نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

10 باور رایج نادرست درباره دیابت

منبع
خراسان
بروزرسانی
10 باور رایج نادرست درباره دیابت

خراسان/ بيماري ديابت جزو بيماري هاي مزمن و تهديد کننده جدي سلامت است که بر همه اعضاي بدن از جمله قلب، کليه و بينايي تاثير مي‌گذارد و هر کسي بايد درباره آن آگاهي کافي داشته باشد. 
 نسل ما آشنايي خوبي با اپيدمي ديابت دارد. امروزه بسياري از افراد سعي مي‌کنند اطلاعات خود را درباره بيماري‌هاي مزمن مرتبط با سبک زندگي مانند ديابت، بيماري‌هاي قلبي و سرطان افزايش دهند. بايد توجه داشت که بزرگ‌ترين مانع کنترل ديابت، کمبود آگاهي درباره اين بيماري است. بر همين اساس ما در اين مطلب به باورهاي نادرست رايج  در زمينه ديابت و واقعيت‌ها  درباره آن مي پردازيم :
 باور نادرست1
  ديابت را مي‌توان با مصرف دارو درمان کرد.
  واقعيت
 ديابت يک بيماري مزمن است. با مصرف داروهاي مناسب و داشتن سبک زندگي سالم که شامل رژيم غذايي مناسب و ورزش است مي‌توان آن را کنترل کرد. اما ديابت به طور کامل قابل درمان نيست.

  باور نادرست 2
داروهاي طب آيورودا در درمان ديابت موثرتر هستند.
  واقعيت
 درمان آيورودا را مي‌توان همراه با داروهاي طب رايج و پس از مشورت با پزشک مصرف کرد. داروهاي آيورودا هميشه به تنهايي براي کنترل ديابت کافي نيستند.
  باور نادرست 3
 با طبيعي شدن سطح قند خون مي‌توان مصرف خوراکي‌هاي محدود شده را از سر گرفت.
  واقعيت
 قند خون مستقيما به مواد غذايي مصرف شده، فعاليت بدني و ميزان استرس بستگي دارد. اين عوامل به طور روزانه باعث تغيير سطح قند خون مي‌شوند. بنابراين اگر با طبيعي شدن سطح قند خون مصرف همه گروه‌هاي خوراکي‌  از سر گرفته شود، سطح قند خون بار ديگر افزايش مي‌يابد.
 باور نادرست 4
 افراد ديابتي نمي‌توانند مواد غذايي حاوي قند مصرف کنند.
  واقعيت
 اين‌که افراد مبتلا به ديابت بايد رژيم بدون قند داشته باشند يکي از رايج‌ترين شايعات  در اين باره است. واقعيت اين است که افراد ديابتي بايد رژيم غذايي متعادلي داشته باشند. اين رژيم غذايي مي‌تواند مقداري قند را در حد متعادل در خود داشته باشد.
  باور نادرست 5
 ديابت نوع 2 فقط افراد چاق را درگير مي‌کند.
اضافه وزن و توزيع چربي – به‌ويژه چربي احشايي – در بدن قطعا نقش مهمي در ابتلا به ديابت دارد.
  واقعيت
 اما چندين  عامل مهم ديگر نيز در ابتلاي فرد به ديابت نوع 2 نقش دارد. اين موارد شامل  ژنتيک، سابقه مصرف دارو، سابقه سرطان يا بيماري‌هاي خود ايمني و عادت‌هاي  ناسالم مانند سيگار کشيدن است. بنابراين، اين‌که ديابت نوع 2 فقط افراد داراي اضافه‌وزن را تحت تأثير قرار مي‌دهد واقعيت ندارد، چنان چه بر اساس آمار، حدود 20  درصد از افراد مبتلا به ديابت نوع 2 داراي وزن طبيعي يا وزن کم هستند.
  باور نادرست 6
 احتمال ابتلا به ويروس کرونا در افراد ديابتي بيشتر است.
  واقعيت
 به گفته کارشناسان ،اگر مبتلا به ديابت باشيد، احتمال ابتلاي شما به ويروس کرونا بيشتر از جمعيت عمومي نيست اما اگر مبتلا به کوويد-19  شويد، احتمالا عوارض شديدتري را تجربه خواهيد کرد.
 باور نادرست 7
 مصرف زياد مواد غذايي حاوي قند باعث ابتلا به ديابت مي‌شود.
  واقعيت
 درست است که سطح قند خون نقش اساسي در ابتلا به ديابت دارد اما صرفا مصرف خوراکي‌هاي شيرين عامل اصلي در اين زمينه نيست. مصرف زياد مواد حاوي  قند به طور مستقيم باعث ديابت نمي‌شود. با اين حال، داشتن يک رژيم غذايي شيرين مي‌تواند منجر به اضافه وزن و چاقي شود که از عوامل خطر ابتلا به ديابت نوع 2 است.
  باور نادرست 8
 چاقي هميشه منجر به ديابت مي‌شود.
  واقعيت
اگرچه چاقي خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي دهد، اما به طور حتم منجر به  اين بيماري نمي‌شود. طبق اعلام مرکز کنترل بيماري‌هاي آمريکا، CDC، حدود 39.8 درصد بزرگ سالان در اين کشور مبتلا به چاقي هستند، اما 13 درصد  آن‌ها ديابت دارند.
  باور نادرست 9
 ديابت نوع  يک مزمن‌تر از ديابت نوع 2 است.
  واقعيت
 صرف نظر از علت ابتلا به ديابت، فردي که از هر نوع ديابت رنج مي‌برد، سطح بالايي از قند خون را تجربه مي‌کند که  در صورت کنترل نشدن، چه ديابت نوع يک باشد، چه ديابت نوع 2، مي‌تواند عواقب ناگواري شامل بيماري قلبي، نابينايي، سکته مغزي، بيماري کليوي، قطع عضو و آسيب عصبي به همراه داشته باشد.
  باور نادرست 10
افراد مسن بيشتر مستعد ابتلا به ديابت هستند.
  واقعيت
 در گذشته تصور بر اين بود که جوانان فقط به ديابت نوع يک مبتلا مي‌شوند. اما امروز مشخص شده است حتي گروه‌هاي سني پايين مستعد ابتلا به ديابت نوع 2 هستند که دليل آن عادت‌هاي نامناسب مانند پرخوري و کم‌تحرکي است. هر فردي با اين  سبک زندگي مي‌تواند در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع 2 قرار گيرد.                                    
منبع: diabetes.co.uk

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره