند حجم تومور در زنان مبتلا به سرطان سينه را کاهش دهد. اسيد چرب امگا ۳ موجود در دانه کتان خاصيت ضدالتهابي دارد که همين موضوع باعث تاثيرگذاري مثبت آن در روند درمان سرطان سينه ميشود.
همچنين تحقيقات نشان ميدهد داشتن رژيم غذايي حاوي دانه کتان ميتواند تا ۲۰ درصد از افزايش سريع قند خون در بيماران ديابتي جلوگيري کند. اهميت فراوان اين دانه براي بيماران ديابتي در اين نکته نهفته است که کتان داراي فيبري خاص به نام موسيلاگ است. اين فيبر در درون دستگاه گوارش خاصيت ژلهاي پيدا کرده و روند هضم غذا را کند ميکند. در نتيجه روند افزايش قند خون کند ميشود.
از طرفي اسيد چرب امگا ۳ موجود در دانه کتان خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي بخصوص بيماريهاي مربوط به رگهاي کرونري (رگهاي خونرسان به قلب) را کاهش ميدهد. تحقيقات دانشمندان در کاستاريکا نشان داده است اسيد چرب امگا ۳ ميتواند خطر وقوع حمله قلبي را کاهش دهد.
دانه کتان يکي از بهترين منابع فيبر، اسيد چرب امگا ۳ و نيز پروتئين است. به همين دليل بهترين ماده غذايي براي زنان باردار و زناني است که به نوزادان خود شير ميدهند. فيبر دانه کتان ميتواند مشکل يبوست که در طول بارداري مشاهده ميشود را حل کند و پروتئين و امگا ۳ نيز براي سلامت جنين و نوزاد بسيار ضروري است.
دانه کتان همچنين براي سلامت و شادابي پوست و مو نيز مفيد است. مصرف اين دانه آبرساني به پوست را افزايش ميدهد و همين موضوع باعث درخشندگي پوست ميشود. استفاده از روغن کتان نيز ميتواند تاثير شگرفي در سلامت پوست و مو داشته باشد. ميتوانيد از اين روغن براي پاکسازي پوست و نيز بهبود بثورات پوستي و اگزما استفاده کنيد.