خراسان/ عنصرآهن براي بسياري از عملکردهاي بيولوژيکي بدن و در فرايندهاي پيچيده، مانند توليد پروتئين‌هاي هموگلوبين و ميوگلوبين نياز است. هموگلوبين در گلبول‌هاي قرمز خون يافت مي‌شود و اکسيژن را از ريه ها و بافت‌هاي بدن انتقال مي‌دهد.
 به چه ميزان آهن نياز داريم؟
بنابر گزارش موسسه ملي سلامت آمريکا، مقدار مصرف توصيه شده روزانه آهن براي مردان بزرگ‌تر از 19 سال 8 ميلي گرم است، در شرايطي که زنان تا پيش از يائسگي نيازمند 18 ميلي گرم آهن در روز هستند. پس از 50 سالگي، مقدار مصرف توصيه شده روزانه آهن براي زنان همانند مردان برابر با 8 ميلي گرم است. مصرف مواد غذايي سرشار از آهن همراه با مواد غذايي سرشار از ويتامين‌هاي C و A به جذب بهتر آهن در بدن کمک مي‌کند. از اين رو، ترکيب اسفناج، گوجه فرنگي، ليمو، پرتقال، يا توت فرنگي انتخابي خوب براي جذب بهينه آهن است.
 منابع ويتامين A
از منابع ويتامين A مي توان به  سيب‌زميني شيرين، انبه، هويج، بروکلي، نخود فرنگي، چغندر، هلو و ليمو اشاره کرد.
 منابع ويتامين C
اين ويتامين در مرکبات، گوجه فرنگي،  فلفل قرمز، گل کلم، جوانه بروکسل، پاپايا و توت فرنگي يافت مي‌شود.
دانه کنجد: يک وعده حدود 113 گرم  دانه‌هاي کنجد حاوي 16.8 ميلي گرم آهن است.
لوبيا قرمز: يک وعده 113 گرم  لوبيا قرمز حاوي 9.4 ميلي گرم آهن است.
دانه‌هاي شاهدانه: يک وعده 113 گرم دانه‌هاي شاهدانه حاوي 9.14 ميلي‌گرم آهن است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar