نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

افرادی که سنجد می خورند نیازی به دکتر رفتن پیدا نمی کنند!

منبع
بروزرسانی
افرادی که سنجد می خورند نیازی به دکتر رفتن پیدا نمی کنند!

کارگر آنلاين/ ميوه سنجد از زمانهاي گذشته در سبد غذايي ايرانيان جا داشته و در اعياد سنتي به آن توجهي خاص مبذول شده است. امروزه از درخت سنجد و ميوه آن در صنايع غذايي، بهداشتي، دارويي، عطرسازي و صنايع چوب استفاده مي شود. نام علمي سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رويشگاه اين درخت بدليل سازگاري آن با محيط هاي مختلف در اغلب نقاط کره زمين از جمله آمريکاي شمالي، اروپاي شرقي و غربي، آسياي مرکزي و شمالي و ... است.به طور کلي 3 نوع درخت سنجد در دنيا وجود دارد که 2 نوع هلاگنوس و هيپوفار در ايران موجودست. درخت سنجد هلاگنوس به دليل درشتي ميوه ، قامت بلند، نداشتن خار و برگهاي پهن به درخت سنجد هيپورفيا برتري دارد. 

خواص درماني سنجد
1. بهترين اثر سنجد، رفع کمبود ويتامين C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پيشگيري مي کند.
2. ميوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
3. به خاطر وجود ويتامين K در سنجد ضد خونريزي مي باشد.
4. سنجد رفع کننده سموم معده و روده مي باشد.
5. بادشکن و مقوي قلب است.
6. سنجد براي کساني که نرمي استخوان و پوکي استخوان دارند مفيد است. روش استفاده:پودر سنجد 2 قسمت و پودر سوياي بوداده 1 قسمت را با عسل مخلوط کرده روزي يک قاشق يا 2 قاشق غذاخوري با يک ليوان شير ميل شود. اين
7. صبحانه براي آقايان و خانمها بسيار مفيد مي باشد.
8. ميوه سنجد ضديرقان مي باشد.
9. کساني که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
10. کساني که سکسکه مي کنند براي درمان آن 50 دانه سنجد و يک ليوان شير بخورند.
11. مصرف سنجد درمان گر ورم کيسه صفراست.
12. سنجد باعث قوي شدن ساق ها مي گردد به کودکان خود روزي 20 تا 50 دانه بدهيد.
13. مصرف سنجد 10 دانه در روز موجب پاکسازي دستگاه گوارش به ويژه معده و روده ها مي شود.
14. سنجد عامل بيماري جذام را از بين مي برد.
15. سنجد تب بر است.
16. سنجد کليه ها را گرم مي کند و معده را تميز مي کند.
17. سنجد براي سلامتي دستگاه گوارش افراد بسيار مناسب است و افرادي که رژيم هاي لاغري دارند، مي توانند سنجد را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
18. سنجد ضد بلغم است.
19. سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقويت مي کند.
20. همچنين سرشار از فيبر است و گرسنگي را کاهش مي دهد و خاصيت سيرکنندگي بالايي دارد.
21. سنجد يکي از بهترين منابع غذايي گياهي محسوب مي شود.
22. سنجد منبع غني از کلسيم است و براي افرادي که دچار پوکي استخوان هستند، بسيار مفيد است و استخوان هاي افراد را محکم مي کند.
23. سنجد براي سلامتي دستگاه گوارش افراد بسيار مناسب است و افرادي که رژيم هاي لاغري دارند، مي توانند سنجد را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
24. سنجد داراي ترکيباتي مانند فيتکميکال ها است که آنتي اکسيدان خوبي است.
25. سردردهايي که علامت مشخصي ندارند از سنجد استفاده شود.
26. پودر هسته ي سنجد در درمان التهاب هاي حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان مي کند.
27. در بسياري از متون ادبي از سنجد به عنوان نماد فرهيختگي و فرزانگي ياد شده است زيرا به باور درمانگران طب سنتي و شيوه هاي طبيعي درماني سنجد بيشترين تاثيرگذاري را بر سلول هاي مغزي دارد و موجب تقويت آنها مي شود.
28. به گفته درمانگران طب سنتي استفاده از ترکيب برابر پودر سنجد با سوياي بوداده و مخلوط کردن يک قاشق از آن با يک ليوان شير و يک قاشق عسل بهترين دارو براي درمان نرمي و پوکي استخوان است.
 
خواص پودر سنجد
سنجد ميوه اي که به صورت خشک شده از آن استفده ميشود و اين ميوه طبعي خشک و سرد دارد. از سري خواص آن ميتوان به قابض بودن آن اشاره کرد. همچنين به دليل داشتن ويتامين k اين ميوه ضد خونريزي است . براي دفع سموم و باکتري هاي معده و روده بسيار مفيد و ضروري است. براي کساني که از سردرد رتج ميبرند خوردن سنجد توصيه ميشود.
نکته مهم :پوکي استخوان يا بيماري خاموش چهارمين عامل مرگ و مير در جهان شناخته شده و از هر 4 نفر بالاي 25 سال 1 نفر مبتلاست . ولي اخيراً يک درمان ساده ، عالي و بي خطر براي آن پيدا شده .اين راه حل نتيجۀ تحقيق محققان طب سنتي و به نقل از بوعلي ،اگر آرد و هسته ميوه سنجد با هم آسياب شود ،مصرف خوراکي آن بيماري آرتروز ،روماتيسم و پوکي استخوان را بطور چشمگيري شفا ميدهد.و موثرتر روش درمان است.
 
طرز تهيه :تعدادي سنجد تازه را بهمراه پوست و گوشت و هسته آن را بوسيله آسياب برقي بصورت پودر در بياوريد.يک قاشق غذا خوري از پودر را داخل يک ليوان شير تازه کم چرب بريزيد و يک قاشق غذا خوري عسل آنرا شيرين کنيد و به عنوان يک وعده غذايي يا يک ميان وعده ميل کنيد. اين ترکيب در درمان پوکي استخوان و درد مفاصل مخصوصا زانو درد معجزه ميکند،براي درمان سريعتر هر روز صبح نيم ساعت قبل ناشتا به مدت 15 روز نوش جان کنيد،تا معجزه ان را ببينيد.
پودر هسته ي سنجد در درمان التهاب هاي حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان مي کند.
 
خواص سنجد
خواص دارويي سنجد
ضد تب و درد است.
بادشکن و مقوي قلب است و سردرد را تسکين مي دهد.
پودر هسته آن غضروف ساز بوده و جهت ترميم مفاصل و کمردرد ميتوان آنرا با شير ميل کرد
از گل آن براي التيام زخم استفاده مي شود.
کم کالري و مقوي معده است.
سنجد پخته شده در روغن زيتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان مي کند و براي رشد مو مفيد است.
سنجد در احاديث
گوشتش گوشت مي آورد، استخوانش استخوان مي روياند و پوستش پوست آور است. کليه ها را گرم و معده را دباغي مي کند و ايمن از بواسير و ادرار قطره قطره است. ساق ها را نيرو مي بخشد، جذام را ريشه کن مي کند و براي تب سودمند است

بهترين حالت مصرف پودر سنجد

شير و سنجد
تعدادي سنجد تازه را بهمراه پوست و گوشت وهسته آن را بوسيله آسياب برقي بصورت پودر در بياوريد.يک تا سه قاشق غذا خوري از پودر را داخل يک ليوان شير تازه بريزيد و بوسله يک قاشق غذا خوري عسل آنرا شيرين کنيد و به عنوان يک وعده غذايي يا يک ميان وعده ميل کنيد. اين ترکيب در درمان پوکي استخوان و درد مفاصل مخصوصا زانو درد موثر است.
 
خواص سنجد براي کودکان
سنجد بسيار موافق مزاج اطفال است زيرا اطفال داراي حرارت زياد مزاجي هستند، اگر سنجد به جاي تنقلات بي ارزش و مضر مصرف شود، يکي از بهترين تنقلات براي کودکان خواهد بود.
سنجد باعث قوي شدن ساق ها مي گردد به کودکان خود روزي 20 تا 50 دانه بدهيد. ضد اسهال و قابض است. جوشانده برگ سنجد، بهترين دارو براي اسهال کودکان است. اگر سنجد به جاي تنقلات بي ارزش و مضر (چيپس و پفک و ....) مصرف شود، يکي از بهترين تنقلات براي کودکان خواهد بود.

سنجد و کاهش تهوع زنان باردار
يک پژوهشگر طب سنتي گفت:به افرادي که صبحگاهان حالت تهوع داشته يا مزه دهان آنها تلخ است, توصيه مي شود, پس از بيدار شدن از خواب - دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند. همچمنين مصرف سنجد براي زنان باردار که دچار تهوع هستند, بسيار مفيد است.
اين پژوهشگر طب سنتي افزود:زياد خوردن سنجد براي گوارش خوب نيست و عمل هضم را مختل مي کند و براي گوارش هم سنگين است، همچنين مصلح آن مواد شيرين نظير نبات و شکر است.
سنجد با مکانيسم مهار صفرا و با تقويت معده و دريچه ها مانع بروز تهوع و استفراغ مي شود. بنابراين به افرادي که صبحگاهان حالت تهوع داشته يا مزه دهان آنها تلخ است (بيشتر در افراد صفراوي با مزاج گرم وخشک روي مي دهد) توصيه مي شود, پس از بيدار شدن از خواب دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند. مصرف سنجد براي زنان باردار که دچار تهوع هستند, بسيار مفيد است. سنجد رفع کننده سموم معده و روده مي باشد.
کساني که سکسکه مي کنند براي درمان آن 50 دانه سنجد و يک ليوان شير بخورند.
مصرف سنجد درمان گر ورم کيسه صفراست.
سنجد براي سلامتي دستگاه گوارش افراد بسيار مناسب است و افرادي که رژيم هاي لاغري دارند، مي توانند سنجد را در برنامه غذايي خود قرار دهند..
 
خواص سنجد براي ديابت
سنجد اثر قابل توجهي بر کنترل ديابت ندارد، اما مي تواند جايگزين خوبي به جاي شيريني، قند و شکر باشد. مصرف متعادل سنجد مشکلي نخواهد داشت. روزانه تا 1 قاشق پودر سنجد يا يک چهارم ليوان سنجد خشک مي توانيد مصرف کنيد.
 
فوايد سنجد براي پوست و مو
در صورتي که برگ هاي سنجد را در روغن زيتون بجوشانيد تا برگ ها نرم و له شوند و از اين روغن براي ماساژ سر استفاده کنيد، موجب تقويت موها و افزايش رشد تارهاي مو مي شويد.
سنجد پخته شده در روغن زيتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان مي کند و براي رشد مو مفيد است.
 
خواص سنجد براي پوکي استخوان
«مطالعاتي که روي سنجد انجام شده، حاکي از آن است که مصرف پودر سنجد به بهبود دردهاي مفصلي به خصوص در خانم ها کمک مي کند. ولي هنوز به درستي مکانيسمي که باعث کاهش درد در اين بيماران توسط ترکيبات موجود در سنجد مي شود، مشخص نيست و براي اين منظور بايد مطالعات کلينيکي گسترده اي روي افراد بيشتر با شرايط سني و وزني مختلف صورت بگيرد.» وي در ادامه افزود:«تحقيقات چنداني در مورد مواد و خواص سنجد ايران صورت نگرفته است و مي توان به نظريات دانشمندان و منابع طب سنتي توجه کرد. علاوه بر اين، خواصي که به برخي از گياهان نسبت داده مي شود بيشتر جنبه تجربي دارد و تا حدودي مطالعات اوليه درمورد آن انجام شده است.»
 
«افرادي که دچار زانودرد و پوکي استخوان هستند، مي توانند روزانه 20 تا 30 گرم پودر سنجد که بهترين شکل آن افزودن پودر سنجد به دوغ، سوپ و ماست يا يک ليوان آب است را مصرف کنند.» وي درخصوص مدت زمان نگهداري و ماندگاري پودر سنجد هم گفت:«اصولا ماندگاري گياهاني که به صورت طبيعي و خشک هستند، بيشتر است و گاها مي توان تا 3 سال از آنها نگهداري کرد در حالي که هرچه فرايند بيشتري روي گياهان صورت بگيرد و منجر به پودرشدن يا عصاره گيري آنها شود، مدت زمان ماندگاري شان کاهش خواهد يافت .«افرادي که دچار زانودرد و پوکي استخوان هستند، مي توانند روزانه 20 تا 30 گرم پودر سنجد که بهترين شکل آن افزودن پودر سنجد به دوغ، سوپ و ماست يا يک ليوان آب است را مصرف کنند.» وي درخصوص مدت زمان نگهداري و ماندگاري پودر سنجد هم گفت:«اصولا ماندگاري گياهاني که به صورت طبيعي و خشک هستند، بيشتر است و گاها مي توان تا 3 سال از آنها نگهداري کرد در حالي که هرچه فرايند بيشتري روي گياهان صورت بگيرد و منجر به پودرشدن يا عصاره گيري آنها شود، مدت زمان ماندگاري شان کاهش خواهد يافت.»
 
خواص سنجد براي اسهال
ميوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است. جوشانده برگ سنجد، بهترين دارو براي اسهال کودکان است.
سنجد در بهبود اسهال بسيار موثر است ولي در عين حال مصرف زياد آن باعث يبوست ميشود و از آنجاييکه گياه بدون ضرري است جايگزين خوبي براي داروهاي شيميايي ضد اسهال براي کودکان ميباشد از طرف ديگر باعث از بين بردن سم هاي موجود در روده و معده ميشود در نتيجه باعث مشکلات گوارشي بسياري ميشود.
 
خواص سنجد براي زنان
يکي از گياهان دارويي که مي تواند به پيشگيري و درمان يکي از رايج ترين اختلالات زندگي زناشويي غلبه کند، سنجد است. در منابع مختلفي از طب سنتي به اين نکته اشاره شده که مصرف دمنوش تهيه شده از سنجد يا جوشانده سنجد در درمان برخي از اختلال هاي جنسي به ويژه در زنان موثر است. اثرگذاري سنجد بر درمان اختلال جنسي زنان و حتي اضطرابي که آنها ممکن است حين رابطه زناشويي تجربه کنند تا حدي است که تحقيقات زيادي در اين باره انجام شده و تاثير گل گياه سنجد و ميوه آن و ميزان اثرگذاري سنجد را بررسي کرده اند و کپسول هايي به صورت صنعتي در داروخانه هاي برخي از کشورهاي اروپايي به مردم عرضه مي شود. از طرفي فراموش نکنيد که از نگاه درمانگران مکتب آيورودا بوييدن اسانس به دست آمده از گل سنجد نيز مي تواند به بهبود و درمان ناتوانايي جنسي کمک کند البته اين درمانگران بوييدن اسانس گل سنجد را اصلا به مردان توصيه نمي کنند چرا که موجب کاهش توانايي جسمي آنها مي شود. از سوي ديگر نوشيدن يک تا 2 فنجان دمنوشي که از جوشانده برگ يا ميوه سنجد تهيه شده باشد براي درمان اين اختلال بي اثر نيست اما اگر مي خواهيد نتيجه درماني موفقي از اين تجربه بگيريد حتما با يک متخصص طب سنتي مشورت کنيد .زناني که دچار خونريزي بيش از حد ايام عادت ماهانه هستند که منجر به ضعف و کم خوني مي شود, مي توانند پس از سپري شدن حدود سه تا پنج روز از دوران عادت، شروع به مصرف سنجد کنند تا خونريزي و لکه بيني شديد يا طولاني آنها از بين برود.
 
خواص عرق گل سنجد
آب جوشانده يا دم کرده آن را بنوشيد براي باز کردن گرفتگي¬ها و تحليل گاز و نفخ و درمان استسقا و يرقان نافع است ، معده را تقويت مي¬کند ، مقوي کبد است ، براي درمان بيماري¬هاي دماغي مانند فلج و کزاز و براي قلب و زخم هاي ريوي و تنگي نفس مفيد است، براي زناني که باردار نمي¬شوند موثر مي باشد ، مهيج شهوت در زنان و دختران جوان است .
 
عرق آن را هم بخوريد و هم بماليد موي سر را رشد مي دهد.
بوي عطر گل سنجد محرک قواي جنسي زنان است ولي بلعکس تقريبا مضعف قواي جنسي مردان مي¬باشد.
عرق شکوفه سنجد، ضد نفخ مؤثري براي معده مي باشد. يکي از دانشمندان گفته است ميوه سنجد گوشت براستخوان مي روياند و انسان را فربه مي کند. پوست را تقويت کرده و کليه ها را گرم نگه داشته و مانع از تکرر ادرار مي شود. در هند از روغن هسته آن لعوق يا شربت غليظي درست مي کنند که در التهاب غشاهاي مخاطي همراه با ترشح همانند انواع زکام و نيز در موارد عفونتهاي برونشها مصرف مي نمايند.
 
در اسپانيا از شيره گل سنجد براي قطع تب هاي مهلکو خطرناک استفاده مي شود. ميوه سنجد از نظر طب سنتي،طبيعت سرد و خشک دارد و مقوي و مفرح است،ضد تهوع و صفرا بر نيز مي باشد. سنجد به ويژه خام آن براي بند آوردن اسهال نافع است.
 
جوشانده گل سنجد براي بيماريهاي دماغي مانند فلج و کزاز و نيز براي قلب و زخمهاي ريوي و تنگي نفس مفيد است و براي تقويت معده و کبد و باز کردن گرفتگيها و تحليل گاز معده و يرقان نافع مي باشد.
 
مضرات سنجد
سنجد براي اشخاصي که معده خشک داشته يا دچار يبوست هستند، مضر است.
همچنين کساني که مشکل سوءهاضمه دارند بايد در خوردن آن احتياط کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره