نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

7 فایده‌ی شگفت‌انگیز لوبیا سفید

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
7 فایده‌ی شگفت‌انگیز لوبیا سفید

بهداشت نيوز/ لوبيا سفيد چيست؟ لوبيا سفيد يک رده‌ي متفاوت از رايج‌ترين لوبياهاست که در سراسر قاره آمريکا يافت مي‌شود و از نظر علمي با نام Phaseolus vulgaris شناخته مي‌شود. اين دسته از حبوبات به دليل تنوع و تطبيق‌پذيري و سهولت رشد و همچنين از نظر ارزش غذايي فوق‌العاده‌اي که دارند، در سراسر جهان بسيار محبوب هستند. اين لوبياها به نام «لوبياي دريايي» نيز شناخته مي‌شوند که از کاربرد گسترده آن‌ها توسط نيروي دريايي ايالات‌متحده که از لوبيا به عنوان ماده اصلي رژيم غذايي سالم براي ملوانان استفاده مي‌کردند، گرفته شده است. اين روزها لوبيا سفيد در سرتاسر جهان در انواع مختلف يافت مي‌شود.

به دليل ارزش غذايي و محتواي بالاي پروتئيني در لوبيا سفيد، اين مواد غذايي در بسياري از فرهنگ‌هاي مختلف به غذاي اصلي تبديل شده‌اند و برخلاف بسياري از سبزيجات يا حبوبات ديگر مي‌توانند براي مدت طولاني نگهداري شوند و يا بدون از دست دادن ارزش غذايي خود، کنسرو شوند. اگرچه ممکن است به نظر برسد که همه‌ي لوبياها يکسان هستند، اما اين کاملاً درست نيست و لوبياهاي دريايي داراي اجزاي شيميايي خاصي مانند فسفاتيديل سرين هستند که فوايد شگفت‌انگيزي براي سلامتي، مخصوصا سلامت مغز، دارد.

فوايد لوبيا سفيد براي سلامتي
بياييد نگاهي عميق‌تر به بسياري از فوايد سلامتي لوبيا سفيد بيندازيم.


تقويت حافظه و شناخت
فولات به دلايل مختلفي مانند جلوگيري از نقص لوله عصبي و کم‌خوني، يک ماده مغذي اصلي در بدن است، اما به طور معني‌داري بر سيستم عصبي هم تأثير مي‌گذارد. کمبود فولات به طور مستقيم با افزايش سطح هموسيستئين مرتبط است، که اغلب مي‌تواند منجر به بيماري‌هاي نورودژنراتيو مانند بيماري پارکينسون شود. علاوه بر اين، يکي از ويتامين‌هاي گروه B موجود در لوبيا سفيد يعني تيامين، مي‌تواند به انتقال دهنده‌هاي عصبي خاصي که براي حافظه و شناخت نياز داريم، کمک کند، بنابراين اين حبوبات کوچک مي‌توانند حافظه ما را با افزايش سن نيز هوشيار و تيز نگه دارند.

پتانسيل ضد سرطاني
آخرين تحقيقات نشان مي‌دهد که مصرف لوبيا سفيد مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. علاوه بر اين، مطالعه منتشر شده در مجله Current Nutrition and Food Science نشان داد که فيبر غذايي موجود در پودر لوبيا سفيد توانايي جلوگيري از سرطان روده بزرگ را دارد.
تحقيقات انجام شده توسط موسسه ملي سرطان ايالات‌متحده نيز نشان مي‌دهد که بخش‌هاي محلول و نامحلول خاصي در لوبيا سفيد پخته شده وجود دارد که به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک مي‌کند.
مطالعات انجام شده در طي يک دوره زماني نيز نشان داد که قرار دادن لوبياي معمولي مانند لوبيا سفيد در وعده‌هاي غذايي يک روش سالم براي محافظت از خود در برابر سرطان روده بزرگ، پستان و پروستات است.

سلامت قلب
منيزيم و فولات در لوبياي سفيد با همکاري هم موجب تقويت قلب شده و از آن محافظت مي‌کنند. فولات سطح هموسيستئين، که يک پيش ماده خطرناک براي بيماري قلبي است، را کاهش مي‌دهد در حالي که منيزيم به روشي مشابه پتاسيم عمل مي‌کند؛ يعني باعث کاهش تنش و استرس در رگ‌هاي خوني و در نتيجه کاهش فشارخون مي‌شود، بنابراين از حملات قلبي و مغزي جلوگيري مي‌کند.

پيشگيري از ديابت
مدت‌هاست غذاهاي سرشار از فيبر مانند لوبياسفيد به دليل توانايي‌شان در ايجاد ثبات در سطح قند خون و بهبود جذب مواد مغذي از روده، که تأثير مفيدي بر ديابت دارند، مورد ستايش قرار گرفته‌اند. با حفظ سطح گلوکز و انسولين در محدوده‌ي سالم، احتمال ابتلا به ديابت بسيار کمتر مي‌شود و اگر مبتلا به اين بيماري باشيد نيز، فيبر بالاي لوبياي سفيد مي‌تواند به شما در کنترل علائم کمک کند.

بهبود گوارش و هضم غذا
همان‌طور که گفته شد، لوبيا سفيد سرشار از فيبر است که يکي از عناصر اصلي براي سلامت دستگاه گوارش است. فيبر قادر است حجم مدفوع را زياد کرده و از بروز علائم يبوست و اسهال جلوگيري کند. علاوه بر اين، فيبر با تحريک حرکت پريستالتيک، حرکات روده را عادي و طبيعي‌تر مي‌کند. يک رژيم غذايي غني از فيبر، روده‌ها را تميز مي‌کند و از مشکلات جدي گوارشي مانند زخم معده جلوگيري مي‌کند.

خواص آنتي‌اکسيداني
منگنز يک ماده معدني نيست که شما در مورد آن زياد بشنويد، اما يک فاکتور اصلي در بسياري از آنزيم‌هاي آنتي‌اکسيداني است که مي‌تواند از گسترش و تأثير راديکال‌هاي آزاد جلوگيري کند. اين خاصيت منگنز مي‌تواند به شما در کاهش خطر بيماري‌هاي مزمن کمک کند. ثانياً، مس مي‌تواند به عنوان يک عامل کوفاکتور آنزيمي نقش مهمي داشته باشد و همچنين مي‌تواند با کاهش استرس اکسيداتيو، به تحريک جريان خون، تحرک مفصل و انعطاف‌پذيري سراسري کمک کند.

رشد و ترميم
يکي از مهم‌ترين و قابل توجه‌ترين خاصيت لوبيا سفيد، محتواي بالاي پروتئين آن است. پروتئين‌ها در تمام طول زندگي عناصر سازنده هستند و ما براي رشد سلول‌هاي جديد، بافت‌ها، عضلات، استخوان‌ها، رگ‌هاي خوني و ساير قسمت‌هاي بدن خود به يک جريان ثابتي از آن نياز داريم. پروتئين نه تنها براي رشد طبيعي ضروري است، بلکه در عملکرد ترميم مناطق آسيب‌ديده بدن و تسريع روند بهبودي نيز ضروري است. براي گياهخواران، لوبيا سفيد يک منبع جايگزين عالي براي پروتئين است.

گردش خون بهتر
همان‌طور که مي‌دانيد به طور طبيعي خون در بدن ما جريان دارد و اين امر براي اکسيژن‌رساني سيستم‌ها و اندام‌ها و عملکرد عمومي بدن مهم است. آهن يکي از اجزاي اصلي گلبول‌هاي قرمز خون است و بدون مصرف آهن مناسب، گردش خون شما آسيب مي‌بيند و شما را مستعد کم‌خوني، ضعف، از دست دادن مواد معدني استخوان، خستگي و گردش خون ضعيف مي‌کند. مس نيز از اين نظر بسيار مهم است، زيرا براي سنتز هموگلوبين ضروري است. به عبارت ديگر، بدون مس، آهن عملاً در بدن بي‌فايده است. لوبياي سفيد خوشبختانه حاوي مقادير بالايي از هر دو نوع است.

مقدار مواد مغذي موجود در 100 گرم لوبيا سفيد خام
انرژي: 337 کالري
پروتئين: 22 گرم
کربوهيدرات: 60 گرم
کلسيم: 147 ميلي‌گرم
آهن: 5.5 ميلي‌گرم
منيزيم: 175 ميلي‌گرم

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره