راهکارهای بهبود سرگیجه ناشی ازجابه جایی مایع گوش میانی

خراسان/ سرگيجه ، سومين اختلال شايع در جهان است که ميتواند مشکلات بسياري را در زندگي ايجاد کند و فرد را از انجام کارهاي معمول روزانه باز دارد
گوش علاوه بر شنوايي وظيفه حفظ تعادل ما را هم بر عهده دارد و در هر زماني موقعيت مکاني ما را به مغز اعلام و با کمک چشم و مخچه به تعادل بدن کمک مي کند.در کانالهاي نيمدايرهاي گوش مياني مايعي در جريان است که مسئول حفظ تعادل ماست. مايع آندولنف ، با حرکت زاويهاي سر جريان مييابد و چند سنگريزه کلسيمي بسيار کوچک در انتهاي کانال گوش مياني را جابهجا ميکند. با جابهجايي اين سنگريزهها نسبت به جاذبه زمين، سيگنالهايي به مغز ارسال ميشود و مغز به کمک اين سيگنالها حرکت دوراني ما را درک ميکند . ادامه مطلب را مطالعه کنيد:
علت جابه جايي مايع گوش مياني
سرگيجه ناشي از جابه جايي مايع گوش يا سنگريزههاي آن دلايل متعددي دارد اما دلايل اصلي آن مي تواند عفونت يا بيماريهاي ويروسي گوش، وارد شدن ضربه شديد به سر، کمبود ويتامين D يا کلسيم و بالا رفتن سن باشد. البته اين نوع سرگيجهها هيچ سن خاصي ندارند و حتي در دوران کودکي هم ممکن است اتفاق بيفتند، اما به طور معمول بالا رفتن سن احتمال ابتلا به آن را افزايش ميدهد.
حرکت مايع گوش
سرگيجه يا نداشتن تعادل، سومين اختلال شايع در جهان است که ميتواند فرد را از انجام کارهاي معمول روزانه باز دارد. براي درمان ابتدا بايد علت آن شناسايي شود. سرگيجه تنها به دليل حرکت مايع درون گوش نيست و ممکن است علتهاي متفاوتي داشته باشد که برخي از آنها نياز به درمان خاصي ندارد و پس از يک تا دو هفته خود به خود از بين ميرود.
مهم ترين دليل سرگيجه
مهمترين دليلي که نشان ميدهد سرگيجه ناشي از بيماريهاي گوش است، اين است که با حرکت سر يا بدن علايم سرگيجه را احساس کنيد. با اين حال اگر احساس سرگيجه ميکنيد، بهتر است ابتدا به متخصص گوش مراجعه کنيد. بايدمشخص شود که آيا يک گوش درگير شده يا هر دو گوش دچار اختلال شدهاند. سپس تمرينها يا داروهاي لازم از سوي پزشک تجويز ميشود.
بيشتر بدانيم
سرگيجه ممکن است موقتي ، طولاني مدت يا ناگهاني باشد و چند ثانيه ادامه يابد. اگر سرگيجه شديد داريد ممکن است علايم شما ثابت باشد و براي چند روز طول بکشد و زندگي طبيعي شما را دچار اختلال کند.سرگيجه ممکن است در هر سني اتفاق بيفتد، اما در افراد 65 سال به بالا شايع است. درمان سرگيجه به علت و شدت نشانههاي آن بستگي دارد.
علايم
1- مشکلات تعادلي
2- سبکيسر
3- احساس بيماري حرکتي (motion sickness)
4- تهوع و استفراغ
5- صداي زنگ در گوش، ( وزوز گوش )
6- احساس پُري در گوش
7- سردرد
8- نيستاگموس ( چشمها بهطور غيرارادي حرکت ميکند)
درمانهاي خانگي سرگيجه
هنگامي که چرخش شديد است، در يک اتاق آرام و تاريک دراز بکشيد.
به محض احساس سرگيجه بنشينيد.
اگر ميدانيد حرکتي معمولاً باعث ايجاد علايم ميشود، آن را به آرامي انجام دهيد. مانند بلند شدن، نگاه کردن به سمت بالا يا چرخاندن سر
براي برداشتن چيزي به جاي خم شدن بيش از حد، روي زانو بنشينيد.
روي دو يا چند بالش بخوابيد.
هنگام برخاستن در شب نور کافي باشد.
اگر سرگيجه بر توانايي شما در راه رفتن يا احساس تعادل تأثير ميگذارد، از عصا براي جلوگيري از افتادن و صدمات جدي استفاده کنيد.