نماد آخرین خبر

ماسالا، یک نوشیدنی با هزار خاصیت

منبع
خراسان
بروزرسانی
ماسالا، یک نوشیدنی با هزار خاصیت

خراسان/ماسالا يک نوشيدني قديمي است که خواص زيادي از جمله کاهش سطح کلسترول خون و خاصيت ضدباکتريايي دارد 

 اين روزها شما مي توانيد چاي ماسالا را در هر کجاي دنيا تهيه  کنيد. اگرچه اين چاي به کشورهايي مانند هند و تايلند نسبت داده مي‌شود. برخلاف چاي معمولي که با آب درست مي‌شود، در تهيه‌ چاي ماسالا هم از آب گرم و هم شير گرم استفاده مي‌شود در واقع چاي ماسالا چاي سنتي است که در هند و تايلند سرو مي‌شود و براي تهيه آن چاي سياه، شير و انواع ادويه ‌به کار مي رود.

 طرز تهيه چاي ماسالاي خانگي
هل سبز ۵ عدد
چوب دارچين يک عدد متوسط
شکر ۴ قاشق چاي‌خوري
شير يک پيمانه
فلفل سياه يک عدد
ميخک ۴ عدد
چاي سياه ۲ قاشق چاي‌خوري
پودر زنجبيل خشک شده يک قاشق چاي‌خوري

  نکته
دستورالعمل ثابتي براي تهيه اين نوشيدني وجود ندارد و در بعضي از دستورها باديان ختايي يا انيسون ستاره اي و  فلفل سفيد، جوز هندي  و چاي سفيد هم اضافه مي‌شود.شما مي توانيد به دلخواه مواد را کم و زياد کنيد.
  روش تهيه
1-  طرز تهيه چاي ماسالا به اين صورت است که ابتدا بايد تمام ادويه هاي آسياب نشده را در غذاساز بريزيد و پودر کنيد.

2-  سپس پوست هل را جدا و آن را دوباره آسياب کنيد.
3-  يک ظرف  را روي شعله متوسط قرار دهيد و  چهار پيمانه آب در آن بريزيد.
4-  وقتي جوش آمد، چاي سياه و پودر ماسالاي خانگي تازه را که آماده کرده ايد به آن اضافه کنيد.
5-  بعد از يک دقيقه، شکر را اضافه کنيد و بگذاريد مخلوط ۴ تا ۵ دقيقه قل بخورد.
6- در آخر، پودر زنجبيل خشک و شير را اضافه کنيد. بگذاريد باز هم قل بخورد تا شير شروع به کف کردن کند.
7- شعله را کم و کمي زنجبيل تازه روي چاي رنده کنيد.
8-  در ظرف را بگذاريد و اجازه دهيد۲، ۳ دقيقه آهسته قل بخورد.
9-  چاي را  از صافي عبور  دهيد و تازه سرو کنيد.


  خواص چاي ماسالا

1- دارچين تا بيش از ۳۰ درصد موجب کاهش سطح کلسترول خون، کلسترول LDL و تري‌گليسيريد مي‌شود.
2- برخي از مطالعات انجام‌شده ثابت مي‌کند چاي سياهي که در اين نوشيدني استفاده مي‌شود، تأثير مثبتي بر کاهش سطح کلسترول خون دارد.
3- ترکيب زنجبيل و دارچين در تهيه اين چاي تأثير مثبتي بر کنترل و کاهش قندخون دارد.
4- چاي ماسالا حاوي زنجبيل است که ضدتهوعي بسيار قوي محسوب مي‌شود.
5- اين نوشيدني حاوي دارچين، ميخک و هل  است که خاصيت ضدباکتريايي دارند و مانع از بروز عفونت‌هاي باکتريايي دستگاه گوارش مي‌شوند.
6- فلفل سياه يکي ديگر از ادويه‌هايي است که خاصيت ضدباکتريايي دارد و معمولا در تهيه‌ اين چاي استفاده مي‌شود.
7- هل يکي از گران قيمت ترين ترکيبات چاي ماسالاست. از خواص هل مي توان به بادشکني و تسکين نفخ اشاره کرد.
8- رازيانه يک ادويه تند و شيرين است که طبعي گرم و خشک دارد.از اين ادويه براي درمان مشکلات گوارشي و برونشي استفاده مي شود.
9- باديان ختايي يکي از ترکيبات چاي ماسالاست که طعمي مشابه شيرين بيان دارد و از ادويه هاي بومي مصر، نواحي مديترانه و غرب آسيا به شمار مي رود.
10- جوز هندي، دانه نوعي درخت هميشه سبز است که عطر و طعمي گرم دارد. اين ادويه از خواص آنتي باکتريال برخوردار است و براي درمان اسهال مفيد  است و خاصيت آرام‌بخشي دارد.
11- وانيل از ترکيبات سنتي چاي ماسالا به شمار نمي رود اما طعم دلپذيري به آن مي دهد.
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar