نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

نسخه خانگی برای درمان خارش گوش

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
نسخه خانگی برای درمان خارش گوش

بهداشت نيوز/داشتن خارش مداوم در گوش که با هيچ حرکتي هم نتوانيد از آن خلاص شويد اثر بدي روي‌تان خواهد گذاشت.

داشتن خارش مداوم در گوش که با هيچ حرکتي هم نتوانيد از آن خلاص شويد اثر بدي روي‌تان خواهد گذاشت؛ اجازه نمي‌دهد روي هيچ چيز ديگري تمرکز کنيد، بيقرارتان مي‌کند و حتي باعث مي‌شود دلتان بخواهد گوشهاي‌تان را از جا بکَنيد!

به نظر نمي‌رسد خارش گوش، خطري داشته باشد، اما آن‌هايي که از اين مشکل رنج مي‌برند تائيد مي‌کنند که واقعا عذاب آور است.

گوش داخلي انسان بسيار حساس است و حتي يک تغيير ناگهاني هم مي‌تواند شروعي براي خارش گوش باشد. کانال گوش داراي فيبر‌هاي نورولوژيکي حساسي است که مانند ساير قسمت‌ها بدن، واکنش نشان مي‌دهند. اينکه نمي‌توانيم خودمان حفره‌ي گوش‌مان را ببينيم و در آن کنکاش کنيم، يک موهبت ِ. هدفمند است! چون دست کاري کردن اين عضو حساس بدن و ناخودآگاه به آن آسيب زدن، خطرات جدي به دنبال دارد.

هرچند وزوز گوش، شايع‌ترين مشکل گزارش شده‌ي گوش است، اما بيشتر افرادي که دچار وزوز گوش هستند به خارش گوش نيز مبتلا مي‌شوند. خيلي وقت‌ها افراد با استفاده از اشياء تيز و غيراستريل براي تسکين خارش، مشکل را پيچيده‌تر مي‌کنند. فرو کردن چنين چيز‌هايي داخل کانال حساس گوش مي‌تواند پوست را خراش داده و پاره کند. در نتيجه باکتر‌ها و ساير ذرات خارجي و آلودگيها، آزادانه وارد شده و در قسمت‌هاي عميق‌تر پوست گير مي‌افتند و عفونت‌هاي جدي را به دنبال دارند.

علت‌هاي خارش گوش

شايع‌ترين علل خارش گوش. واکنش‌هاي آلرژيک. عفونت‌هاي گوش. خشکي گوش ناشي از ترشح ناکافي موم گوش. مدام تميز کردن گوش که باعث مي‌شود حفره‌ي گوش، موم طبيعي‌اش را از دست بدهد و در نتيجه پوسته‌هاي ناشي از خشکي پوست در آن جمع شوند.. تجمع جرم گوش که باعث مي‌شود در اثر پاک کردن‌هاي مداوم و با فشار، جرم به سمت عقب رفته و وارد حفره شود.. گير افتادن آب در داخل گوش. ايجاد حساسيت توسط هدفون يا سمعک. درماتيت کانال گوش. گزش حشرات

گاهي پسوريازيس، اگزما و يا آکنه در گوش داخلي نيز مي‌توانند موجب خارش شوند.

علائم خارش گوش

خارش گوش علاوه بر احساس خارش در گوش مي‌تواند علائم زير را نيز داشته باشد:. قرمزي از بيرون. خروج ترشحات از گوش. درد و حساسيت به لمس. تب. تورم

پيشگيري

گوش خودش را کاملا پاکسازي مي‌کند، بنابراين شما نبايد در تميز کردن گوش زياده روي کنيد.. از گوشواره‌هايي که از فلزاتي ساخته شده‌اند که ممکن است واکنش آلرژيک ايجاد کنند استفاده نکنيد.. اگر اغلب شنا مي‌کنيد، براي خارج کردن آب وارد شده به گوش راهي پيدا کنيد.. اگر جرم گوش‌تان زياد است حتما فقط طبق توصيه‌ي پزشک از قطره گوش استفاده کنيد.. موقع دوش گرفتن مراقب باشيد تا آب وارد گوش‌تان نشود.. از شامپو‌هايي استفاده کنيد که مخصوص پوست‌هاي حساس هستند.. اگر از سمعک يا هدفون به طور مداوم استفاده مي‌کنيد، به طور مرتب آن‌ها را تميز کرده و به آرامي وارد گوش‌تان کنيد.. هميشه گوشي همراه و گوشي تلفن‌تان را تميز نگه داريد، چون گوشي آلوده نيز مي‌تواند باعث عفونت گوش شود.. با انگشت‌هاي آلوده گوش‌تان را لمس نکنيد.

خارش گوشي که ناشي از عفونت يا بيماري خاصي نباشد به ندرت جاي نگراني دارد و طي چند روز برطرف خواهد شد. اما اگر با مشکلاتي، چون خونريزي يا ترشح از گوش يا کاهش شنوايي مواجه شديد هر چه زودتر خود را به پزشک برسانيد. همچنين اگر خارش گوش‌تان بيش از يک هفته ادامه پيدا کرد به پزشک مراجعه کنيد تا علائم بررسي شوند. اگر علت خارش گوش‌تان به دليل خشکي گوش، جرم گوش يا عفونت خفيف باشد مي‌توانيد با راهکار‌هاي ساده‌ي خانگي آن را برطرف کنيد.

۱. جاذبه زمين

اگر احساس مي‌کنيد حين شنا يا دوش گرفتن، آب وارد گوش‌تان شده و علت خارش گوش‌تان همين است، از جاذبه‌ي زمين کمک بگيريد.

سرتان را به سمت گوش مورد نظر موازي با زمين نگه داريد. انگشت تميزتان را در گوش‌تان بگذاريد. حالا سعي کنيد با ايجاد مکش، آب را از گوش‌تان بيرون بکشيد. سپس با يک تکه پنبه‌ي تميز، گوش را تميز کنيد. همچنين مي‌توانيد دراز بکشيد و حوله‌اي زير گوش‌تان بگذاريد.

۲. آب گرم

شستشوي گوش (فلاش کردن) با آب گرم نيز يکي از بهترين راه‌ها براي خارج کردن جرم اضافي از گوش است که مي‌تواند موجب خارش گوش شود. نيروي اندکي که آب وارد مي‌کند مي‌تواند جرم گوش را خارج کرده يا حداقل خارج کردن جرم را راحت‌تر کند. توجه داشته باشيد که فقط از آب مقطر استفاده کنيد.

سرنگي را از آب مقطر گرم پُر کنيد، گردن خود را کمي به پهلو خم کنيد تا گوش‌تان رو به بالا قرار بگيرد و گوش بيروني را بکشيد تا کانال گوش صاف شود. با سرنگ، مقدار کمي آب در کانال گوش بريزيد. بگذاريد يک دقيقه بماند و سپس با چرخاندن سر به سمت مخالف، تخليه کنيد. با يک پنبه‌ي تميز، گوش‌تان را تميز کنيد. همين کار را براي گوش ديگر هم انجام دهيد.

 

۳. مانور والسالوا

براي رفع گرفتگي گوش مياني، تکنيکي تعديل فشار که به نام مانور والسالوا معروف است مي‌تواند بسيار مفيد باشد و احساس گرفتگي و درد گوش را کم کرده و خارش را تسکين دهد.

دهان را ببنديد و با انگشت، سوراخ‌هاي بيني را بگيريد و سپس نفس عميق بکشيد و هوا را از دماغ بيرون دهيد تا فشار هوا تنظيم شود. اگر اين کار را درست انجام دهيد بايد صداي خفيف انفجار مانندي بشنويد که نشان مي‌دهد گوش‌تان باز شده است.

توجه: هوا را خيلي با فشار از بيني خارج نکنيد، زيرا ممکن است به پرده‌ي گوش آسيب بزند. همچنين اگر بيماري قلبي داريد، مخصوصا آريتمي قلب، قبل از به کار بردن اين روش با پزشک‌تان مشورت کنيد.

 

۴. روغن زيتون

يکي از معروف‌ترين راهکار‌هاي خانگي براي تسکين خارش گوش، روغن زيتون است که کمک مي‌کند جرم اضافي از گوش خارج شده و کانال گوش، نرم بماند. روغن زيتون مي‌تواند موم گوش را نرم و روان کند و راحت‌تر از گوش خارجش کنيد. همچنين روغن زيتون خاصيت ضد عفوني کنندگي دارد و احتمال عفونت را کم مي‌کند.
 

دراز بکشيد و گوش مورد نظر به سمت بالا باشد. قسمت بيروني گوش را به آرامي از پشت بکشيد. دو تا سه قطره روغم زيتون ولرم شده در دهانه‌ي گوش بريزيد. پوست جلوي گوش را به آرامي ماساژ دهيد تا روغن زيتون کارش را بهتر انجام دهد. ۵ تا ۱۰ دقيقه در همين حالت بمانيد. بعد از اينکه نشستيد، روغن اضافي را از گوش‌تان پاک کنيد. اگر لازم بود براي گوش ديگر نيز همين کار را تکرار کنيد.

 

۵. هيدروژن پروکسيد

اگر علت خارش گوش‌تان، تجمع جرم گوش باشد مي‌توانيد از هيدروژن پروکسيد کمک بگيريد. خيلي از قطره‌هاي گوش در بازار حاوي هيدروژن پروکسيد هستند. آب و هيدروژن پروکسيد ۳ درصد را به مقدار مساوي با هم ترکيب کنيد. دراز بکشيد و دو سه قطره از اين محلول را با قطره چکان در گوش بريزيد. مدتي در همين وضعيت بمانيد و سپس سرتان را برگردانيد تا محلول اضافي از گوش‌تان خارج شود. با يک تکه پنبه‌ي تميز، جرم گوش‌تان را پاک کنيد.

 

۶. سرکه سفيد

سرکه سفيد نيز عامل موثر ديگري براي تسکين خارش گوش است. سرکه کمک مي‌کند جرم گوش نرم شود. مقدار مساوي سرکه سفيد و الکل طبي را با هم مخلوط کنيد. پنبه‌اي را به اين محلول آغشته کرده، گوش مورد نظر را به سمت بالا قرار دهيد و دو تا سه قطره از اين محلول را در گوش بچلانيد. ۵ دقيقه صبر کنيد و سرتان را برگردانيد تا جاذبه‌ي زمين، کارش را بکند و محلول همراه با جرم گوش، خارج شود.

 

۷. کمپرس گرم

اگر علت خارش گوش‌تان، جوش و آکنه است پس کمپرس گرم در خشک کردن جوش واقعا مفيد خواهد بود. گرما کمک مي‌کند التهاب کاهش پيدا کند و درد خارش برطرف شود. پارچه‌ي تميزي را در آب گرم بگذاريد و بچلانيد. آن را ۵ دقيقه روي گوش قرار دهيد. تا چند روز، روزي دو بار اين کار را انجام دهيد.

 

۸. سشوار

ممکن است دليل خارش گوش‌تان، آب يا رطوبتي باشد که در گوش دروني‌تان گير افتاده. در اين مورد سشوار مي‌تواند کمک‌تان کند. نرمه‌ي گوش‌تان را بکشيد و سشوار را به فاصله‌ي ۳۰ سانتيمتر مقابل گوش‌تان بگيريد. سشوار روي باد گرم و شدت جريان را روي ضعيف تنظيم کنيد. بگذاريد گرما مستقيما وارد کانال گوش‌تان شود. تقريبا ۳۰ ثانيه سشوار را روشن بگذاريد. اگر لازم بود دوباره تکرار کنيد.

 

۹. گوش‌تان را خشک نگه داريد

علت خارش گوش‌تان چه عفونت باشد و چه جرم گوش بايد تا جايي که ممکن است آن را خشک نگه داريد. هر رطوبتي در گوش مي‌تواند منجر به عفونت شود. بعد از شنا يا دوش گرفتن، گوش‌ها را کاملا خشک کنيد. فقط گوش بيروني را با حوله‌اي نرم و به آرامي خشک کنيد. براي جلوگيري از نفوذ آب به داخل گوش مي‌توانيد دو تکه پنبه را به وازلين آغشته کرده و داخل گوش‌تان بگذاريد.

 

۱۰. رعايت نکات سلامتي

از گوش پاک کُن براي تميز کردن کانال گوش استفاده نکنيد. بيرون گوش را با استفاده از پنبه‌ي تميز، آب گرم و صابون ملايم به طور مرتب تميز کنيد تا آلودگي‌ها و آلرژن‌ها وارد کانال گوش نشوند.. در محيط‌هاي پُرسروصدا از گوش گير استفاده کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره