علائم اولیه سنگ کلیه عفونی چیست؟
برنا/فوق تخصص بيماران کليه و نفرولوژي بزرگسالان گفت: تب و لرز، سوزش، بوي بد، تکرر و تغيير رنگ ادرار، سوزش و درد در کليه ها از علائم عفونت ناشي از سنگ کليه است.
حسن ارگاني فوق تخصص بيماران کليه و نفرولوژي با اشاره به روشهاي معمول در جلوگيري از ايجاد سنگ کليه گفت: با مصرف آب و مايعات زياد و مصرف کم نمک و پروتئين هاي حيواني مي توان از ايجاد سنگ کليه جلوگيري کرد.
او افزود: به کسانيکه مستعد سنگ کليه هستند توصيه مي شود: روزانه حداقل 10 ليوان آب مصرف کنند و اشخاصي که مستعد نيستند فقط در حد رفع تشنگي آب بنوشند.
فوق تخصص بيماران کليه و نفرولوژي بزرگسالان تاکيد کرد: مصرف آب زياد در کسانيکه کراتينين خوب دارند و اختلال کارکرد کليه ندارند مشکلي ايجاد نخواهد کرد.
او با اشاره به اينکه معمولا بيماري کليه خاموش است گفت: معمولا کليه ها به صورت پيش رونده درد و سوزش ندارند و معمولا وقتي بيماري در افراد پيشرفت مي کند به پزشک مراجعه مي کنند. پزشکان از علائم جانبي آن مثل فشار خون بالا، ورم و مرض قند به وجود بيماري مشکوک و معاينات و آزمايشات لازم را به عمل مي آورند.
ارگاني در ادامه اين گفتگو اظهار داشت: فيبروز بافت کليه توسط پاتولوژي تشخيص داده مي شود و قابل تشخيص با معاينات معمولي نيست.
او درباره علائم سنگ کليه عفوني در بدن گفت: تب و لرز، سوزش، بوي بد، تکرر و تغيير رنگ ادرار، سوزش و درد در کليه ها از علائم عفونت ناشي از سنگ کليه است.
فوق تخصص بيماران کليه و نفرولوژي بزرگسالان در پايان اين گفتگو تاکيد کرد: بهترين کار پيشگيري از سنگ کليه است. بايد مراقب باشيم جلوي بزرگ تر شدن سنگ کليه و ايجاد سنگ هاي جديد گرفته شود. رژيم غذايي سالم و مصرف داروهاي توصيه پزشک از بزرگ شدن سنگ کليه و يا ايجاد سنگ هاي جديد جلوگيري مي کند. استرس هم در اين بين مخرب است اما هنوز نقش آن در بزرگ شدن سنگ کليه مشخص نيست.